Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-11-2025 16:44

Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinden Kadro Çağrısı

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşila, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada fahri Kur’an kursu öğreticilerinin on beş yıldır kadrosuz ve güvencesiz çalıştırıldığını açıkladı.

Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinden Kadro Çağrısı

Aşila, Diyanet’in her fırsatta yeni kurslar açmakla övündüğünü, fakat on beş yılı aşkın süredir fahri öğreticilere kadro hakkı tanımadığını söyledi.

Aşila, “Bu kardeşlerimiz köle gibi çalıştırılıyor” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

“Vekil İmamlara Kadro Verildi, Fahri Öğreticiler Yine Kapsam Dışı Kaldı”

Milletvekili Aşila, 2015 ve 2022 yıllarında vekil imamlara kadro verildiğini hatırlatarak fahri öğreticilerin bu düzenlemelerin dışında bırakılmasına tepki gösterdi. Aşila, şu soruyu yöneltti:

“Diyanet’in sadece erkek imamlara ihtiyacı varsa, o hâlde on beş yıldır fahri bayan Kur’an kursu öğreticileri neden kadrosuz tutuluyor?”

Aşila, mağduriyetin artık kabul edilemez boyuta ulaştığını belirterek hükümete çağrıda bulundu. SGK primlerinin esas alınarak öğreticilerin kadroya geçirilmesini, primlerin 30 güne tamamlanmasını ve emeklilik hakkı verilmesini talep etti.

“Kadına Değer Vermek, Onu Güvencesiz Bırakmamakla Başlar”

Aşila’nın konuşması, özellikle Diyanet’teki kadın çalışanların konumuna dikkat çekti. Fahri öğreticilerin yıllardır görünmeyen bir yükü omuzladığını belirten milletvekili, Cumhurbaşkanı’nın “Güçlü aile, güçlü Türkiye” sözlerini hatırlatarak şu soruyu gündeme taşıdı:

“15 yıldır fahri Kur’an kursu öğreticileri neden görmezden geliniyor?”

Fahri öğreticilerin, verilen kadro sözlerine rağmen her düzenlemede kapsam dışında bırakıldığını söyleyen Aşila, “Aile yılında kadına değer vermek istiyorsanız geciktirdiğiniz kadro haklarını teslim edin” dedi.

Öğreticilerden Çağrı: “Artık Söz Değil, Kadrolu Bir Gelecek İstiyoruz”

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu’nun talepleri şöyle sıralandı:

Görevde olup olmama şartı aranmadan SGK prim günleri dikkate alınarak kadro verilmesi

Aylık yalnızca 8–9 gün yatırılan primlerin 30 güne tamamlanması

Emeklilik hakkının sağlanması

Tecrübeli fahri öğreticilerin Diyanet bünyesinde kadroya alınarak değerlendirilmesi

Platform Başkanı Saliha Şentürk’ün uzun süredir mücadele yürüttüğü hatırlatılarak, 30 soru önergesi ile 4 kanun teklifinin bu süreçte Meclis’e sunulduğu ifade edildi.

Genel Kurul’daki Çıkış Ses Getirdi

“Bu kardeşlerimize bir an evvel haklarının teslim edilmesi gerekiyor” diyerek konuşmasını tamamlayan Mehmet Aşila’nın çıkışı Genel Kurul’da dikkatle takip edildi. Fahri öğreticilerin kadro mücadelesi, yeniden Meclis gündemine taşınmış oldu.

adminadmin