Ekonomi
Giriş Tarihi : 11-11-2013 10:11   Güncelleme : 11-11-2013 10:11

GARİBANI SIKIŞTIRAN MÜTEAHHİDE FREN

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Samsun Belediyesi tarafından desteklenen Gelişen Kentler Zirvesi, Samsun’da gerçekleşti.

GARİBANI SIKIŞTIRAN MÜTEAHHİDE FREN
Zirveye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm uygulamalarında bazı suiistimallerin yaşandığını belirten Bayraktar, “Dönüşümde 3’te 2 çoğunlukta bazı garibanları mağdur ediyorlar. Kocası ölmüş, kimsesiz yaşayanları müteahhitler sıkıştırıyor. Biz vatandaşa seçme önceliği vereceğiz. Yaşlı, bakıma muhtaç kimsesiz insanların evlerini devlet olarak biz alacağız ya da onların projelerden ev sahibi yapacağız. Vatandaş hangisini isterse seçecek” dedi.
 
AÇIKGÖZLER ARKADAN DOLAŞIYOR

Parsel bazında riskli ilan edilen kentsel dönüşüm alanlarındaki hak sahiplerinin vergiden muaf olduğunu hatırlatan Bayraktar, sağlanan bu imkanın kötüye kullanıldığını belirtti. Riskli yapıda yaşamadığı halde vergi yükünden kurtulmak isteyenler olduğunu söyleyen Bayraktar, “Açıkgözler arkadan dolaşıp bir yolunu buluyorlar. Bu nedenle düzenleme yapacağız. Sağlam binada oturan vergisini verecek” dedi. “İmar transferinde ortalık karışacak” diyen Bakan Bayraktar, hak sahiplerinin verilen arsanın yerini ya da ödenen miktarı beğenmeyeceğini ifade etti. Hastane ve okul gibi sosyal yapı haline getirilmek için kamulaştırılan alanlar da, sonradan rezidans ya da AVM’ye dönüştürülebilecek. Hak sahipleri yapılan kamulaştırma çalışmasına iki ay içerisinde itiraz edebilecek. Ancak uzun vadede yapılan değişiklikte söz sahibi olamayacak.
adminadmin