Teknoloji
Giriş Tarihi : 14-11-2023 17:48

Facebook Deserves A Vıolent Boycott!

Facebook Türkiye, ‘Tehlikeli Örgütler ve Kişiler’ kavramını Türkiye’ye göre güncellemediği için paramotorla Kudüs üzerinde dolaşan ve hiçbir şiddet görüntüleri içermeyen paylaşımları dahi kaldırıyor.

Facebook Deserves A Vıolent Boycott!

Facebook, HAMAS direnişçilerinin paramotor ile Kudüs semalarına inmelerini temsil eden fotoğrafı yayınlayan kişinin görüşlerine başvurmadan kaldırdı.

Facebook bunu, “Gerçek hayatta yaşanabilecek zararları önlemek ve durdurmak amacıyla, şiddet içeren bir misyon bildiren veya şiddet faaliyetlerine karışan kuruluş veya bireylerin Facebook'ta var olmasına izin vermiyoruz” diyerek kaldırdı.

Halbuki İsrail’in mi şiddet uyguladığı veyahut HAMAS’ın vatan savunması mı yaptığı gibi şuan dünya üzerindeki tartışmaların en başında yer alan bir meselede Facebook’un Türk kullanıcılarının görüşlerine başvurmadan açıktan İsrail’den yana tavır koyması kabul edilebilecek bir şey değilken…

TÜRKİYE HAMAS’I TERÖR ÖRGÜTÜ KALBU ETMİYOR

Üstelik Türkiye Cumhuriyeti Başkanı açık bir şekilde HAMAS’ın terör örgötü olmadığını, HAMAS direnişçilerinin vatan savunması yaptıklarını defalarca açıklamasına rağmen Facebook Türkiye temsilciliğinin Türk makamlarının Türk milletinin hassasiyetlerini görmezden gelmeleri de kabul edilebilir değildir.

Facebook, HAMAS’ı ve benzer yapılanmalar hakkında, “hem çevrimiçi hem de çevrimdışı davranışlarına dayalı olarak, en önemlisi de şiddetle bağlantılarına göre değerlendiriyoruz. Bu ilke kapsamında bireyleri, kuruluşları ve insan ağlarını belirliyoruz. Yaptığımız bu belirlemeler, içerik yaptırımı seviyesini gösteren üç kategoriye ayrılır. İnternet dışındaki zararla doğrudan bağlantısının en yüksek olduğunu düşündüğümüz kişi ve örgütleri barındıran 1. Kategori söz konusu olduğunda en kapsamlı yaptırımları uygularız” diyor.

Facebokk mevzubahis kategorileri şöyle sıralıyor;

1. Kategori, internet dışındaki ciddi zararlara karışan kişi ve örgütlere odaklanır. Sivillere karşı şiddeti organize etme veya savunma, korunan özelliklere dayalı olarak sürekli bir şekilde insanlık onurunu zedeleme ve onlara zarar verilmesini savunma veya sistematik suç faaliyetlerine katılma bunlara dahildir. 1. Kategori terör, nefret ve suç örgütlerini içerir. 1. Kategorideki örgütleri ve bunların liderlerini, kurucularını veya önde gelen üyelerini öven, önemli ölçüde destekleyen ve temsil eden içerikleri kaldırırız.

ÖZEL OLARAK BELİRLENMİŞ KÜRESEL TERÖRİST NE DEMEK

1. Kategori nefret örgütlerini, suç örgütlerini (Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı [SDNTK] olarak açıkladıkları dahil) ve terör örgütlerini (Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin Yabancı Terör Örgütü [FTO] veya Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist [SDGT] olarak açıkladığı kişi ve örgütler dahil) içerir. 1. Kategorideki örgütleri ve bunların liderlerini, kurucularını veya önde gelen üyelerini öven, önemli ölçüde destekleyen ve temsil eden içerikleri kaldırırız.

Ayrıca terör saldırıları, nefret olayları, birden çok mağduru olan şiddet eylemleri veya birden çok mağduru olan şiddet eylemi girişimleri, seri cinayetler veya nefret suçları dahil olmak üzere Meta'nın ihlalde bulunan olaylar olarak belirlediği olayları öven, önemli ölçüde destekleyen ya da temsil eden içeriklere izin vermeyiz.

Bu tür saldırıların faillerinin (1) övülmesine, önemli ölçüde desteklenmesine ve temsil edilmesine; (2) bu tür saldırılarla ilgili olarak fail tarafından oluşturulmuş içeriklere veya (3) görünür mağdurlara yönelik bu tür saldırı anlarını gösteren üçüncü taraf görüntülere de izin vermeyiz. Nazizm ve beyaz üstünlüğü gibi nefreti teşvik eden ideolojileri öven, önemli ölçüde destekleyen ve temsil eden içerikleri de kaldırırız”

Terör örgütü gibi davranarak, savaş suçu işleyen, kimyasal bomba kullanarak çok açık bir şekilde savaş suçu işleyen, her gün insanların kafalarına bombalar yağdıran, onlarca çocuk, kadın ve yaşlıların ölümüne sebep olan sözde İsrail devletine herhangi bir yaptırım uygulamayan Facebook Türkiye temsilciliğini Akasyamhaber olarak şiddetle kınıyoruz.

Böyle devam ederse Facebook’u adam akıllı boykot etmek için çeşitli girişimlerde bulunabileceğimizi, bu hususta Türkiye kamuoyunun desteğini de talep edeceğimizi ilan ediyoruz.

FACEBOOK DESERVES A VIOLENT BOYCOTT!

Since Facebook Turkey has not updated the concept of 'Dangerous Organizations and Persons' according to Turkey, it even removes posts that travel over Jerusalem with a paramotor and do not contain any violent images.

Facebook removed the photo depicting HAMAS resistance fighters descending into the skies of Jerusalem with a paramotor, without consulting the views of the person who published it.

Facebook removed it, saying, “In order to prevent and stop real-life harm, we do not allow organizations or individuals with a violent mission or who engage in violent activities to have a presence on Facebook.”

However, it is not acceptable for Facebook to openly take a stand in favor of Israel without consulting the opinions of Turkish users on an issue that is currently at the top of the debates in the world, such as whether Israel is using violence or whether HAMAS is defending the homeland...

TÜRKİYE DOES NOT RECOGNIZE HAMAS AS A TERRORIST ORGANIZATION

Moreover, although the President of the Republic of Turkey has repeatedly stated that HAMAS is not a terrorist organization and that HAMAS resisters are defending the homeland, it is not acceptable for Facebook Turkey representation and Turkish authorities to ignore the sensitivities of the Turkish nation.

Facebook says it evaluates HAMAS and similar organizations “based on their behavior both online and offline, most importantly their affiliation with violence.” We identify individuals, organizations and networks of people under this principle. These determinations we make fall into three categories that indicate the level of content enforcement. "We apply the most comprehensive sanctions when it comes to Category 1, which includes people and organizations that we think have the highest direct connection with harm outside the Internet," he says.

Facebook lists the categories in question as follows:

Category 1 focuses on individuals and organizations involved in serious harm outside of the Internet. These include organizing or advocating violence against civilians, advocating sustained derogation and harm to human dignity based on protected characteristics, or participating in systematic criminal activities. Category 1 includes terrorist, hate and criminal organizations. We remove content that praises, significantly supports, or represents Category 1 organizations and their leaders, founders, or prominent members.

WHAT DOES SPECIALLY SPECIFIED GLOBAL TERRORIST MEAN?

Category 1 includes hate organizations, criminal organizations (including those designated by the United States government as a Specially Designated Drug Trafficker [SDNTK]), and terrorist organizations (including those designated by the United States government as a Foreign Terrorist Organization [FTO] or Specially Designated Global Terrorist [SDGT] includes individuals and organizations). We remove content that praises, significantly supports, or represents Category 1 organizations and their leaders, founders, or prominent members.

We also allow content that glorifies, significantly supports, or represents what Meta has determined to be violating events, including terrorist attacks, hate incidents, multi-victim violent acts or attempted multi-victim violent acts, serial murders, or hate crimes. We do not give.

The perpetrators of such attacks must (1) be praised, significantly supported, and represented; We also do not allow (2) perpetrator-created content related to such attacks or (3) third-party footage depicting moments of such attacks against visible victims. “We also remove content that praises, significantly supports or represents ideologies that promote hate, such as Nazism and white supremacy.”

As Akasyamhaber, we strongly condemn the Facebook Turkey representative office, which does not impose any sanctions on the so-called Israeli state, which acts like a terrorist organization, commits war crimes, uses chemical bombs, clearly commits war crimes, rains bombs on people's heads every day, and causes the deaths of dozens of children, women and the elderly. .

If this continues, we declare that we may take various initiatives to thoroughly boycott Facebook, and that we will request the support of the Turkish public in this regard.

 

 

 

adminadmin