Siyaset
Giriş Tarihi : 10-01-2024 11:41

Güçlü Bir Komünist Partiye İhtiyaç Var

Türkiye Komünist Partisi merkezi kurullarının arka arkaya gerçekleşen aylık toplantıları tamamlandığını duyurdu.

Güçlü Bir Komünist Partiye İhtiyaç Var

“Ülke siyasetine dair güncel gelişmelerin değerlendirildiği toplantılarda bu gelişmelerin de ışığında işçi sınıfı siyasetinin güncel ihtiyaçları ve TKP’nin gelecek dönem siyasi yol haritası ele alındı.” denilen açıklamada öne çıkan vurgular şöyle:

İktidar bloğu içinde yaşanan ve kendisini zaman zaman yerlilik-millilik ve Batıcılık, kimi zaman ise Türkçülük ve İslamcılık arasındaki bir çatışma olarak ortaya koyan geriliminin güncel boyutları üzerine tartışılan toplantılarda AKP iktidarı tarafından yönetilmesi zorlaşan bu düzen içi çatlakların toplumun geniş bir kesimini düzen içi dengelere odaklanmaya sevk ettiği değerlendirmesi yapıldı.

Toplumu bu düzen içi çatlakların sonuçlarına dair beklentiye sokarak hareketsiz kalmasına neden olan ve emekçileri çok yanlış bir taraflaşmanın parçası haline getirerek bölen ve birbirine karşı düşmanlaştıran bu gelişmelerin karşısında komünistlerin sözlerini daha sert söylemesi gereken bir dönemin açıldığı tespit edildi.

Toplantılar boyunca TKP’nin yerel seçimlere dönük hazırlıkları farklı düzeylerde gözden geçirildi. TKP’nin yerel seçim kampanyasının komünist belediyeciliğin propagandası ile sınırlı kalmayacağı, TKP’nin siyasi iddiası doğrultusunda genel seslenme ve müdahalesini de kapsayacağı gündem edildi.

TKP’nin seçimlere iddialı gireceği yerelliklerin ve adayların belirlenme sürecinin noktalanması yaklaşırken, seçim kampanyasının içereceği siyasi vurguları ve seçim sloganını belirlemeye dönük çalışmalar devam ediyor.

Şekillenmekte olan yanlış siyasi kutuplaşmanın bir süredir Türkiye’yi dağıtma ihtimaline dikkat çeken Türkiye Komünist Partisi, seçimlerin ardından derinleşmesi beklenen ekonomik krizin sonuçları da tabloya eklendiğinde önümüzdeki günlerde güçlü bir komünist partiye duyulan ihtiyacın artacağını görüyor.

Bu kapsamda TKP örgütlerinin güçlendirilmesine dönük örgütsel adımlar da toplantıların gündemleri arasında yer aldı.

 

adminadmin