DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Abdullah BİR
Abdullah BİR
Giriş Tarihi : 23-01-2023 18:29

Asıl problem ne!

Bu güne kadar herhangi bir fikir belirtmeden, tepki vermeden sosyal, görsel ve yazılı medyada İsveç de ki görünürde Provakasyon, ama gerçekte Müslüman ülkelerin ve insanların nabnızı ve tepkilerini ölçmek için yapılmış planlı olayı ve sonrasında ülkemizde ve dünyada yaşananları takip ettim.

Normalde Müslümanlığı kimseye bırakmayan bazı entelektüel, toplum lideri, ÂLİM, din adamı ve siyasetçiler de dahil olmak üzere bu konuya tepki veren, karşı çıkan ve lanetleyenlerin tamamına yakınının bu alçak eyleme DUYGUSAL ve YÜZEYSEL yaklaştıklarını, yapılan eylemin öncesinde, arkasında ve sonrasında ki gerçek amacı fark etmediklerini, görmediklerini anladım.

Bu olayın bir benzerini "Bir Müslüman isveç te İNCİL, İsrail de TEVRAT yakarak gerçekleştirmiş olsa sonuç ne olurdu" sorusuna cevap aradım.

Ortaya çıkan olasılıkları görünce önce kendime, sonra da "Ben Müslümanım" diyenlere "İMAN HENÜZ B(S)İZİM KALBİNİZDE YERLEŞMEDİĞİ İÇİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ 2 MİLYAR MÜSLÜMAN'IN KAFİRLERİN GÖZÜNDE HİÇ BİR DEĞERİ VE GÜCÜ YOK. BİZLER ARTIK ATALARIMIZIN YAŞAMA NEDENİ OLAN İLA'Yİ  KELİMETULLAH VE NİZAMİ ÂLEM ÜLKÜSÜNDEN VE  HEDEFİNDEN ÇOKTAN UZAKLAŞMIŞ, DÜNYA RAHATI İÇİN YAŞAYAN SALON MÜSLÜMANLARI OLMAYA DEVAM ETTİĞİMİZ SÜRECE DE BİZ DAHA ÇOOOK ZULME UĞRARIZ. dedim.

Peşinden de "Ey Rabbim bizi içimizdeki beyinsizler ve üç günlük yalan dünyanın rahatı (makamı, parası ve zevkleri) ve keyfi peşinde koşarak kendisine zulmeden nefislerimiz yüzünden helak etme" diye dua ettim.

...

Sonra aklıma ABD vatandaşı Yahudi Racel geldi ve...

Kendisi de Yahudi olduğu halde Z*yonizt İzraelin Müslüman Filistinlilere yaptığı zulme bedenini buldozerin önüne atarak ve sahip olduğu en değerli şey olan canından vazgeçerek "DURUN, YAPMAYIN" diyen Rachel kadar bile cesur olamadığımız halde yarın hesap gününde hangi yüzle Rabbimiz den af ve merhamet dileyeceğiz düşüncesiyle kendimden ve Allah dan utandım.

Kendisine Muhafazakar, Milliyetici, dindar ve Müslüman diyen bizlerin özellikle son kırk yılda sahip olduğumuz dünya nimetlerini kaybetmemek adına Kuran ın özünden, Allahın rızasını kazanma ve Cihat ruhundan, yani Müslümanca yaşamak ve mücadele etmekten ne kadar uzaklaştığımızı ve bu nedenle de Müslümanlar olarak sürekli zulme uğradığımız gerçeği ile bir defa daha yüzleştim.

Eğer biz Müslümanlar kendimizi düzeltmezsek Allahın bizlerin üzerinde ki hükmünü değiştirmeyeceğini bilen birisi olarak da içinde bulunduğumuz süreçte rabbimizin bize vereceği imanlı ve hayırlı bir ölümün içinde bulunduğumuz şartlarda zelil şekilde yaşamaktan bin kat daha iyi, güzel ve hayırlı olacağına karar verdim.

Çünkü namertler ve zalimler (sözüm ona) biz Müslümanlardan korkmadan ve yorulmadan namertlik, kahpelik yapıyor, istediğine zulüm ediyor ama mert ve Müslüman olduğunu iddia eden bizler mertliğin ve Müslümanlığın gereğini yapmadığımız için zalim ilerin ve namertlerin cesareti ve zulmü her geçen gün daha da artıyor.

Şimdi gelelim aslında herkesin önce kendisine sonrada Kendisine Müslüman diyenlere sorması gereken "Kim daha çok zalim ve kim Müslümanlara daha çok zulmediyor?" sorusuna...

Müslümanlar için Asıl problem, büyük tehlike ve gerçek zulüm

KURANIN KİTAP OLAN CİSMİNİ YAKMAK MI, YOKSA KURANIN İÇİNDE Kİ ALLAHIN EMİR VE YASAKLARDAN UZAK, HATTA O EMİR VE YASAKLARIN TAM TERSİNİ YAŞAMAK MI?

Önce herkes kendisine ve çevresine bu sorunun cevanını versin, sonra da Müslüman görünümü altında ve imkanları ölçüsünde dünya hayatının nimetlerini dibini kadar sıyırmanın hesabını Allaha nasıl vereceğini...

Ya gerçek iman kalblerimize yerleşecek gerçek Müslümanlar gibi yaşayıp dünyada Allah ın hükmünü hakim kılacak, Allah rızası için çalışacağız, ya da dünya hayatının rahatı için nefislerimizin kölesi olup Rabnimizin rızasından mahrum kalarak O'nun bizlere vereceği dünya ve ahiret cezası ile muhatap olacağız.

Ey rabbimiz eğer sen bizlere acımaz, bize affın, rahmetin ve merhametin ile muamele etmezsen bizler dünya imtihanını kaybedenlerden oluruz.

Bizleri bağışla Rabbim ve yaşamak bizim için hayırlı olduğu sürece bizi kuran ve rızan üzere yaşayan kullarından eyle, ölüm bizim için hayırlı olduğunda da katında makbul iman sahibi olmayı nasip ettiğim ve razı olduğun kullar olarak canımızı al. (Amin)

 

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA