Dünya
Giriş Tarihi : 04-12-2023 19:59

Gazze Direnişi İslam'a Hayranlık Uyandırdı

Siyonist terör rejiminin Gazze’de işlediği vahşi katliamlar karşısında Filistin halkının imanı, direnişe olan bağlılığı ve kendilerine yaşatılan tüm acılara rağmen ‘esirlere davranışları’ dünya halkları tarafından hayranlıkla izleniyor.

Gazze Direnişi İslam'a Hayranlık Uyandırdı

Her yönüyle İslam'a olan ilgiyi artıran ‘Gazze Direnişi’, tüm dünyada insanların adeta akın akın Müslüman olmasına da vesile oluyor.

Siyonist terör rejiminin 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlattığı barbarca saldırılar, yedi günlük bir geçici ateşkes sonrası yine işgal rejiminin ihlalleri sonucu devam ediyor.

Bugüne kadar 20 binden fazla Filistinliyi katleden terör rejimi, Gazze’nin ise yüzde 60’ından fazlasını yerle bir etti.

Bazı ülkelerin katliamlara karşı ‘cılız tepkileri’ karşısında, batılı ülkelerin desteğini arkasına alan terörist rejim, katliam ve barbarlıkta hiçbir sınır tanımıyor.

Hastane, ambulans, okul, mülteci kampı gibi uluslararası hukukta dokunulmaz olan her türlü kurum, kuruluş ve yerleşim birimlerini hedef alan işgalci rejim, Gazze’de tam anlamıyla bir ‘soykırım’ yapmayı sürdürüyor.

Terör rejiminin bütün bu barbarlıkları karşısında şanlı bir direniş örneği sergileyen ‘Gazze Direnişi’, tüm emperyalist güçlerin desteğini alan işgalciye diz çöktürürken İslam ümmetinin ‘Özgür Kudüs’ umutlarını da adeta yeniden yeşertti.

‘GAZZE DİRENİŞİ’ İSLAM'A HAYRANLIK UYANDIRDI

Batılı halklar başta olmak üzere tüm dünya halkları nezdinde de büyük bir hayranlık uyandıran ‘Gazze Direnişi’ özellikle gayrimüslimler tarafından, “Yaşadıkları tüm yıkım ve acıya rağmen hala Allah'a inandıklarını ve dualar ettiklerini görmek” ifadeleriyle anlatılarak çokça konuşuldu.

Başlarına yağan tonlarca bombaya, yaşadıkları vahşi katliamlar, açlık, yokluk ve tüm zorluklara rağmen Filistin halkının geri adım atmadan mücadelesini sürdürmesi ve topraklarına sahip çıkması dünya halkları tarafından hayranlıkla izlenmeye devam ediliyor.

İŞGALCİ ESİRLERE MUAMELE DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

HAMAS'ın esirlere yönelik "nazik ve insani" tavırlarının yer aldığı görüntüler de tüm dünya kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. İşgalci rejimin katliamlarına rağmen esirlere yapılan güzel muamele ve esirlerin teslim edilirken mücahidlere gösterdiği sevgi gösterisi ise dünya halklarının ayrıca dikkatini çekti.

Gazze halkının bu izzetli ve ahlâklı duruşu, insanları, Filistin davasını ve İslam dinini araştırmaya sevk ederken Gazze’de tüm bu yaşananlardan etkilenerek Müslüman olanların sayısı her geçen gün artıyor.

AVRUPA ŞEHİRLERİNDE İSLAM’A İLGİ GİTTİKÇE ARTIYOR

Avrupa ülkelerinin başkentleri başta olmak üzere kıtanın dört bir yanında işgalci terör rejiminin katliamlarına karşılık milyonlarca kişi meydanlara inerek kitlesel eylemler düzenledi. Gazze’deki insanlık suçunu lanetleyen Avrupalı halklar, yöneticilerini göreve davet ederek katliamların durdurulmasını talep etti.

Yaptığı bütün katliam ve barbarlığa rağmen, siyonist destekli medyalarının bugüne kadar ‘işgalci israil güzellemesinin’ bir yalandan ibaret olduğu gerçeğine tanık olan Avrupalı insanlar, "Filistin meselesi ve direnişi hakkında daha fazla soru sormaya ve sorgulamaya” başladı.

Birçok Avrupalı bir yandan ‘Gazze Direnişi’ ve Müslümanlık hakkında daha fazla araştırma yaparken bir yandan da tanıdıkları Müslümanlara karşı tavırlarında değişikliğe gitti.

