Güncel
Giriş Tarihi : 16-02-2024 16:59

İSS Başkanı Kensington Baronu Sir Charles Allen Kimdir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Şubat 2023 tarihinde TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada "bizim LGBT ile ne ilgimiz ne de alakamız var" demişti.

İSS Başkanı Kensington Baronu Sir Charles Allen Kimdir!

Buna rağmen Şehir hastanelerinin işletmesini Danimarkalı ISS şirketi yapıyor.

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerinin işletmesini devralan Danimarkalı ISS Facilities'in sahibi kim?

Lüksemburg merkezli Skylander S.a.r.l adlı firma, ISS Tesis Yönetimi şirketine ortak oluyor. Lüksemburglu Skylander’ın asıl sahibi ve ISS’den aldığı hisse oranı ise bilinmiyor.

500 BİNDEN FAZLA ÇALIŞAN VAR

Danimarkalı ISS 1901 yılında kuruldu. 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ISS, 500 bine yakın çalışana sahip. Bu istihdam sayısıyla ISS, Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 4’üncü en büyük işvereni konumunda. 60 bini aşkın kurumsal müşteriye hizmet veren ISS, temizlik, güvenlik, teknik bakım, catering, bitki bakımı ve haşere kontrolü ile destek hizmetleri sunuyor.

Türkiye’de uzun zamandır faaliyet gösteren Danimarkalı şirketin Ankara, Antalya, Bursa, İzmir şubeleri ve Adana, Gaziantep, Eskişehir, Denizli bölge ofislerinde 40 binden fazla çalışanı var. ISS Türkiye’de, 4 binden fazla müşteriye, 5 bin noktada hizmet sunuyor.

Şirketin en büyük hissedarı ise yüzde 17’lik payla LEGO oyuncaklarının sahibi olan Danimarkalı Kirkbi Invest.

Şirkete ayrıca ABD’li Blackrock ve Vulcan Value Partners, İngiliz Longview Partners Limited gibi dev fonlar da ortak.

Wikipedi kaynağında şirketin Başkanı olarak görülen Sir Charles Allen İngiltere Kensington Baronu.

2004'teki kuruluşundan 2007'ye kadar ITV plc'nin İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2008'den 2010'a kadar müzik şirketi EMI'nin başkanlığını yaptı.

Mart 2012'de İşçi Partisi İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. Ağustos 2013'te Danimarka tesis hizmetleri grubu ISS A/S'nin başkanlığına seçildi.

Kendisi için CBE aldığı 2002 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nın başkanıydı ve "2012 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na yaptığı hizmetlerden dolayı" 2012 Yeni Yıl Onur Ödülü'nde şövalye unvanına layık görüldü.

LGBT Archive adındaki ünlü LGB isimleri açık kaynak olarak yayınlayan siteye göre meşhur LGBT isimlerin bulunduğu 2006 Pembe Listesi'nde 15. sırada yer alıyor.

Sir Charles Allen, yirmi yıllık erkek arkadaşı, partneri mimar Michael Fisher ile birlikte Kensington'da yaşıyor ve bununla gurur duyuyor.

 

adminadmin