Genel
Giriş Tarihi : 20-11-2020 10:01   Güncelleme : 20-11-2020 10:01

Karın Germe Estetiği İle Yağsız Ve Gergin Bir Karın Hayal Değil

Karın bölgesinde kilo alıp verme sonucunda görülen deformasyonlar sonucunda karın derisinde gevşeme görülür. Kimi zaman normal vücut ölçülerinde olan kişilerde de karın sarması görülebilmektedir. Karındaki sarkma kişiyi yaşlı ve hantal gösterebilmektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas Karın Germe Estetiği ile gergin ve yağsız bir karın formu oluşturduklarını belirtiyor. Karın Germe Estetiği ile kişiler hayallerindeki gergin karın yapısına ulaşarak daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyorlar.

Karın Germe Estetiği İle Yağsız Ve Gergin Bir Karın Hayal Değil

Karın Germe Estetiği Nedir?

Fazla orandaki kilo kaybı, doğumdan sonraki karın bölgesinde meydana gelen izlerde, deri katlanması durumunda abdominoplasti olarak da adlandırılan karın germe estetiği yapılır. Karın germe estetiği karnın düz ve sıkı biçimde forma girmesini sağlayan estetik bir müdahaledir. Yağsız ve gergin bir karın yapısının kadınlar için artık bir hayal olmadığını belirten Op. Dr. Leyla Arvas, abdominoplasti ile karın derisi üzerindeki şekil bozukluklarının düzeltilmesinin kadınlar üzerinde psikolojik olarak da olumlu etkiye sahip olduğunu belirtiyor. Karın kasları arasının genişlemesi yani diyastaz durumunda, doğum sonrasında karın bölgesinde oluşan çatlak izlerinin giderilmesinde, karın derisinin toplanarak gergin ve dinamik bir şekle sokulmasında ayrıca kilo verildikten sonra karın bölgesinde oluşan boş deri kıvrımlarının vücut dışına çıkarılmasında karın germe ameliyatından faydalanılıyor.

Karın Germe Estetiğini Kimler Tercih Ediyor?

Karın germe estetiğini tercih eden kişilerin başında karın deformasyonu fazla olan kişiler gelmektedir. Özellikle aşırı kilo değişimlerine maruz kalan bireyler, çoklu gebelik yaşayan kadınlar ve genetik olarak gergin bir cilt yapısına sahip olmayan ve karın bölgesinde genetik faktörlere bağlı olarak deride yumuşama, sarkıklık ve cilt üzerinde kötü bir görünüme sahip kişiler tercih etmektedir. Hayat kalitesini negatif olarak etkileyen bu deformite kişinin sosyal ve psikolojik olarak da kendisini kötü hissetmesine neden olmaktadır. Karın germe ameliyatı özellikle çok sayıda doğum yapmış, karın bölgesinde gözle görülür derecede çatlaklar olan, karın kasları zayıflamış ve karın derisi pubis bölgesine doğru inen kadınlarda son derece faydalıdır. Abdominoplasti operasyonu görünümü düzeltir, kişinin özgüvenini yükseltir.

 

Karın Germe Nasıl Yapılır?

Ameliyathane koşullarında yaklaşık olarak 2 ile 5 saat arasında ve genel anestezi ile gerçekleşen karın germe ameliyatında orta ya da alt karın bölgesinde oluşan yağ ve sarkık durumdaki cildin alındığı ve karın kaslarının birbirine yaklaştırılarak sağlam hale getirildiği cerrahi müdahaledir. Karın germe operasyonu ve öncesinde yapılan liposuction işlemi kesinlikle şişmanlık tedavisi değildir. Kilo fazlalığı olan kişiler karın germe operasyonundan önce verebildikleri kadar kilo vermelidirler. Alt karın bölgesinden çamaşır içine saklanabilen bir kesi açılmakta ve deri yukarıya doğru kaslarla bağlantısı ayrılarak kaldırılmaktadır. Fazla deri kesilerek çıkartılır. Karın kaslarında fıtıklaşma olması durumunda bu kaslar tamir edilir. Ameliyattan sonra deri yakınlaştırılarak dikilir. Pansuman yapılarak kapatılır. Cilt altına koyulan dren adı verilen küçük borulardan iki tane takılır. Bu borular vücuttaki fazla sıvının ve kanın vücut dışına çıkmasını sağlamaktadır.

Karın Germe Sonrasında Yapmanız Gerekenler

Karın germe ameliyatından sonra birkaç gün vücutta ağrılar olabilmektedir. Bu ağrılar hafif ağrı kesicilerle geçebilmektedir. Operasyondan sonra iki gün hastanede istirahat edilir. Dinlenme evde 4-5 gün daha devam eder. Evde dinlenme süresince sürekli yatar pozisyonda immobil durmak ve hareketsizlik iyileşme sürecini olumsuz etkilemektedir. Drenler vücuttan 2-3 gün içinde çıkarılır, dikişler ise bir iki hafta içinde alınır. Bir hafta içinde evde kendi yemeğinizi yapıp yiyebilir, kendi temizliğinizi yapabilirsiniz. Karın germe ameliyatında karındaki izler başlarda kırmızı ya da pembe olmaktadır. Zaman geçtikçe kesi izlerinin rengi açılmaktadır. Yaklaşık 9 ay ile 1 yıl süre içerisinde kesi izi beyazlar. Operasyondan sonra kilo almamaya dikkat edildiği müddetçe karın bölgesinde tekrar yağlanma meydana gelmez ve operasyonun tekrarlanmasına gerek kalmaz.

 

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları Nelerdir?

Sağlık bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas’ın yapacağı karın germe operasyonuyla eski formunuza yeniden kavuşmak için +90 212 241 46 24 numaralı Quartz Poliklinik’ i arayarak bizlere ulaşabilir ve Karın Germe Ameliyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op.Dr.LeylaArvas

Plastik Estetik Cerrahi

https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@ drleylaarvas

Instagram :@ drleylaarvas

Recep YAZGANRecep YAZGAN