EN ÇOK ‘MÜSLÜMAN OLDU’ HABERİ İSPANYA’DAN GELDİ

7 Ekim’den bu yana Gazze’de işlenen soykırım sürecinden sonra Avrupa ülkeleri içerisinde en çok ‘Müslüman oldu’ haberi ise İspanya’dan geldi.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesinde bulunan Granada başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde iman edenlerin sayısında ciddi artışlar oldu.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan ihtida merasimlerinde birçok kişinin aynı anda Müslüman olduğu görülürken bu süreçte iman eden İspanyollardan 26 yaşındaki Nahuel Calderon, "Artık iç huzurumun daha fazla olduğunu söyleyebilirim. İnsanların İslam'ı tanımaları için artık önlerinde çok daha fazla bilgi var. İç huzur arayan herkes kolaylıkla İslam'a ulaşıyor" dedi.

AVUSTRALYALI BEŞ KADIN İSLAM’I SEÇTİ

‘Gazze Direnişi’nin gönülleri fethettiği bir diğer yer de Avustralya’nın Melbourne kenti oldu.

İslam'ı ile şereflenen Avustralyalı 5 kadının Kelime-i Şehadet getirirken yaşadıkları duygu dolu heyecan gözlerden kaçmadı.

Müslüman olan kadınlardan Christine Crnogorac; Filistin’deki katliamları takip ettiğini, hemen her gün ağladığını, araştırdığında ve İslam inancından etkilediğini söylerken Jaqueline Retzack isimli kadın ise Müslüman olmaya karar verdiği son iki haftadan bu yana kendisini çok mutlu hissettiğini ifade ederek, “Bu dönüşü, Gazze'de yaşananlar nedeniyle yaptım. İslam'a ve Allah'a daha yakın olmak istedim” dedi.

AĞLAYARAK MÜSLÜMAN OLDU

Gazze’de yaşananlardan etkilenerek Müslüman olanlardan biride ABD’li bir Hispanik.  İşgalcilerin Gazze'deki insanlık dışı katliamlarını halka anlatma görevini üstlenen duyarlı ABD’li Müslüman bir grupla karşılaşan ve ismi öğrenilemeyen ABD’linin, Kelime-i Şehadet getirdikten sonra gözyaşları içinde çevredeki Müslümanlara sarıldığı görüldü.

FİLİSTİN ZİYARETİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı İngiliz Gazeteci Lauren Booth’un hayatı da araştırma yapmak için Filistin’e gitmesiyle değişti.

Müslüman olduktan sonra yaptığı açıklamalarda, Batıdaki (işgalci) israil propagandasının bir yalandan ibaret olduğunu gördüğünü belirten Booth, ‘Gazze Direnişi’nden ve Filistinlilerin duruşundan etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti.

Booth, (İşgalci terör rejiminin) israilin Gazze’de yaptığı katliamlara karşın Filistinlilerin direnişi, batı ülkelerinin halklarında uyanışa neden oluyor dedi.

GAZZE İÇİN DÜZENLENEN EYLEMDEN ETKİLENİP İMAN ETTİLER

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan ‘iman sahneleri’ Türkiye’de de yaşandı. Turist olarak geldikleri İstanbul’da Gazze’de yaşanan vahşi katliamları lanetlemek için düzenlenen etkinliklere tanıklık eden Kanada ve Peru vatandaşı iki kişi İslam diniyle şereflendi.

Türkiye’deki 65 STK’nın kadın temsilcilerinin Gazze’ye destek ve israil soykırımını anlatmak için Sultanahmet Meydanı’nda Gazze için düzenlenen oturma eyleminde Filistin’de yaşananlara dair bilgi aldıktan sonra durumdan etkilenen Peru vatandaşı Patricia isimli genç kadın, alandaki insanların şahitliğinde Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu.

Yine Sultanahmet Meydanı’nda ‘iman etmeden önce’ (işgalci terör rejmini) israili desteklediğini söyleyen Kanadalı 43 yaşındaki Madelyn isimli turist kadın da Gazze’ye destek eylemlerini gördükten ve kendisine anlatılan gerçekleri duyduktan sonra Müslüman oldu.

“TÜM YIKIMA RAĞMEN HALA DUALAR ETTİKLERİNİ GÖRMEK SON DERECE ETKİLEYİCİ”

ABD'li bir çizer olan Nefertari Moonn’da ‘Gazze Direnişi’ ile iman şerefine erenlerden biri oldu. Gazze’deki tüm yıkım ve vahşete rağmen, orada bulunan insanların hala dua etmelerinden ve içinde bulundukları yokluğa rağmen, ellerinde bulunan şeyler için minnet duygusu duymalarından çok etkilendiğini belirten Moonn bu durumun kendisini Kur’an-ı Kerim okumaya ittiğini söyledi.

Çoğu Amerikalının İslam hakkında bildiklerinin yanlış olduğunu fark ettiğini söyleyen Moonn, Gazze’de yaşanan duruma ilişkin ise, “İşgalin nerede başladığını ve Filistin halkına daha önce neler yapıldığını biliyoruz. Bu açıkça bir toprak gaspı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ruhullah Şayık | Doğruhaber

adminadmin