DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 25-07-2019 15:53

Bulanlar arayanlardır!

En güzel sözlerin sahibinin adıyla… Allah’ın adıyla…
Bu gün bir telefon gurubumuzdan bir arkadaşımız bir video göndermiş. Dinledim… Tekrar dinledim Amerika’nın bir eyaletinde rahibe olan Rahibe Kennedy… İnternette videosu var dinlemek isteyenler bakabilirler.

Ülkemizde yapılan  bir sosyal deneyde, Kelimeyi Şehadeti ve anlamını bilen çok az insan çıkmıştı. Bir Müslümanın Şehadet Kelimesi ve anlamını bilmemesi ne acıdır. Bu videoyu izleyen arkadaşım’ Yeniden Müslüman olmak istedim’ dedi. Aklıma, Nisa suresi 136.Ayet başında ‘Ey iman edenler iman edin…’ ayeti geldi. İnançta veya söylemde Müslümanız ama pratik olarak neye? Niçin? İnandığımızın farkında bile değiliz. Ahlâkımız ve yaşam şeklimiz İslam mı?

Rahibe  Kennedy İslam’ı öyle güzel açıkladı ki hatta namaz nasıl bir ibadet bunu dahi vaazında  gösterdi. İslam’ın beş şartını da çok güzel ifadelerle anlattı. Bunu niye anlatıyorum bir eğitimci olarak günümüz çocuklarına veya gençlerine hatta insanlarına İslam’ı ve peygamberi  anlatamadığımızı düşündüm. Muhtemel ki bu vaazı Müslüman olmayanlara  ve bir arayışın içinde olan insanlara yapıyor. Bir cümlesinde: ’ Eğer nasıl iyi bir hayat yaşayacağının, nasıl iyi bir insan olunacağının arayışı içerisinde iseniz, İslam’ın sizlere sunacağı muhteşem hazinelere sahip’ diyor.
Deist olduğunu söyleyen bir arkadaşımla konuşurken ‘ Ben ahlak arıyorum, adalet arıyorum, huzur arıyorum... İnsanların birbirlerini aldatmadan güvenmelerini arıyorum dediğinde :’ Hepsi İslam’da ve  emirlerinde var  ve pratik olarak sahabe hayatlarında bu emirleri yaşamışlar’ dedim. Kendisi de biliyordu ama inanmakla idrak başka şeylerdi. Kendimizi tanımaz isek nerden gelip nereye gideceğiz diye kafa yormaz isek, anlamsız bir hayatı yaşıyor olmanız kaçınılmaz elbette. Yok, olmak için bu kadar muhteşem bir varlık yaratılmış olamaz! Diyerek birçok soruyu sormakla başlar aslında bulmalar.

‘Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!’(Ankebut suresi:64) Buyurur Rabbimiz. İnsan bu hakikatleri bildiği zaman dünyada önceliklerin veya sınırlarının neler olduğunu bilmek ister. Huzur burada başlar. Birçok kişi İslam-i emirlerin zor olduğunu düşünür. Halbuki  amaçsız bir dünya yaşantısı ne korkunçtur, ne büyük bir boşluktur.!
Ne kadar mutlu olursanız olun, eğer kalbinizde manevi bir huzur yoksa  mutsuz olacaksınız ve bu mutsuzluğu  bastırmak için birçok kötü şeylere de başvuracaksınız. Ne kadar zengin olursanız olun paylaşmanın, Allah için vermenin mutluğunu bilememiş ve tecrübe etmemişseniz açgözlü biri olarak bu dünyadan gideceksiniz. Kendinizin değerini bilmediğiniz gibi yaratılmış bir canlının dahi değerini bilmeyecek hatta menfaatlerinizin ördüğü  pencereden bakacak anlamsız boş bir dünyayı yine anlamsız bir şekilde terk edeceksiniz.  

Eğer bir amaç ve bir şeyler için fedakârlık yapabiliyorsanız siz mutlu birisiniz, eğer siz onca kötülüğe karşın, affedebiliyorsanız siz çok güçlü birisiniz. Tüm bu saydıklarımızı Allah’ın sevgisini kazanmak için yapıyorsanız, insanın amacını ve dünyanın hakikatini anlamış olursunuz.
Rahibe Kennedy kendini bir sûfi olarak (Bence ağzından kaçırdı) niteledi. Çünkü Tasavvuf  bir kalp farkındalığıdır, bu farkındalığın eğitim şeklidir. Günümüz insanın kendini araması, kalbini araması ve bu arayışı hayatının merkezine alması gerekir. Unutmamalı ki ‘Bulanlar sadece arayanlardır.’

Ravza  Zeybek

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA