Koca, Arınç ve Bahçeli’nin söylemleri üzerinden PKK ve FETÖ’nün meşrulaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.
İYİ Parti GİK Üyesi ve Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, son dönemdeki siyasi çıkışları ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
Koca, terör örgütü elebaşına statü arayışına girildiğini ve emperyalist güçlerin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) stratejileri doğrultusunda hem PKK hem de FETÖ’yü yeniden sahneye sürdüğünü öne sürdü.
Siyasetin odağında "meşrulaştırma" iddiası
Mete Koca, yaptığı açıklamada milliyetçi olduğu iddia edilen bir partinin, milletin nefretini kazanan PKK terör örgütünü meşrulaştırma çabası içinde olduğunu savundu.
Terör örgütü elebaşı için bir "statü" arayışının bizzat malum siyasi yapılar tarafından dillendirildiğini belirten Koca, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Bülent Arınç ve FETÖ güzellemesi
Sürece dair eleştirilerini genişleten Koca, AK Parti içinde "özgül ağırlık" olarak tanımlanan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ın da FETÖ lehine söylemler geliştirmeye başladığını iddia etti. Koca, PKK’nın tek başına meşrulaşmasına rıza göstermeyen emperyalist güçlerin, FETÖ’yü de sürece dahil ederek bir "güzelleme" korosu oluşturduğunu savundu.
"Mehmet Uçum’un yazısı çöp kutusuna gidecek"
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un FETÖ gündemli son değerlendirmelerini de hedef alan Mete Koca, bu yazıların sadece "toplumun gazını alma" amacı taşıdığını ileri sürdü. Koca, "Sayın Uçum’un yazdığı yazı maalesef çöp kutusuna gidecektir; yakında her iki terör örgütü için yapılacak ortak güzellemelere şahit olmamız kaçınılmazdır" diyerek sözlerini noktaladı.
















































































































































































































