DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 08-07-2019 10:47

Allah’ın boyası ile boyanmak gerek!

En güzel sözlerin sahibinin adıyla… Allah’ın adıyla…

Bir hafta dediğimiz ne çabuk geçiyor böyle diyerek söyleniyorum… Yazmak istediğim o kadar çok konu var ama hangisini ele alsam da yazsam diye kıvranıyorum açıkçası. Hepsini yavaş yavaş yazacağım inşallah… 

Geçenler de tüm dünyada bir yürüyüş yapıldı biliyorsunuz, merak etmeyin bu ne-i düğü belli olmayan yürüyüş için bir şey demeyeceğim ama  ‘şimdilik’…Etraf toz duman ne oldu ki? Yıllardır bu tehlikenin yaklaşmakta olduğunu bas bas bağıran aydın ve hocalar kulak ardı edilirken kimseden ses çıkarmıyordu. Kimse de demedi ki’ Bu hoca ne diyor?’ Ama zararın neresinden dönülürse kârdır. 

Tabi ki bir ’ İstanbul Sözleşmesi’ denen neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan güya aile ve aile kurumunun korunması adı altında; cinsel eşitlik adı altında sapkınlıklara sahip çıkmasını veya aileyi korumak ve haklarını  muhafaza etmek adına yapılan yanlışlar… Aile haklar üzerinden devam etmez, merhamete ve sevgiye  dayalı bir kurumdur ve ülkemizin aile yapısı bu sözleşmenin içeriğini hiç kabul etmez. 

Gelgelelim bu anlaşma ve düşünce tarzı ailenin mahremiyetine ve kadını erkeğe- erkeği kadına düşman etmekten başka bir işe yaramıyor. Her geçen gün kötüye giden aile sorunlarına çözüm nasıl bulunmalı? Her birey kendi fıtrat ve yaratılış kodlarına göre hareket etmezse her şey bozulmaya başlayacaktır. Kadın bozulursa erkek bozulur, kadın-erkek bozulursa aile bozulur, çocuk bozulur. 

Kadın hakları savunucularının kadın erkek eşitliği üzerinden yürüttükleri feminist anlayış, erkeksi kadınları çoğalttı. Erkeklerin bu kadınlara bakışı değişti kabul edelim veya etmeyelim erkekleşen kadınların yerini almaya başlayan kadınlaşan erkekler türedi. 

Bu süreç biranda olmadı ama yaklaşan tehlikenin farkına varmamamız için önümüzde hep bizim aklımızı kalbimizi meşgul edecek boş işler çıktı… Sosyal medyada yayınladığımız gezdiğimiz, yediğimiz, içtiğimiz veya mahrem fotoğraflarımızın beğenilmesi gibi bizim olmayan, ithal duygulara esir olduk. Evde ki eşimizin, çocuğumuzun namazını kaçırmasına üzülmedik, Şüpheliden kaçmaz olduk, eskiden yapmaya çekindiğimiz dindarlarımızın yüzünü çevirdiği ne varsa şimdilerde yapmazsan gönlü kalır hesabı normalleştik… Dünyevileştik… 

Bir belâ musibeti görünce’ nerden çıktı bunlar’ dedik. Allah’ın geçmiş kavimlerden bize bahsetmesinin sebebi  buydu. Eğer bizde gaflet edersek düşeceğimiz durum aynı onlar gibi olabilirdi, Allah muhafaza! 

Hz. Muhammed (s.a.v.) zamanların, insanlığın en zor zamanın da İslam dinini yaydı. Bizlere emanet ettiği Kutsal kitap Kur’an’a sarılmazsak, Hz. Peygamberin hayatını bilmezsek kurtuluşu bulamayacağız. Hangi sözleşmeyi imzalarsanız imzalayın Allah’ın hükmünü yaşamazsak daha kötü günler bizi bekliyor.   

“Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah’tan başka hiçbir yardımcı da yoktur.” (Ra’d, 13/11)

Ayet-i kerime’ye göre insanlar, iyi hallerini devam ettirdikleri müddetçe nimet ve huzur içerisinde bulunmaya devam ederler. Toplumların helake ve yokluğa sürüklenmeleri fitne, fesat, anarşi ve terör gibi kendi kabahatleri yüzündendir.  

Kur’ân-ı Kerim, tarihi olayları anlatırken, onlardaki insan karakterleri ve toplumların davranış şekillerini ön plana çıkartır ve onları detaylı bir şekilde tahlil eder. Hangi davranış şekillerinin, Allah Teâlâ katında nasıl bir karşılık gördüğünü önemle vurgular. 

Zaman değişir, mekânlar değişebilir ama insan aynı insandır. Zaafları, kanmaları, yanılmaları aynıdır. Anadolu’nun irfan geleneğinde medreselerin, Tekke ve zaviyelerinin insanın insanı kamil bir ahlak olan İslam ahlakı ile insanı eğitmeyi hedeflemiştir. Bizler ne zaman ki bu anlayıştan uzaklaştık birçok sıkıntılara düçâr olduk.. 

Yeniden İslam ahlakı ile ahlaklanmaya ve medreselerin manevi önderlerin okullarında eğitim görmeye ihtiyacımız var. Topluma baktık mı herkes dinini en güzel şekilde biliyor ama kimse dini emirleri yaşamıyor. Nefsi biliyor ama nasıl eğitilir bilmiyor, Kur’an-ı Kerim’i okuyor ama neyi emrediyor bilmiyor. +

Allah’ın ipine sarılıp kurtuluşa ermek temennisiyle.

Ravza ZEYBEK

  

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA