Sağlık
Giriş Tarihi : 13-11-2020 22:47   Güncelleme : 13-11-2020 22:47

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu, aşırı kilolu hastalar için cerrahi olmayan bir kilo verme seçeneğidir.

Mide Balonu Nedir?

Diyet ve egzersiz gibi geleneksel yollarla kilo vermeyi başaramadıysanız, mide balonları sizin için mükemmel bir çözüm olacaktır. Mide balonu obezitenin tedavisinde cerrahi olmayan bir yaklaşımdır. Diyet veya egzersiz gibi geleneksel yöntemlerle kilo veremeyen hastalarda başarılı olabilir. İşlem sırasında balon mideye bir endoskop kullanılarak ağzınızdan implante edilir. Balon midede boşluğu doldurmak için kullanılır. Genellikle bir endoskop kullanılarak mideye yerleştirilen yumuşak silikon bir balondur. Mide balonu mideyi kısmen doldurarak hastaya sürekli bir tokluk hissi vererek yiyecek alımını azaltmaya yardımcı olur.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu, aşırı kilolu hastalar için cerrahi olmayan bir kilo verme seçeneğidir. Mideye yerleştirilen veya ağız yoluyla yutulan içi steril solüsyonla doldurulan yumuşak bir balondur. Balon size tokluk ve kısıtlama hissi verir. Bu nedenle yeme alışkanlıklarını ciddi anlamda değiştirir. Mide balonu fiyatları yerleştirme çıkarma gibi işlemleri gibi maliyetleri içerir.

Bunun yanı sıra bu işlemi yaptıracağınız sağlık kuruluşu da uzmanına göre farklı maliyetler çıkarabilir. İmplant geçicidir ve anatominizi değiştirmez. Bu işlem, aşırı kiloluysanız, diyet ve egzersiz gibi diğer yöntemler sizin üzerinizde işe yaramadıysa önerilir. Mide balonları iştahı azaltmada, midenin tutabileceği yiyecek miktarını sınırlamada, mide boşalmasını geciktirmede ve küçük miktarlarda yiyecek veya içecek aldıktan sonra bile tokluk hissini iyileştirmede çok etkilidir.

Mide Balonu Yaptıranlar

Mide balonu fiyatları yaptırdığınız işlemin kapsamına ve sağlık kuruluşunun türüne göre farklılıklar gösterir. Mide balonu türü endoskopik balondur. Mide balonu uygulamak diğer cerrahi işlemlerden daha az risklidir. Bu işleme başvuranlar özellikle aşırı kilolu ve diyette her şeyi denemiş ancak başarısız olmuş veya tekrar kilo almış kişilerdir. Yerleştirilmesi sırasında boğaz bölgesine sınırlı uyuşturma uygulanarak, işlemi kolaylaştırmak ve hastanın rahatsızlığını en aza indirmek için kas gevşeticiler alınır. Oldukça basit, cerrahi olmayan bir ayakta tedavi süreci olan balonun yerleştirilmesi işlemidir. Hasta aynı gün taburcu olurken işlem yaklaşık 30 dakika sürer.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu fiyatları kullanıcı formlarında sıklıkla konuşulan bir konudur. Ancak herkes için aynı maliyet söz konusu olmayabilir. Çünkü mide balonu işlemi farklı şekillerde uygulanabilir ki bu durum fiyatlara da etki gösterir. Ayrıca bazı hastalar cerrahi işlemlerin daha başarılı olduğunu söylese de mide balonu işlemi cerrahi işleme göre daha az risklidir.

Cerrahi işlem uygulatmadan önce doktorunuz ile mutlaka bu seçeneği de görüşmelisiniz. Bu konuda fikrinizin değişmesi söz konusu olabilir. Mide Balonu kullanılarak yapılan tedavi, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için on iki aylık sağlıklı beslenme ve egzersiz planını içerir. Kilo verme miktarı kişiden kişiye değişir, ancak hastalar diyet talimatlarını takip ettiğinde ve sağlıklı yaşam tarzını takip ettiğinde 6 aylık bir süre boyunca ortalama 10-15 kg kilo kaybı yaşanabilir.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu fiyatları sıklıkla merak edilen bir konumdadır. Çünkü mide balonu işlemleri cerrahi işlemelere göre daha az risk taşıdığından daha çok tercih edilmektedir. Öyle ki kimi zaman hastalar ameliyatlı işlemlerden de kaçınmaktadır. Mide balonu yerleştirme prosedürünün maliyeti, pek çok işlemi kapsar. İşlemin kendisi, kullanılan ilaçlar ve tedavi sonrası tüm bu süreçler faaliyete dâhildir. İşlem yaklaşık 20-30 dakika sürer. Mide balonunun yerleştirilmesi motive olmuş bireylerin kilo vermesine ve tokluk hissini artırmasına yardımcı olabilir. Genellikle hastalar, cihazın yerleştirilmesinden sonra ağrı ve mide bulantısı çekerler. Bununla birlikte, semptomlar sadece birkaç gün sürer. Kolayca tedavi edilebilir.

https://www.drfirat.com/yutulabilir-mide-balonu/ <-- hakkında bilgi için sitemizi ziyaret ediniz.

adminadmin