Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 15-02-2014 13:08   Güncelleme : 15-02-2014 13:08

TRABZON’U ÇÖKERTEN SİSTEM!

Trabzonspor’da sahadaki çöküşün kanıtı ilk kez görevde olan bir yöneticinin ağzından seslendirilirken, oyuncuya dayalı sistemin bir camianın kaderiyle nasıl oynandığını da gözler önüne serdi. Son 1 yıl içinde 3 teknik adam gören Trabzonspor’da ilk olarak Adrian, Zokora, Volkan Şen ve zaman zaman da Colman ile sorunlar yaşan teknik Direktör Şenol Güneş, deplasmanda alınan 3-1’lik Elazığ yenilgisinin ardından görevinden istifa etmişti.

TRABZON’U ÇÖKERTEN SİSTEM!
Güneş görevde olduğu süre içinde Adrian’ı oynatıp oynatmaması ve Polonyalı oyuncunun kendisine tavır alması ile de gündem olmuştu. İzin konusunda Zokora ile de sert tartışmalar yaşayan Güneş, yabancı oyuncular ile zaman zaman yaşadığı frekans uyuşmazlığının faturasını başarısız sonuçların ardından görevden ayrılarak ödemişti.
 
Şenol Güneş’in ardından göreve gelen Tolunay Kafkas’ın ömrü de aynı yapı nedeniyle fazla uzun olmadı. Trabzonspor’da iddialı bir şekilde göreve başlayan ancak her geçen gün takım kadrosu içindeki olumsuzluklar ile yüzleşen Kafkas; Janko, Emerson ve Yasin’i kadro dışı bırakmasına rağmen takım içi otoriteyi sağlayamadı. Öyle ki oyuncuların kendi başlarına buyruk oluşu Colman’ın, Bursa maçı sonrasında Mustafa Yumlu’ya tokat atma boyutuna kadar gitmişti. Adrian ile de Şenol Güneş gibi sorunlar yaşan Kafkas, kendi kafasına uygun bir ekip bulamaması nedeniyle kredisini erken bitirmişti. Yeni dönemde bu düzeni kırmak için yapılanma yapmayı planlayan Kafkas’a yeni yönetim fırsat vermezken, Hacıosmanoğlu Mustafa Akçay’ı göreve getirdi.
 
Ancak Mustafa Akçay’ın da ipleri eline alarak göreve başlamaması oyuncuya dayalı sistemin kurbanı olmasına neden oldu. Aykut Demir, Malouda ve Bosingwa transferlerinde herhangi bir insiyatifi olmayan Akçay, golcü transferinde diretmeyince de bir anlamda kendi sonunu hazırladı. Volkan Şen ve Colman olaylarında otoritesi sarsılan Akçay, Adrian ve Aykut Demir’in tavırları karşısında da sessiz kalınca ipleri elinden kaçırmaya başladı. Malouda’ya takımda adeta dokunulmaz kimlik oluşturan Akçay da Akhisar maçının ardından futbolcuya dayalı sistemin öğüttüğü son teknik adam oldu.
 
Son 1 yıl içinde tüm bu yaşananların ardından işin en acı tarafı ise Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney’in de oyuncuya dayalı sistemin sıkıntılarını yaşadıklarını ima etmesi oldu. Güney, Mustafa Akçay'ın, "Bazı oyunculara kefil olamam" söylemi için “Mustafa hoca kesinlikle kimseye haksızlık yapmaz. Futbolcu kaynaklı bazı sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunlar takımın ahengini bozacak nitelikte olmuştur. Futbolcu kardeşlerimizin bunu yapmaması gerekir. Mustafa hocanın bu konudaki söylemi doğrudur" şeklinde konuşmuştu.

61saat.com
adminadmin