Gündem
Giriş Tarihi : 14-02-2014 14:20   Güncelleme : 14-02-2014 14:20

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DE DEDİKODUCU POLEMİĞİ

SEFER ARLI KENAN ŞARA’YA DEDİKODUCU DEDİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DE DEDİKODUCU POLEMİĞİ
 Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterei Sefer Arlı “dolmuş hatlarının kalkacağının söylenmesinin dedikodudan ibaret olduğunu” söyledi.

Dolmuş hatlarının kalkacağını söyleyen ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’dı.

Şara bir yıl önce yaptığı açıklamada “minibüslerin toplu ulaşım aracı olmadığını belirterek, başta Atakum, Atakent-Fakülte olmak üzere zamanla hepsinin kalkacağını söylemişti.
 
HANGİSİNE İNANALIM

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, şehir içinde çalışan dolmuş hatlarının kaldırılması ile ilgili söylentilerin tamamen dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.
 
Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şehir içinde çalışan 4 dolmuş hattının dernek başkanları ve mensupları ile bir araya geldi. 100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan 1 no’lu dolmuş taksiciler irtibat bürosunda düzenlenen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı ve Mustafa Yurt, Daire Başkanı Dursun Ali Ömür, Zabıta Müdürü Adem Yüksel, Zabıta Müdür Yardımcısı Yılmaz Açıcı, 1 No’lu Dolmuş-Taksiciler Dernek Başkanı Sadık Tercanlı, 2 No’lu Dolmuş-Taksiciler Dernek Başkanı Ahmet Kabadayı, 3 No’lu Dolmuş-Taksiciler Dernek Başkanı İsmet Kodalak, 4 No’lu Dolmuş-Taksiciler Dernek Başkanı Taner Yayla ve hatlarda çalışan hat sahibi çok sayıda üye katıldı.

Şehir içinde çalışan 4 hattın dernek başkanlarını ilk defa bir araya getiren toplantıya hatların kapatılacağı ile ilgili söylentiler damga vurdu. Konu ile ilgili söylentiler olduğunu ve bu söylentilerin hat sahipleri ve çalışanlar arasında büyük huzursuzluğa neden olduğunu dile getiren dernek başkanları konuyu Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı’ya sordular.
 
ARLI, “BU SÖYLENTİLER DEDİKODUDAN İBARET”
 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı bu söylentilerin kendilerine de ulaştığını ve dolmuş hatlarının kapatılmasının söz konusu bile olmadığını ifade ederek, “Ne Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın ne de belediyeden herhangi bir yetkilinin bu yönde bir söylemi olmamıştır. Bu tamamen dedikodudan ibarettir. Bizim kapımız her zaman açık. Keşke bu dedikodular yayılmaya başladığında duyar duymaz bize gelip sorsaydınız. Size gerekli açıklamayı yapardık. Biz dolmuşçu esnafımızın gelirini nasıl yükseltiriz, nasıl daha rahat yaşamalarını sağlarız diye düşünürken böyle bir düşünce içerisinde olmamız mümkün olabilir mi?” diye konuştu.

Arlı’nın konuşmasından sonra yüreklerine su serpildiğini söyleyen dolmuşçu esnafı da, “Uzun zamandır bu söylenti yüzünden huzurumuz bozulmuştu. Bizi rahatlattınız. Bu toplantı için teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
 
 
BİR YIL ÖNCE KENAN ŞARA TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR
 
 
Minibüsler kalkıyor!
 
Samsun Büyükşehir Genel Sekreteri Kenan Şara, minibüslerin toplu ulaşım aracı olmadığını belirterek, başta Atakum, Atakent-Fakülte olmak üzere zamanla hepsinin kalkacağını söyledi. Dünyada minibüslerle yapılan toplu ulaşım yöntemi olmadığını belirten Şara, minibüslerin otobüse dönüşeceğine inandığını kaydetti.
 
Hafif raylı sistem projesi hizmete girdikten sonra minibüs hatlarının güzergahlarını yeniden düzenleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, minibüs esnafı ile mahkemelik olmuştu. Büyük kavgaların yaşandığı olaylarda minibüsçüler, belediyenin 'Otobüsleşin, pastayı siz alın' çağrısını değerlendiremeyince Büyükşehir Belediyesi yeni otobüsler alarak, Atakum-Atakent-Fakülte güzergahına koyduktan sonra raylı sisteme dikey yönde yeni hatlar da açtı. Ancak yolcu kapasitesi büyük oranda azalsa da minibüs esnafı da çalışmaya devam ediyor.
 
Minibüsçülerin durumu ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, minibüslerin toplu ulaşım araçlarından biri olmadığını söyledi. Avrupa'da ve dünyada böyle bir ulaşım şekli bulunmadığını dile getiren Genel Sekreter Şara, minibüs esnafının 'otobüsleşin' çağrılarına uymadıklarını belirtti. Şara, 'Otobüsleşin ve raylı sisteme yolcu taşıyın, bu taşımacılığın hepsini siz yapın dedik. Biz belediye olarak 'bu işin içinde olmak istemiyoruz, bütün pasta sizin olsun' dedik. Otobüsleşmeleri demek şirketleşmeleri anlamına geliyordu. Bunu beceremediler, yapamadılar. Atatürk Bulvarı'ndan da raylı sisteme rekabet etmeyecek şekilde yolcu taşıyın ama tek şartımız var otobüsleşin ve şirketleşin. Artık dünyadaki konsepte böyle. Ferdi taşımacılık yok, şirketleşerek bu işlerin yapılması gerekiyor. Aslında arkadaşlarımız bizimle konuşurken bizlerin haklı olduğunu kendileri de söylüyorlar ama şirketleşmek istemiyorlar. Şu anda herkesin bir direksiyonu var, şirkete gittikleri zaman bir direksiyonu olmayacak ve şirketin ortak olacak. Bu da alışkın oldukları düzene uymuyor ve bir türlü buna uymuyorlar." diye konuştu.
 
TRAFİK OLUMSUZ ETKİLENİYOR
 
Minibüslerin özellikle Atatürk Bulvarı'nda yolcu kapmak için trafik akışını olumsuz etkilediğini dikkat çeken Genel Sekreter Kenan Şara, 'Minibüsler bunun için bazı yolculara daha avantajlı geliyor. Vatandaş diyor ki 'İstediğim yerde beni alıyor, istediğim yer de duruyor. Bu benim için iyi bir imkândır.' Ama bunun başkalarının haklarını gasp ettiğini algılayamıyor. Çünkü doğuştan beri böyle görmüş de onun için. Zaman içinde birlikte göreceğiz. Biz minibüs esnafının da otobüsleşeceğine inanıyoruz. Minibüsler biz istesek de istemesek de kalkacak. Şehir içindeki numaralı dolmuş hatlarına da zamanla bu uygulama yansıyacak.' şeklinde konuştu.
Haberin linki:

http://yenisafak.com.tr/aktuel-haber/minibusler-kalkiyor-12.02.2013-485126
adminadmin