Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-04-2024 15:55

KYK Samsun Atakum Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu’nda ŞOK

Samsun'da KYK Münevver Ayaşlı Öğrenci yurdunun yemek ihalesini alan firma, yurtlarda yemeklerden kaynaklı zehirlenme iddialarının ardından görevden el çektirilmişti.

KYK Samsun Atakum Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu’nda ŞOK

Aynı firma yetkilisi F. Canikli şimdi aynı yurdun ihalesini M. Bal isimli şahıs firması araçlığıyla girerek yeniden aldı.

Aralarında hukuki ve iktisadi bağ olmadığı için ihaleyi normal şartlarda M. Bal şahıs firması aldı görünürken yurtta düzen hiç değişmedi ve devranı eskiden olduğu gibi yine F. Canikli idame ettiriliyor.

Biz Samsun KYK Münevver Ayaşlı öğrenci yurdunun yemek hizmetlerini yapan firma değişti sanıyorken meğer hakkında onlarca şikâyet olan saman altından su yürütüyormuş.

Yurdun yemek ihalesini alan sözde Yeni firma hakkında da şikâyet gecikmedi.

Gelen bilgi ve belgelere göre;

Samsun KYK Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdunun yemek ihalesini alan yurtlarının yemek ihalesini alan firma gelen her 200 kilo etin girişi yapıldıktan ve denetleme görevlilerinin onayından hemen sonra 50 kilosu geri gidiyor.

Daha Da tuhafı olayın gerçekleştiği deponun ve depoya giden alanlardaki bütün kameralar hep bozuk.

Adı geçen M. Bal şahış firması gelen ete göre 200 kiloluk et faturası keserken bunu 50 kilo et parası her gün devletin kasasından, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyor.

Olay şöyle gerçekleşiyor;

KYK Atakum Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurduna et veren firmanın yetkilisi günlük olarak sipariş edilen etleri getirip KYK görevlilerinin eti kontrol ve denetlemesini bekliyor. Kontrol ve denetleme bitip KYK görevleri gittikten sonra ise her 200 kiloda 50 kilo et alıp gidiyorlar.

Konuyla alakalı olarak yapılan şikâyet şöyle;

“20.01.2024 saat 11.22’de tavuk geldi. Memurların kimler olduğunu hatırlamıyorum.

Et tartıldıktan sonra yarısından çoğu Yunus tarafından geri arabaya götürüldü.

Ezgi, Yeter, Fatma, Zafer de oradaydı….”

adminadmin