Siyaset
Giriş Tarihi : 04-12-2013 13:32   Güncelleme : 04-12-2013 13:32

İZZET ACAREL’DEN LADİK İÇİN ÇILGIN PROJELER

AK Parti Ladik Beleidye Başkan Aday Adayı İzzet Acrel Ladik’in kalkınması ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi için çılgın projelerini Ladiklilerle paylaşmaya devam ediyor..

İZZET ACAREL’DEN LADİK İÇİN ÇILGIN PROJELER
Tarihi Ladik Bedesten Çarşının  Canlandırılması projesi ile ilgi odağı olan Acarel, “Bu proje ile  ilçemizin iklimini göz önüne alarak çarşıda trafiğin olmadığı iki sokaktan başlamak üzere demir profil üzerine şeffaf malzemeyle çatı kapatarak kışın insanların kar yağmur ve soğuktan korunarak rahatça alışveriş yapmalarını ve her mevsimde rahatça dışarda oturabilmelerini sağlamayı hedefledim. Öyle zamanlar oluyor ki Çarşamba günleri köyden gelen erkek vatandaşlarımız bazen kahvelere gidebiliyorlar ama kadınlarımızın soğuktan korunup rahatça oturabileceği bir tane bile yapı yok.  Çünkü memleketimiz bırakınız kışı yazın bile dışarıda oturulmayacak kadar serindir.  Kapalı çarşı ve Mısır çarşısı modellerini titizlikle inceliyor ve hayata geçirmek istiyoruz.” Diyerek projesinin Ladik için hem ekonomik ve hem de sosyal boyutlarıyla önemli bir kalkınma hamlesi oluşturacağını belirtti.

İşte Acarel’in Yapı İşleri Konseyi ile gerçekleştireceği diğer projeleri:


SOSYAL TESİSLER, DÜĞÜN SALONU, KONFERANS SALONU:

Ladik için çok elzem bir ihtiyaç olan yeterli genişlik ve nitelikte düğün salonu yapılarak düğünler vatandaş için bir eziyet olmaktan çıkarılacaktır.  Proje kapsamında açık ve kapalı düğün salonu, çağın gereklerine uygun donanımlara sahip kongre ve konferans salonları, kafeteryalar ve oditoryum binası içeren bir Kültür Merkezi inşaa etmek istiyoruz. Projemiz üniversite oditoryumları ve Haliç Kongre Merkezi temel alınarak titizlikle hazırlanmaya devam ediyor.

Dere Islahı

Şehrin içinden geçerek Ladik gölüne dökülen ırmağın şehrin içinden geçen kısımlarının çoğu  kapalı olup açık olan kısımların temizlenip ıslah edilerek su akışı düzenlendiği takdirde Ladik’e bambaşka bir hava verecektir. Eskişehir, İtalya’da Venedik örnekleri şehrin merkezinde ırmakların şehre katacağı güzelliği görme açısından iyi örneklerdir. Bizlerde derelerimizi ıslah ederek kıyı şeridine kafeteryalar ve sosyal alanlar açacağız.

Cep Sineması

İlçenin uygun olan yerinde ya yeniden yapılarak ya da bir mekanın dönüştürülmesiyle  azami 50-60 kişilik sinema salonları açılarak gençlerimizin daha iyi vakit geçirmelerine zemin hazırlanacaktır. Yıllardır hasretle beklenen, ilçe halkının Samsun İl Merkezi’ne film izlemeye gittiği ve buna mecbur kaldığı bir ortamda gerekli bir proje olarak görüyoruz.
adminadmin