DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Murat GÜLŞAN
Murat GÜLŞAN
Giriş Tarihi : 23-05-2022 13:06

Acı Gerçekler

Bakın bir gerçeği daha yazacağım sizlere.

Anadan babadan otomatikman hem Müslüman hem de Türk 'üz (çok şükür) peki kıymet biliyor' muyuz?  

Genelleme olarak HAYIR...

Nasıl' mı?

Arkadaşlar şöyle haberlere bakıyorum suç oranı giderek artıyor, saygı, adap, edep tükeniyor, sokaklarımız çöp içerisinde trafikte saygı yok, tuvaletler  desen rezalet, alkol satışı tavan yapmış, ganyan, iddaa bayileri full, çocuklarımız hep internette kitap okuma alışkanlığı sıfır, bakıyorum sanal alemde hepimiz alimiz en güzel dini sözler, resimler, ilahiler paylaşıyoruz. 

Peki gerçekte ne paylaşıyoruz, İNFAK' tan haberimiz var mı? Camilerde vaaz verilirken dinleme adabından uzaklaşan vatandaşım. Fısır fısır kendi arasında muhabbet ediyor, uyarırsak nefretle tersleniyoruz.

Yani biz dinleme, oturma, konuşma, adaplarını unuttuk' mu? Kalu bela' da Yaradan'a vermiş olduğumuz KUL olma sözünü unuttuk' mu?

Televizyona ve kumandasına vermiş olduğumuz değeri, itinayı birbirimize verelim, milliyetçiliğimiz her alanda olsun, (Yani Üretimde, satın almada, İç dış politikada) sadece sanalda kalmasın.

Bizler Türk milleti olarak Allah' tan başka kimseden korkmayan HZ.MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V) efendimizin ümmetiyiz,. Evlad-ı Fatihin torunlarıyız.

Gelin bu çağrıya kulak verin MÜSLÜMAN TÜRK gibi yaşayalım.

Avrupalıya, Amerikalıya, ne bileyim küffara benzemeyelim. Sahip olduğumuz en büyük değer emanete, Kur'an-ı Kerim, vatanımız ve Türkiye'mize sahip çıkalım.

Nemi yapabiliriz, Türkçemizi düzgün konuşarak başlayabiliriz. Milli ve Manevi değerlerimize yaşayarak sahip çıkabiliriz yani kandil gecelerini ibadet ile, Ramazan ayını dolu dolu, bayramları tatil değil de manevi değer olarak akrabalarla kucaklaşıp,19 Mayıs, 29  Ekim gibi milli bayramlarını coşku ile kutlayıp önemini bizden sonraki nesile anlatabiliriz)

Herkes kendine sorsun bakalım son bir yılda kaç kitap okudum diye, Arkadaşlarım, kardeşlerim akıl vermiş gibi düşmüş olduğum bu durumdan haklarınızı helal ediniz üzüntüm milletim için. Sıkı sıkıya daha çok birlik olmak zorundayız.

Bu kardeşiniz dinimize, bayrağımıza daha da sıkı bağlanmamızı, ilim ile meşgul olmamızı artık uyanıp şahlanışa geçmemizi gönülden diler.

Hepinizin affına sığınırım. Bilge Kağan nede güzel söylemiş "EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN" diye.

Hadi bir silkelenelim titreyelim ve kendimize dönelim. Particilik, vatan sevgimizin önüne geçmesin. Mezhepçilik imanımızı zedelemesin. Torpil, adamcılık , yalakalık, şakşakçılık, rüşvet bizleri mahveden unsurlardan uzak durarak önce 8nsan olma yolunda ilerleyelim.

Vatanımıza, değerlerimize çok geç olmadan sahip çıkalım. Hakikatı görelim hakikat ile var olalım. 

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA