Güncel
Giriş Tarihi : 17-11-2022 10:45   Güncelleme : 17-11-2022 10:58

Neden Ahşap Köpek Kulübesi?

Neden Ahşap Köpek Kulübesi?

 

Köpek dostlarımız için neden ahşap malzemeden yapılmış köpek kulübesi tercih etmeliyiz buyurun şöyle bir değinelim. Bahsettiğimiz üzere ahşap malzeme doğası gereği ısı yalıtım özelliğine sahip olması sebebiyle hayvan dostlarımız için öncelikli tercih edilme sebebidir. Köpek kulübesi evlerimizin, ofislerimizin bahçesinde yer alacağı için hava şartları gereği beslediğimiz, sorumluluğunu yüklendiğimiz köpeklerimizin en rahat koşullarda yaşamalarını isteriz bu nedenle ki yaşamlarını sürdürecek alanın konforlu olması onları olası hava problemlerinden uzak tutacaktır. Köpek kulübesinin ahşap malzemeden olmasının faydalarından bahsettikten sonra bilmeliyiz ki kullanılacak ahşabın da kaliteli olması gerekmektedir. Ahşap malzeme kalitesiz ise sizlere ve hayvan dostlarımıza ahşap üzerinde böceklenme, çürüme gibi sorunları yaşatacaktır. Mandu ahşap kalitesine büyük bir titizlikle yaklaşmakta ve sizlere bu sorunları yaşatmamak için özenli araştırmalar yaparak çalışmalarını sürdürmektedir. Ahşap köpek kulübesi bahçe zeminine yerleştirildikten sonra bahçede çimin veya betonun üzerinde olması böcek türlerinin köpek kulübesine erişimini kolaylaştırır ve bunun gerçekleşmesini, minik dostumuzun rahatsız edilmesini istemeyiz. Bu sebeple de köpek kulübesinin alt zeminine bir yerleştirdiğimiz yükseklik ile haşerelerin köpek kulübesine ulaşımı engellenmesini sağlıyoruz.

Isı Yalıtımlı Ahşap

Öncelikle ahşap malzeme neden tercih edilmelidir bunlardan bahsedelim. İlk bahsedeceğimiz özellik kesinlikle ısı yalıtımı sağlamasıdır. Hava koşulu ne olursa olsun ahşap malzemenin ısı yalıtımı sağlaması sayesinde yaşanan hava değişimlerinden olumsuz bir şekilde etkilenmeyeceğiniz kesindir. Malzeme olarak ahşap kullanılmasının diğer sebeplerinden biri de bildiğimiz gibi demir gibi malzemeler paslanma yapabilir, koku olarak rahatsız edebilir, kir tuttuğu zaman ise temizlemesi bir hayli uğraştırabilir. Ahşap malzemenin ise kullanması ve temizlenmesi kolaydır aynı zamanda koku yapmaz, paslanmaz ve bununla birlikte ahşap malzeme hava sahası içerisindeki yaşlığı ve nemi malzeme yapısı gereği içerisine alıp sonradan dışarı vererek ortamın nemli kalmasını sağlamaktadır. Bu özelliklere göre ahşap malzeme kullanımının sağlıklı olduğunu görmekteyiz. Tüm bu sebeplerin haricinde yararlarından farklı olarak görüntü açısından da bakıldığı zaman ahşap malzeme hepimize doğa, pozitiflik, samimiyet ve sıcaklığı yansıttığı için daha tercih edilir bir malzemedir.

 

Mandu Ahşap Köpek Kulübesi Özellikleri

Mandu olarak, köpek kulübesi tasarlarken sadece çatı olmasından ziyade minik dostumuza rahat bir yaşam alanı sunacak şekilde ürünler geliştirmekteyiz. Varsayalım ki bahçede köpek kulübesi zeminde duruyor ve yağmur yağıyor / bahçeyi sulamak istediniz / kulübenin yerini değiştirmek istediniz tek başınıza dahi olsanız tekerleklerinin varlığı sayesinde köpek kulübesinin yerini rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Mandu köpek kulübesinin bir diğer özelliği ise 3 fonksiyonlu mama kabına sahip olmasıdır. Kulübenin kapısına monteli mama kabı köpeğiniz içerideyken veya dışarıdayken her durumda mamasına kolaylıkla erişimini sağlamaktadır.

 

Köpek Kulübesi Boyutları

Her şey köpek dostlarımızın rahat olması amacıyla tasarlandığı için elbette ki köpek kulübesi boyutları da onların hareket edebileceği genişlikte yapılmaktadır. Özellikle büyük ırk köpek sahibi ailelerimizin akıllarındaki soru da köpek kulübesinin boyutu yönünde olmaktadır. Köpek kulübesi tasarlaması yapılırken hayvan dostlarımızın içinde rahat hareket edebileceği, kulübe içinin onların boy ölçülerine göre genişlikte olması öncelikli dikkate aldığımız hususların başında gelmektedir. Bizler sahiplendiğimiz köpek dostlarımızın sorumluluklarını üstlenen aileler ve üreticiler olarak başta patili dostlarımızın yaşam alanlarının mükemmel rahatlığa yakın olarak yaşam sürdürmelerini isterken aynı zamanda tüm işlevsel rahatlıklar sağlandığı takdirde köpek kulübesinin dış görünümünün de göze hitap etmesini isteriz elbette. Renk ve tasarım olarak bahçenize, evinize, ofisinize uygun veya bir köpek kulübesinde sizlerin de neler istediğinizi konuşmak üzere bizlerle hemen iletişime geçin ve zevkle ürünümüzü geliştirmeye başlayalım.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN