Dünya
Giriş Tarihi : 27-02-2024 18:22

HAMAS AARON BUSHNELL İçin Taziye Mesajı Yayınladı

Hamas Filistin için kendini yakan ABD'li asker Aaron Bushnell için başsağlığı mesajı yayınladı.

HAMAS AARON BUSHNELL İçin Taziye Mesajı Yayınladı

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında Siyonist yapıyı (İsrail'i) destekleyen politikası nedeniyle ABD Hava Kuvvetleri pilotu Aaron Bushnell'in ölümünden tamamen ABD Başkanı Biden yönetimi sorumludur." ifadesi yer aldı.

"Kahraman pilot Aaron Bushnell,  halkımızın ve dünyanın özgür insanlarının anılarında ölümsüz kalacak ve halkımızla ve onların haklı davasıyla küresel insani dayanışma ruhunun bir sembolü olacaktır."

"İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak biz, adını insani değerlerin ve Filistin halkına yönelik zulmün savunucusu olarak ölümsüzleştirilen Amerikalı pilot Aaron Bushnell'in ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi ve onlarla tam dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Amerikan yönetimi ve onun adaletsiz politikaları nedeniyle acı çekenlerin yanı sıra, 2003 yılında Refah'ta Siyonist bir buldozerin altında ezilen Amerikalı aktivist Rachel Corrie'nin de acı çektiği şehir, Bushnell'in ülkesinin kalkınmasına baskı uyguladığı için hayatıyla ödediği şehirdir.

Hükümetin, cani Siyonist ordusunun saldırmasını, burada katliam ve ihlaller yapmasını engellemesi gerekiyor. 

ABD Başkanı Biden'ın yönetimi, halkımıza karşı yürüttüğü imha savaşında Nazi Siyonist varlığını destekleyen politikası nedeniyle Gazze Şeridi'nde halkımıza yönelik Siyonist katliamlar ve etnik temizliğin ve Filistin halkına ışık tutmak için canını veren ABD Ordusu pilotu Aaron Bushnell'in ölümünün tüm sorumluluğunu taşıyor.

Kahraman pilot Aaron Bushnell,  halkımızın ve dünyanın özgür insanlarının anılarında ölümsüz kalacak ve halkımızla ve onların haklı davasıyla küresel insani dayanışma ruhunun bir sembolü olacaktır. 

Pilot Bushnell'in hayatına mal olan trajik olay, ülkelerinin halkımızın öldürülmesine ve yok edilmesine katkıda bulunan politikasını reddeden ve hükümetlerinin evrensel insani değerleri ihlal etmesini reddeden Amerikan halkının artan öfkesinin bir ifadesidir.”

adminadmin