Ekonomi
Giriş Tarihi : 29-12-2023 17:32

Ücret Artışlarının İşverene Getireceği Yüklerin Hafifletilmesi Elzemdir

MÜSİAD Samsun Şube Başkanımız Hasan Tahsin Şengül, 2024 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ücret Artışlarının İşverene Getireceği Yüklerin Hafifletilmesi Elzemdir

MÜSİAD olarak 2024 yılında uygulanacak olan net 17 bin 2 TL'lik yeni asgari ücretin, hem işverenlerimiz hem de çalışanlarımız adına hayırlara vesile olmasını diliyor; bu vesileyle en büyük temennimizin hiçbir çalışanımızın emeğinin zayi olmaması ve bütün vatandaşlarımızın onurlu bir hayat sürebileceği ücret seviyesine kavuşması olduğunu yeniden ifade ediyoruz.

Bununla birlikte; ücret artışlarının işverene getireceği ilave yüklerin hafifletilmesi adına, mevcut destek ve teşviklerin artırılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda 500 TL'lik asgari ücret desteğinin 700 TL'ye çıkarılmış olması, işverenlerimiz adina oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur.

Çalışanlarımızı fiyat artışlarının altında ezdirmeyecek bir oranda belirlendiğine inandığımız yeni asgari ücretin tespitinde attıkları yapıcı adımlar için; başta

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün ekonomi yönetimi, işçi ve işveren kesim temsilcilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Elbette bilhassa enflasyonist süreçlerde asgari ücretin belirlenmesine yönelik belirsizlikler artmakta, beklentiler farklılaşmaktadır. Bu çerçevede enflasyonla mücadelede etkin politikaların devam etmesi ve hâne halkının alım gücünün korunması, önümüzdeki dönemde de önceliğimiz olmalıdır.

Bu noktada; gelecek döneme ilişkin muhtemel belirsizliklerin azaltılması ve spekülasyonların önüne geçilmesi için; asgari ücretin, enflasyon oranına ilgili dönemin GSYİH büyüme oranı eklenerek hesaplanmasına ilişkin formül önerimizi yineliyoruz.

Önerdiğimiz bu formülün, asgari ücretin belirlenmesindeki belirsizlikleri azaltarak reel sektörün daha sağlıklı fiyatlandırma yapmasına olanak tanıyacağını ve çalışanların satın alma gücünü koruyarak gelir dağılımında oluşabilecek bir kötüleşmenin önüne geçeceğine inanıyoruz.

adminadmin