Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 21-06-2014 10:50   Güncelleme : 21-06-2014 10:50

KIRKPINAR İÇİN SELİMİYE CAMİİ'NDE, MEZARLIKLARDA YATTILAR

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için Edirne’ye gelen güreş severler otellerde yer bulamadıkları için akşam ayazına rağmen Selimiye Camii meydanı ve mezarlıklarda altlarına battaniye sererek uyudu.

KIRKPINAR İÇİN SELİMİYE CAMİİ'NDE, MEZARLIKLARDA YATTILAR
Edirne’de 653.'sü gerçekleştirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başlamasıyla Türkiye'nin çeşitli bölgesinden güreş severler gelmeye başladı. Edirne'de Kırkpınar yoğunluğu artarken, otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreş severler otellerde kalacak yer bulamadıkları için geceyi Selimi Camii ve Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanında geçirdi.

Altlarına serdikleri battaniyelerde ya da yanlarında getirdikleri çadırların içerisinde uyuyan güreş severler, üzerlerine kışlık kıyafet giyerek soğuk havadan korunmaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinde uyanan güreş severler kahvaltılarını çadırlarının önünde yaptı.

Manisa’dan Edirne’ye tarihi yağlı güreşleri izlemeye gelen Mehmet Tarlacı, "Manisa’dan geldim. Otellere kalacak yer kalmamış. Kimi arkadaşımızın çadırı olmadığı için çimlerin üzerine serdiği battaniyenin üzerinde yattı. Belediye önümüzdeki seneler için kalacak sorununu göz önünde bulundurmalı. Vatandaş olarak çok mağdur oluyoruz" dedi.
 
adminadmin