Siyaset
Giriş Tarihi : 02-07-2014 11:45   Güncelleme : 02-07-2014 11:45

İHSANOĞLU’NDAN 2 TEMMUZ TAZİYESİ!

CHP ve MHP’nin çatı Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu, Madımak O Olayının 21. Yıl dönümü vesilesiyle basın merkezlerine bir taziye mesajı gönderdi.

İHSANOĞLU’NDAN 2 TEMMUZ TAZİYESİ!
İhsanoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:
 
Şüphesiz ki insan "yaratılmışların en şereflisidir."
 
Şüphesiz ki üzerinde yaşadığımız bu topraklar medeniyet ve hoşgörünün menşeidir.
 
Bu topraklar insan sevgisini kendisine rehber alan Mevlana’ya, Yunus Emre’ye, Hacı Bektaş Veli'ye vatan olmuştur.

Gönül ister ki Anadolu’nun bereketli toprakları ölümlere, acılara zemin olmasın, bilakis birliğin ve beraberliğin ilelebet vatanı olsun.
 
Bundan tam 21 yıl önce bugün, tek arzuları birlik ve beraberlik mesajı vermek olan canlarımızın katledilmesinin yüreğimizde yarattığı acı ilk günkü tazeliğini korurken, bir daha asla böylesine acıların yaşanmaması adına tüm gayretimle çalışacağımı belirtmek isterim. Bu facianın vukuu bulduğu otelin bir ibret müzesi haline getirilerek, gelecek nesillere huzur içerisinde birlikte yaşamanın yol göstericisi olarak tesis edilmesini arzu ederim.
 
İbret alınacak bu faciada kaybettiğimiz canlarımızın her birini saygı ve rahmetle anıyorum.
adminadmin