Güncel
Giriş Tarihi : 30-01-2014 12:09   Güncelleme : 30-01-2014 12:09

TARIM MESELESİ MEMLEKET MESELESİ!

19 Mayısımızda nüfusun u’i tarım, % 6’sı sanayi ve ’u hizmet sektöründe çalışmaktadır. Yani ilçemizde nüfusun çok büyük bir bölümü geçimini tarımsal faaliyetlerden kazanmaya çalışmaktadır.

TARIM MESELESİ MEMLEKET MESELESİ!
 Hasbelkader eğitimini bu alanda tamamlamış bir kardeşiniz olarak şunu ifade etmek isterim ki: Bir milletin devlet olabilmek için ihtiyaç duyduğu milli bir geçmiş ve aidiyet duygusundan sonra ilk ihtiyacı olan şey: hayatını devam ettireceği ortak bir kara parçasıdır. Bu kara parçasında en temel ihtiyaç ise barınma ve beslenmeyi kendi kendine yeter vaziyette karşılayabilmektir. Yani özetle: Tarım, gelişmiş tüm ülkeler için ulusal güvenlik meselesidir.
 
 Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durum maalesef ki bizi yönetenlerin dünyanın bu genel kabulüne inanmadıklarını göstermektedir. Aksi takdirde çiftçinin olmazsa olmazı gübrenin 10 yıl içinde  P0,  mazotun 50 zamlanması neyle nasıl izah edilebilir?
 
Ülkemiz, 1990’larda Dünyanın tarımsal üretimi kendi kendisine yeten 7 ülkesinden biri iken şu an:
Türkiye genelinde ekip biçilen arazi miktarı son 10 yılda 30 milyon dönüm azalmış,
3 milyon hektar arazi boş duruyor,
 
Tarıma elverişli olduğu halde 1.3 milyon hektar alan tarım arazisi olarak kullanılamıyor,
 
Bizler ne yapıyoruz?
 
Yunanistan’dan pamuk, ABD’den mısır, Ukrayna’dan buğday, Bulgaristan’dan Kurbanlık Koyun ithal ediyoruz.
 
Yetmiyor yeni Büyükşehir Yasası ile ahır dâhil her türlü binadan vergi, harç almaya, köy çeşmesine sayaç takıp börtü böceğin nasibini faturalandırmaya hazırlanıyoruz.
 
Çok net görülüyor ki bu anlayış köylüyü milletin efendisi olmaktan çıkarmış, yabancıya el açar duruma getirmiştir. Ancak inanıyoruz ki bu milletin efendileri tüm bu gelişmeleri görmektedir ve 30 Mart günü gereken cevabı verecektir.
adminadmin