Genel
Giriş Tarihi : 23-04-2021 11:18   Güncelleme : 23-04-2021 11:18

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalı! Eğitim Ve Beslenme İlişkisi

Pek çok farklı ırk ve türlerden köpek bulunuyor.

Köpeklerde Beslenme Nasıl Olmalı! Eğitim Ve Beslenme İlişkisi

Bu sebeple koruma köpeği eğitimi ve diğer köpek türlerinde eğitimlere başlama haricinde beslenme durumu da mutlaka düzenli ve belirtilen şartlar kapsamında gerçekleştirilmelidir. Her bir köpek ırkı farklı özelliklere sahiptir. Dolaysıyla da farklı tarzdan beslenme durumları söz konusudur.

Fakat bu önemli faktör bugün birçok eğitim merkezleri tarafından yeteri düzeyde önemsenmiyor. Köpeklerde beslenme yetersizliği veya kusurlu beslenme beraberinde köpeklerin hırçın ve uyumsuz bir karakter elde etmesine sebep olabiliyor. Özellikle bazı türlerin mutlaka kusursuz bir şekilde beslenmesi eğitim döneminin de sağlıklı bir şekilde tamamlanması açısından önemlidir.

Köpeklerde Beslenme

Köpeklerde beslenme doğrudan sokak köpeği eğitimi merkezinde görevli olan profesyonel eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Dolaysıyla köpeklerde eğitime başlama süreci boyunca bu eylemin amatör personeller tarafından gerçekleştirilmesi risk etkenlerinin meydana gelmesine de sebep olabilir.

Diğer hayvan türlerinin tüketmesinde sakınca olmadığı pek çok gıda türleri köpekler açısından riskler oluşturabilir. Bu durumun temel sebebi ise, köpeklerin diğer hayvanlardan farklı olarak değişik metabolizma sistemine sahip olmasıdır. Dolaysıyla bazı gıda besinleri doğrudan sindirim sistemi hastalıklarına sebep olabilirken bazı ürünler ciddi sağlık sorunlarına ve ölüme dahi sebep olabiliyor.

Uzak Durulması Gereken Besin Ürünleri

Köpeklerde sağlıklı beslenme için bazı besin ürünlerinden mutlaka uzak durulmalıdır. Bunlar arasında tütün, derisi etlerinden ayrılmamış kemikler, uzun süreli olarak bekletilen gıda artıkları, aynı şekilde uzun süreli olarak bekletilmiş sebze ve meyve türleri, içeriğinde yoğun kimyasal maddelerin yer aldığı baklagiller bu besinlerin başında yer alıyor. Köpeklerde beslenme günlük düzenli ve belirtilen zaman diliminde gerçekleştirilmesine özen gösterilmelidir.

Erişkin Köpeklerde Beslenme

Bugün birçok eğitim merkezlerinde erişkin köpeklerde yanlış beslenme tarzları uygulanabiliyor. Bu durum çoğu zaman bilinçsiz bir şekilde yapılabiliyor. Bu da beraberinde sokak köpeği eğitimi ve beslenmesinde tehlikelerin oluşmasına sebep olabiliyor.

Herhangi türden bir erişkin köpek kendini idame edebilmesi açısından bazı kademelerden geçmesi gerekiyor. Bunlar arasında sağlık, gebelik dönemi gibi etkenler yer alıyor. Daha düşük düzeyde kaloriye gereksinim duyan köpeklerde aşırı kilo elde edilmemesi açısından yoğun lif içeren besin ürünlerinin minimum düzeyde sunulmasına özen gösterilmelidir.

Köpeklerde Profesyonel Beslenme İçin Neler Yapılabilir?

Yavru ve yetişkin köpeklerde profesyonel beslenme hizmetleri alınabilmesi açısından ilk olarak firma tercihi önemlidir. Bugün sektörde hizmet sunan birçok köpek eğitimi firmaları tarafından garantili beslenme hizmetleri sunulamıyor. Bu durum beraberinde köpeklerin daha kısa süreler içerisinde hastalanmasına ve motivasyon kaybetmesine sebep olabiliyor. Bu bakımdan profesyonel Hause Of İstanbul köpek eğitim merkezi güvenle tercih edilebilir.

İstanbul’un en köklü köpek eğitimci merkezi olan firma beslenmede en kaliteli pet shop ürünleri kullanıyor. Tüm ürünler ise doğrudan Avrupa üzerinden özel olarak getirilmiştir. İşletme bu bakımdan bünyesinde modern pet shop mağazası da bulunduruyor. Mağaza üzerinden dilediğiniz köpek beslenme ürünleri online olarak da sipariş verebilirsiniz.

Uzman Kadrosuyla Köpek Beslenme Programı Sunan Lider Firma

Köpek beslenmesi sanılanın aksine kolay bir işlem değildir. Çünkü köpek eğitimi haricinde köpekler bu konuda pek çok hayvan türlerinden farklı olarak daha hassastır. Sorunlu bir şekilde sunulan beslenme programı beraberinde köpeklerin hizmetlerden memnun kalmamasına yol açıyor. Bu bakımdan İstanbul’dan en iyi köpek beslenme programı sunan bir firma aradığınızda Hause Of İstanbul köpek eğitimci firmasını tercih edebilirsiniz.

Evinizin konforunda beslenme programları hakkında ayrıca uzman kadrolar üzerinden daha kapsamlı bir şekilde bilgiler talep edebilirsiniz. Evcil köpeğinizin rutin ve sağlıklı bir beslenme sürecinden geçmesi ve sonraki dönemlerde de ev ortamında da uyumlu bir şekilde beslenmesi açısından firmadan hizmet alabilirsiniz.

Köpek Eğitiminde 7/24 Hizmetler

Firma bu alanda kesintisiz bir şekilde hizmetler sunuyor. Bu bakımdan diğer illerimizden de köpeğinizin beslenmesi ve koruma köpeği eğitimi için firmayla irtibat kurabilirsiniz. Beslenme bozukluğu bulunan köpek türlerinizi firmaya aynı günde teslim edebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN