DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 07-04-2021 09:29

Bu İşin Vebali Çok

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla...

 

1.Asra yemin olsun ki,

 

2.İnsan muhakkak ziyandadır.

 

3.Ancak iman edenler, Salih amel(iyi işler) yapanlar, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna. (Asır Suresi)

 

  Kur’an-ı Kerim’in 114 Suresinin içinde sadece üç ayetten oluşan Asır Suresini hayatımıza tatbik etsek kurtuluşa erenlerden oluruz inşallah.  Zor zamanda yaşıyoruz her geçen gün daha bir zorlaşan insanlarla muhatap oluyoruz. Haklıyız, çaresiz kalıyoruz, endişelerimiz bizi esir alırken bu ayet derde derman oluyor. Peki bizlerin başına gelen bir çok olaylar birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmediğimiz için geliyor olmasın?

 

   Yakın zamanda  Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi sayın Mehmet Boynukalın’ın  kendi hesabından toplumsal sorunlarla ilgili paylaşımları oldu. Çok da güzel oldu! Camii İmam Hatibi sadece camii içinde vakit namazlarını kıldırmaktan öteye gitmeyen Müslümanların ya da içinde bulundukları toplumun sorunlarını hiçe sayan, görmezden gelen bir vazife olmaması gerektiğini gösterdi.

 

  İki haftadır televizyonlarda gündüz kuşağını bilerek takip ettim. Birçoklarımızın eğreti gözlerle baktığımız insanlar bizim insanımız. Bu programlar bu insanlara çare olmaya çalıştıklarını söylüyor. Çünkü medyanın azımsanmayacak bir gücü var ve hem bu programa katılanlar olsun ya da bu programları yapanlar olsun bunun bilincinde. Reyting vs. bunları katmıyorum bile.  Hiç kimseyi ne hatasından dolayı nede yaptığından dolayı kınayacak değiliz. Benim değinmek istediğim toplum öyle bir hale evriliyor ki korkarım özünü kimliğini,  tamamen kaybedecek. Bu programların birinde  program içinde ki bir avukat ,  karşı muhataplarının minareyi çalan kılıfını hazırlar kabilinden; kendi aralarında yaptıkları dini nikah için ‘bu kadın bir başka adamla evliyken ve kaldı ki boşandıktan sonra  belli bir süre beklenmesi (İddet Süresini)gerekirken siz yeni bir nikah kıyamazsınız’ diyor.  Herkesin dini nikâh kıymanın şartlarını bildiğini zannedip boşanmanın hukukunu bilmemesi de ayrı bir sıkıntı

 

Yani eskiden bizim annelerimizin babalarımızın küçükken Camilere gittiklerinde öğrendikleri 32 Farz, 54 Farz ilerleyen yaşlarına rağmen sayarlardı. Belki  kamil bir ahlak için yeterli olmasa da hayatlarının merkezine haram ve helal şuurunu koyarlardı. Bu şuuru onların belleğine ve kalbine yerleştirenlerde o Camide ki imamlardı.

 

 On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına şunun şurasında sayılı günler kaldı. Ramazan ayı yeniden gönüllerimizin inşirahı için, manevi olarak   yeniden yenilenmek için, kendimiz alemiz için çok büyük bir fırsattır. Manevi olarak kalbimizin sığınağı olan Rabbimizin sözlerini hayatımızın merkezine koyup sorunlarımıza çareyi yine Kutsal Kitabımızda arayalım.

 

‘Şüphesiz ki bunda aklı olan veya hazır bulunup kulak veren kimseler için bir öğüt vardır’(Kâf Suresi 37)

 

  Tüm Camii İmam Hatiplerimizin toplumsal olaylara  kayıtsız kalmadan ellerini taşın altına koyma zamanı geldi de geçiyor. Asır suresinde Rabbimizin dediği gibi iman etmek, kişinin kurtuluşu  içindir, ‘Birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmek’ ise hepimizin ve toplumumuzun kurtuluşu için elzemdir. Özellikle yaptıkları işin manevi vebalinde olan  Camii İmam ve Hatiplerimize çok  büyük iş düşüyor.

 

  Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Hocamız bu bağlamda bir örnek olmuştur. Televizyon kanallarının  aleni biçimde çarpık ilişkileri ve tarafları  konu alan programlarında bile dini hükümleri öğretmeye çalışıyorlarsa asıl bu vazifenin muhatapları bir şeyler yapması lazımdır.  Aldatmanın, ahlaksızlığın, düzenbazlığın dini olmaz! Televizyon bu kadar etkiliyken keşke bu programların  tam tersi, ahlakı, sevgiyi, sadakati önceleyen örneklerde gösterilse diyoruz.

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA