Güncel
Giriş Tarihi : 18-04-2024 16:33

Trabzon Basınında Samsun Bizi Kıskanıyor Haberi

Türk Hava Yolları’nın Trabzon ile Cidde ve Riyad arasında direkt uçak seferlerini başlatması olay oldu.

Trabzon Basınında Samsun Bizi Kıskanıyor Haberi

 

4 Haziran'dan itibaren THY'nin başlatacağı seferler hakkında Samsun'dan ses yükseldi. OTSAD Kurucu Başkanı Hüseyin Kırk ve KATİD Başkanı Murat Toktaş Samsun'un yerel gazetelerinden Gazete Gerçek'e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TRABZON'A SEFER SAMSUN'A DERT OLDU!

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Kırk

"Trabzon'da Arap turistlere ırkçı davranışlar var"

Trabzon'da Arap turistlere ırkçı davranışlar olduğunu iddia eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Kırk,  "Samsun'un turizm yapısı ve bileşenleri maalesef gerçekte Samsun turizmine hizmet etmiyor. Samsun-Çarşamba Havalimanı, Trabzon'dan fiziki olarak daha iyi. Hem Ordu'ya yakın hem Samsun'a yakın. Ordu-Ünye-Samsun özelinde turizm bakiyesi Trabzon'dan daha büyük. Ama siyasi güç ve turizm paydaşları, Samsun'a hizmet etmiyor. Haziranda THY Trabzon'da başlıyor. Trabzon'da Arap turistlere ırkçı davranışlar var. Uzungöl'de sıkıntılar var. Uzungöl'e turistleri çekinerek gönderiyoruz. Elbette ki bu durum Trabzon halkına mal edilemez. Trabzon'da yoğunluk nedeniyle havalimanı büyük sıkıntı çekiyor. Uzungöl'de bungolov evler Arap turistlere 800 Euro'ya kiralanıyor. Otel fiyatları ise Avrupa ülkeleri ile yarışıyor. Arap turistler bu durumdan çok şikayetçi bu nedenle Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler fiyatların daha ucuz olduğu Gürcistan'a gidiyor. Bu pastadan Samsun'un da faydalandırılması için bazı uçuşların Samsun'a yönlendirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Samsun Valiliği ve İl Turizm Müdürlüğü'ne seslenen Hüseyin Kırk, "Samsun'da ben turizmciyim, Arap turistleri getiririm diyen acentalara güvenmesinler. Samsun'un turizm potansiyeli çok büyük. Samsun Karadeniz'in incisidir. Ama Samsun ne yazık ki turizmden istediği ve hak ettiğini yıllardan beri alamıyor." dedi.

PANİK ATAK OLDUĞUNUZU GÖSTEREN BELİRTİLER

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş

"Samsun yıllardan beri direkt uçak seferlerini istiyor"

Samsun'a yıllardır direkt uçak seferleri istediklerini dile getiren Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, "Karadeniz'de turizmi yayamadık. Hep bir noktaya yoğunlaştırdık. Ve böyle olunca da şehirde yoğunluk oldu ve hizmette aksaklıklar oldu. Bizim turizmi Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz'e yaymamız gerekiyor. Ulaşımın bir ayağı orta diğer ayağı da doğu Karadeniz'de olmalı. Böylece büyük sıkıntımız olan konaklama sürelerini de arttırmış oluruz. Bunun içinde uçak seferlerinin Orta Karadeniz'e bir ayağının da Doğu Karadeniz'de olması gerekiyor. Samsun bunu neden başaramıyor. Biz siyasi olarak kamu ve sivil toplum kuruluşları olarak çok fazla takipçi olamadığımız için, seferlerin başlatılması ortamını yaratamıyoruz. Samsun yıllardan beri direkt uçak seferlerini istiyor. Bu olmadığı sürece Körfez ülkelerinden turist getirmemiz çok zor." açıklamasında bulundu.

Kaynak: gunebakis.com.tr

adminadmin