DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 14-11-2019 09:50

En Büyük Örneğimiz

En güzel sözlerin sahibinin adıyla… Allah’ın adıyla…

‘Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır.’ Hucurat Suresi:13

Aile olmak insanlık tarihinin en eski kutsal kurumudur. Hz. Adem (a.s.) ile Hz. Havva annemizin evliliği ile başlamıştır. İnsan toplumsal bir varlıktır. Bu toplumsallığı ilk başta aile kurarak oluşturur. Bir arada yaşama becerisini ilk olarak aile içinde alır. Aileyi oluşturan erkek ve kadının birlikteliği zaman içinde farklılıklar baş gösterse de temelde hiç değişmeyen bazı esaslar üzerine kurulur. Bunlar merhamet, sevgi, saygı ve sadakattir. Temelde bu değerler oldu mu aile ayakta durur ve her geçen zaman da daha bir güçlenir.

Saydığımız bu temel kaideler yoksa ne kadar birbirlerini sevdiğini söylesin çiftler ayrılmaya o aile yıkılmaya mahkûmdur. Toplumsal olarak evliliğe bakış açımızın nasıl olduğunu öğrenmek için sosyal medyayı biraz gezinmek ve gündüz televizyon programlarına bakmak yeterli. Ya da bir hanımların günlerine birkaç kez katıldığınızda evlilik veya evliliğe verilen değeri görebiliyoruz.

Boşanma oranları evlenmelerin önüne geçmiş durumda. Evlilik oyun gibi algılanıp menfaatler üzerinden,  pazarlık yapılan bir kurum haline geldi. Halbuki  bizler de evlilik anlayışı ebediyete yol alan bir birlikteliğin adıydı. Evlilik kutsal sayılır verilen emekler hesap kitap meselesi haline gelmezdi.

Günümüz insanı kalabalıklar içinde yapayalnız. Dünya hayatı fazlasıyla meşakkâtli ve sıkıntılı. Mutlu aile hayatı olanlar bu sıkıntıları ve dünyalık dertlerin üstesinden daha kolay geliyorlar. Allah Rasulü efendimizin örnek hayatına baktığımızda, Hz. Hatice (r.a.)annemizle olan evliğinde, peygamberlik vazifesi verilmezden önce on beş yıl evlikleri gayet uyumlu ve çocukları ile mutlu bir evlilik görüyoruz. O’nun güzel örnekliği İslam dinin ilk yıllarında Hz. Hatice (r.a.) annemizin vefakâr ve eşine destek olması başlı başına bir örnektir.

Gerek Hz. Peygamberin hayatında gerekse sahabe efendilerimizin hayatında günümüz insanının evliliklerinde birçok sıkıntılarına derman olacak ipuçları var.

Bizler olaylara dünyevi bir bakış açısıyla baktığımız için sorunları çözemiyoruz. Son yıllarda kadın cinayetlerine baktığımızda yüzde sekseni, boşanmak üzere olduğu veya evlerinden uzaklaştırma alan kocaları tarafından bu cinayetler işlenmekte. Evlilik haklar üzerinden değil merhamet ve sevgi üzerinden devam eder. Eğer sorunları sevgi ve merhamet ekseninde çözemezsek aile sorunlarına çareler bulamayız. Sorunlar katlanarak çoğalacaktır.

Aileye bakışımız ve sorunlarına çözüm olarak Kur’an-i bir bakış ile bakmak ve Allah Rasulü’nün örnek hayatını rehber edinmemiz lazım. Bu sözümüze bile çok olmaz bir şey istemişiz gibi inanmaz inaçlılarımız var! Bu sene Mevlid-i Nebi kutlamalarının ana konusu Hz. Peygamber ve Aile… Hz. Aişe’ye Peygamberimizin ev haline soranlara ‘Siz hiç Kur’an okumuyor usunuz? O’nun ahlâkı Kur’an’ dır’ demiştir. Gelin Allah Rasülü’nü daha iyi tanımak ve onun örnek hayatını hayatımıza uygulamak için Efendimizle tanışalım…. 

Ravza ZEYBEK

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Amerikan Rüyası Bitti Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA