Gündem
Giriş Tarihi : 15-02-2014 14:53   Güncelleme : 15-02-2014 14:53

OLUR MU DEMEYİN, OLDU!

SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAYAN İL MÜDÜRÜ

OLUR MU DEMEYİN, OLDU!
BİR TEK O ANLAMIŞ O DA YANLIŞ ANLAMIŞ
 
Samsun'da görev yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar müdürünün 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlaması dikkat çekti.
 
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın 14 Şubat Sevgililer Günü kutlaması, 14 Şubat'ın İl Müdürü tarafından doğru anlaşılamadığını gösteriyor.
 
Okuyanları şaşırtan ve "Bu nasıl bir kutlama?" dedirten mesajda, sevgili olmanın insan olmanın gereği olduğuna dikkat çekilerek, sevgililer günü kutlanıyor.
 
14 Şubat'ın kökenini ve taşıdığı anlam hakkında tutarlı bir dünya görüşüne sahip olmadığı anlaşılan  İl Müdürünün mesajında, "Sevmek,Sevilmek, Sevgili Olabilmek... İnsan olmanın gereği... Kalbinizde beslediğiniz sonsuz sevginizi, güven dolu dostluklarla pekiştirmeniz dileğiyle... Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR SAMSUN İL MÜDÜRÜ MURAT YILDIRIM" ifadeleri yer alıyor.
 
İŞTE O KUTLAMA:
 
 
 
Konuyu sevmek, sevilmek, sevgili olabilmek ekseninde değerlendirerek, bu düşüncesini insan olmanın gereği noktasına bağlayan ve buradan; sonsuz sevgi ve güven dolu dostluklara atıfta bulunan İl Müdürü Murat Yıldırım'ın 14 Şubat'a bu anlamları nasıl yüklediği anlaşılamadı. Dünyada 14 Şubat'ı (Valentine's Day' bu şekilde değerlendirerek kutlayan bir başka kişinin olup olmadığı ise bilinmiyor.
 
14 ŞUBAT ASLINDA NEDİR?
 
İl Müdürü'nün kutlamasından yola çıkarak 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'nün gerçekte ne olup olmadığına dair küçük bir araştırma yaptık.
 
Tüm dünyada "Valentine's Day" olarak bilinen ve kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın zannettiği üzere 'Dünya Sevgi Günü' falan değil. Wikipedia'ya göre; kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. Genel anlamda sevgi ifadesi ya da anlamı içermez.
 
SEVGİLİM OLUR MUSUN?
 
Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır. Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle "Sevgilim olur musun?" (İngilizce: 'be my valentine') yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.
 
Hristiyan kökenli bayramlardan biri olduğu için birçok Müslüman ülkesinde hoş karşılanmamaktadır. Suudi Arabistan'da resmi olarak da kutlama etkinlikleri ve İslami olmayan bu Hristiyan Bayramının kutlanmasında kullanılan ürünlerin satışı ülkede yasaklanmıştır.
 
Daha fazla bilgi için;
 
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevgililer_Günü
 
İL MÜDÜRÜ OLAYI ÇÖZEMEMİŞ
 
Bütün bu araştırmalardan ve ortaya çıkan bilgilerden anlaşılan ise Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın konuya tam olarak vakıf olmadığı. Konuyu 'sevgi' ekseninde değerlendiren il müdürünün sevgililer gününün kapitalist bir pazarlama sistemi olduğu noktasında da hiç bir fikir geliştirmediği anlaşılıyor..
 
samsunAhaber
 
 
 
 
 
adminadmin