DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 23-12-2023 18:01

2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet

Öncelikle 2023 yılı Gazze savaşından bahsetmek istiyorum. 7 Ekim 2023 yılında Hamas militanları  Güney İsrail sınırlarından içeri girerek Aksa Tufanı harekatını başlattı. İsrail bu saldırıya karşılık olarak Demir Kılıçlar harekatını başlattı. Ve şuan tüm dünya bu savaşın durması için ayakta ama maalesef 2023 yılı gibi bir yılda olmamıza rağmen hala savaşlar oluyorsa durup düşünüp öyle hareket etmemiz gerekiyor. Daha net açıklamak istiyorum: Saldırılar, savaşlar olmamalı savaşacaksa beyinler, bilgiler savaşmalı.Ve izlediğimiz, şahit olduğumuz görüntüleri hiç bir insan vicdanın kabul etmesini veya bu durumların sindirilmesinin normal olmadığını düşünmüyorum.

     2023 yılı Kahramanmaraş depremi Türkiye Suriye depremlerinde çok fazla canımız yandı.  Depremin olumsuz etkisinden dolayı hala içimiz yanıyor. Depremin yaraları sarıldı sarılmaya devam ediyor. Peki bu deprem ne kadar gerçek ne kadar  suni   bunun açıklamasını ilerleyen dönemlerde daha net görebileceğiz. Fakat benim ön görüme göre siyasi olduğunu düşünüyorum. Ne zaman biz süper güç devletlerden birine kafa tutmaya kalksak başımıza bir bela geliyor.

     2019 İstanbul depreminde 26 Eylül 2019 tarihinde merkez üssü Silivri  5.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremin gerçekleştiği zaman dış güçlerin bir takım siyasi sorunlarıyla uğraştığımızı kimse inkar edemez diye düşünüyorum.

      Paylaşımlarımda beni yakından takip edenler okumuştur. Bir kaç büyük devletler arasında savaşlar başlayacak. Kıtlık baş gösterecek bir çok insan telef olacak demiştim.

     Sonuç olarak büyük bir adalet terazisi dengesini kaybetmiş durumdadır. Bazıları istediği her ihtiyacına çok çok kolay ulaşabilirken, bir çok insan yokluk ve sefalet içerisinde yaşamaya mahkum edilmiştir.

     Ve emek sömürüleri ile bir çok çalışan, hizmet eden insanların hak ettikleri  emeklerinin karşılığı verilmemektedir. Bu duruma kayıtsız kalanlar ise bunun vebalini veremeyeceklerdir. Bir baba düşünün 2 evladı var ve o hep güçlü olanın yanında duruyor ; Sizce bu baba cennete gidebilir mi? Hayır tabiki gidemeyecektir.

      Gerçekten hak, hukuk , adalet, doğruluk istiyoruz. Dengesiz ve adaletsiz gelir dağılımı acil düzeltilmelidir. Özellikle asgari ücret, emeklilik ve devlette asıl işi yapan tüm çalışanlar arasında ki uçurum h olan gelir dağılımı adaletsizliği sorunu giderilmelidir.

Selam ve Dua ile...

Bedriye Arık Çambel

NELER SÖYLENDİ?
@
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
BİYOGRAFİ
SAMSUN
SAMSUN
RÖPORTAJLAR
SAMSUN
SAMSUN
ARŞİV ARAMA