Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-03-2024 10:48

Ya Kazanacağız Ya Kazanacağız!

CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, İlkadım’da seçimi almaya en yakın adayın kendisi olduğunu ifade ederek İYİ Parti’nin adayıyla değil AK Parti’nin adayıyla yarıştığını ve İYİ Parti’nin anketlerde üçüncü parti olduğunu söyledi.

Ya Kazanacağız Ya Kazanacağız!

Şenel sorularımızı cevapladı…

Murat bey İlkadım’da kazanma şansınız var mı?

İlkadım’da seçimi almaya en yakın parti CHP’dir. Seçimi kazanacağız… Bundan iç kuşkum yok.

İddialısınız yani?

Ya Kazanacağız Ya Kazanacağız!

Parti içi sorunlarınız var mı? Özellikle size tepki var mı? Seçime etkisi olur mu?

CHP çok köklü ve güçlü bir kurumsal yapı ve kadro. Tüm siyasi partilerin çıkış yeri. Bilgi, birikim, donanım, yetkinlik açısından Türkiye’nin en güçlü zengin partisinde zaman zaman bakış açısı, görüş ayrılıkları, tartışma olması kadar doğal ne var?

Diğer partilere oranla bizde sorun yok sayılabilir. Diğer partilerde tepkiler, karışıklıklar, kavgalar, istifalar çok fazla. CHP’nin konuşulması algı oluşturma çabası.

Bir de partinin herkesin beklentilerini, tüm beklentileri karşılaması olanaksız.

Ön seçimle ve parti meclisinin onayıyla belirlenen bir adaya demokrasiyi getiren partide tepki olmaz. Demokrasi kültürü en yüksek kesim CHP’lilerdir.

Seçime etkisi olmaz. CHP, kurumsal yapı kişilere indirgenemez. CHP’liler parti kimliği, bağlılığı en yüksek kimseler.

CHP’Lİ SEÇMEN NEDEN İYİ PARTİ’YE OY VERSİN

En çok konuşulan mesele Ak Parti kazanmasın diye CHP seçmeninin İYİ Parti’ye İYİ Parti adayı Necattin Demirtaş’a yöneleceğinin iddia edilmesi; Böyle bir ihtimali ön görüyor musunuz?

Tamamen algı oluşturma. Tersi söz konusu. En son, en güncel, en yeni seçimde yüzde 24 almış yaklaşık 60 Bin oyu olan bir parti seçmeni kendisinin yarısı kadar oyu olmayan bir partiye, adaya neden oy versin.

Biz 60 Bin oyumuzu arttırıp seçimi kazanacağız. Söz konusu aday şu kadar şuradan, şuradan bu kadar oy gelirse ile seçim mi kazanacak.

Şu gerçekte var. Şu ana kadar yapılan tüm ısmarlama, yönlendirme için yapılmayan gerçek bağımsız anketlerde Necattin Demirtaş üçüncü. Açık ara geride. Zaten ankete de gerek yok. Matematik ortada. Ortalama aklı, zekâsı olan herkes görüyor.

Ben İYİ Parti adayı Necattin Demirtaş ile yarışmıyorum. Ak Parti adayı İhsan Kurnaz’la yarışıyorum. Yarış ikimizin arasında.

İYİ Parti sizi destekler mi?

Destekliyor zaten. Bugünkü AKP ve MHP’nin ülkeyi sürüklediği duruma, politikalara karşı kişilerdir İYİ partililer. Muhalifler.

Onlarda İlkadım’da seçimin AKP ile CHP arasında olduğunu biliyor. Dolayısıyla İYİ Partililer İlkadım’da AKP kazanmasın diye onun karşısında tek kazanma olasılığı olan, tek muhalefet CHP’ye destek veriyor.

DEMİRTAŞ İYİ PARTİ’DEN DE OY ALAMIYOR

İYİ Parti’de Necattin Demirtaş’a olan tepkiler için ne diyorsunuz?

Önemli bir durumdur o…

İYİ Partililer Necattin Demirtaş’ı kendilerinden görmüyorlar. Partiyi yok saymış. Uzak durmuş. Partiye iç çalışmamış. Son milletvekili seçimlerinde bile hiç ortada yok. Genel Başkanı karşılamış, parti programlarına katılmamış bir kişi. Zaten seçildiğinde de ben parti sayesinde kazanmadım, eşimle ikimiz kazandık demişti. Tüm partilere, gönüllülere, emeklere büyük saygısızlık yapmıştı. Onlar unutulmadı. O nedenle adaylığına partide büyük tepkiyi, istifaları biliyorsunuz.

Necattin Demirtaş'ın ne yazık ki AK Parti'li bir belediye başkanı gibi görev yaptı.

Atadığı başkan yardımcılarının, müdürlerin çoğu AKP'li, MHP’li. Belediye Başkanı olmasını sağlayan İYİ Parti’den, CHP’den kimse yok.

Bu arada biz parti ayırımı yapmaksızın liyakatli, başarılı olan herkesle siyasi görüşüne bakmaksızın çalışacağız.

Ben muhalefet, ilkeler, değerler açısından Necattin Demirtaş’tan daha çok İYİ Partililerin kafasına uygunum, yakınım. Birlikte çalışacağız.

BÜTÜN MUHALEFETİN DESTEĞİNİ ALACAĞIM

Necattin Demirtaş’ı Belediye Başkanı olarak nasıl buluyorsunuz?

Cumhuriyet'e giden yolda kurtuluşun kıvılcımlarının yakıldığı, Ulu Önder Atatürk'ün, 'benim doğum günüm' dediği 19 Mayıs 1919’un, İlkadım kentini kaldıramamış, taşıyamamıştır. Ne yazık ki bu kimliğe yönelik tek bir çalışması yok. Ulusal günlerde bayramlarda yok. Kalıcı bir yapıt yok.

Sayın başkanın bu güne kadar yaptığı projelere bakıldığında başarısız, vizyonsuz olduğunu söylemeye gerek var mı?

Sıradan belediye görevi olan temizliği, caddeleri, sokakları yıkamayı bile yapamadılar.

Belediyeyi kendinin ve eşinin ailesi ve yakınları için istihdam yeri yaptığı dilden dile dolaşıyor.

İlginçtir, halk belediyeyi Necattin beyin eşi hanımefendinin yönettiği, atamalara, işe alımlara onun karar verdiğini konuşuluyor.

Liyakate kesinlikle bakmadı, önemsemedi.

Vefasızlığı, ayırımcılığı yine halkın gözünden kaçmayan bir başka sorun.

İlkadım’ın köklü sorunlarına çözüm üretmedi.

Dürüstlük, Güvenilirlik bir kişinin olmazsa olmazıdır, övünülecek bir meziyet değildir.  Kişi eksik olduğu yönünü öne çıkarır derler. Aldığımız duyumlara bakılırsa bu yakıştırmalar yalnızca afişlerde bir reklam.

Son sözünüz?

Mekânın sahibi geliyor; Ya Kazanacağız Ya Kazanacağız.

Röportaj: Recep YAZGAN

 

 

adminadmin