Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-01-2014 19:10   Güncelleme : 05-01-2014 19:10

TÜRKİYE EMLAK YATIRIMLARINDA 5. SIRADA

Emlak yatırımları konusunda "Dünyanın en iyi 20 yeri" listesinde 5. sırada yer verilen Türkiye'de yabancıların emlak alımlarının geçen yılın ilk yarasında yüzde 78 büyüdüğünün altı çiziliyor.

TÜRKİYE EMLAK YATIRIMLARINDA 5. SIRADA
Emlak yatırımları açısından "Dünyanın en iyi 20 yeri" belirlenirken Türkiye'ye 5. sırada yer verildi.
 
İngiliz Telegraph gazetesi, emlak yatırımları için "Dünyanın en iyi 20 yeri"ni seçti. Barcelona kentinin başı çektiği listede Türkiye 5. oldu.
Taşınmazlara yatırım açısından dünyanın en iyi beş yeri, İspanya'nın Barcelona kenti, Fransız Riviera, Karayip'teki Grenada Adası, İtalya'nın Toskana bölgesi ve Türkiye olarak sıralandı.
 
-TÜRKİYE'DE ALIMLAR YÜZDE 78 ARTTI-
 
Emlak alımları için Türkiye'nin neden iyi bir yer olduğunu da okuyucularına anlatan Telegraph gazetesi "Türkiye'de geçen yılın ilk yarısında yabancıların emlak alımları, yüzde 78 arttı ve İstanbul kenti başını çekti" diye yazdı.
 
Gazeteye konuşan Spot Blue International Property'den Julian Walker ise, "Eskiden Türk taşınmazları almakla ilgilenen müşterilerimizin çoğu genelikle Britanyalı idi. Şimdi ise, ülkenin yatırım için güvenli bir yer olarak gören çok sayıda Ortadoğulu alıcıları görüyoruz" şeklinde konuştu.

Gazete, ayrıca Bahçeşehir'deki tek odalı bir dairenin Spot Blue'nun aracılığıyla 63 bin sterline satışa sunulduğuna da dikkat çekti.
adminadmin