DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
İsa ÇOLAKER
İsa ÇOLAKER
Giriş Tarihi : 04-04-2023 15:20

Erbakan Hocanın Yoldaşları

Merhum Necmettin Erbakan tam bir dava adamıydı. Onun şakirtleri de öyle olmalıydı. Sn. Recep Tayyip Erdoğan da bir inşa adamıdır. Muhafazakâr devrimci sağ politika, refah; sol siyaset, ideolojik söylemdir. Sn. Recep Tayyip Erdoğan da proje adamı olduğunu her daim göstermiştir. Bunu ürettiklerinde de görebilirsiniz. İnsana dokunan onlarca proje, onu seçim şampiyonu yapmıştır. Halkımız da gördüğüne inanmaktadır. Politik inandırıcılık ayrı bir yazı konusudur. İktidara talip olanlar kendini ispatlamak durumundadır. Lider olmak da böyle bir şeydir. Partizan bir başkan olabilirsiniz ama lider olmak bir işçilik ürünüdür.

Ak Parti liderinin birinci başarı alanı sağlıktır. Salgını şehir hastaneleriyle atlatmadık mı? Büyük depremde hastane hizmetlerinin başarısını görmedik mi? Doktorları hastanede tutmak, ucuz sağlık hizmetleri bir başarı öyküsüdür. Diş hastaneleri tek başına bir olaydır. Devletin hastaneleri, özel hastanelerle başat gitmektedir. Evde sağlık, yaşlı bakım, özürlülere pozitif ayrım bir vakıadır. Tüm bunlardan geriye gitmemeliyiz. Aman dikkat. Bir yol kazası halkımı geri götürür. Sağlıktaki reformcu kafa, insanımızı ayrı bir mutlu etmektedir. Sağlıklı insan, çağdaş insan ve mutlu insandır. Sağlık paradan bile önemli bir sosyal hizmettir. Sağlık sosyal tabakaları rahat ettirir. Bir zamanlar, OMÜ’den kızımı senetle çıkardığımı unutmuyorum. Eğitim Araştırma ve Tıp Fakültesi sayısı nitelikli olarak artırılmalıdır. Üniversitemizin morfoloji sınıfları da yakında hizmete alınacaktır. Amasya’mıza da acil bir yeni araştırma hastanesi yapılmalıdır.

Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı olduğu bir alan da ulaştırmadır. Metro, raylı sistem, tren, otoyol, duble yol yaşamı yenilemiştir. Çevre yolları, köprüler, viyadükler, teleferikler insanımızı mamur kılmıştır. Yapılan havalimanları insanımıza çağ atlatmıştır. Tokat havalimanı son misallerdendir. Çağ atlayan insanımız, zamanı hızla yaşar hale gelmiştir. TOGG da işin tuzu biberi olmuştur. Nuri Kıllıgil, Nuri Demirağ, Şakir Zümre vb. emperyallere ve yerli işbirlikçilerine yem eden halkımız, kendi çocuklarının ürettiği arabaya sahip çıkmıştır. Yüz yetmiş bin kişi araba alımı için başvuru yapmıştır. Toog’u inkar etmeye kalkan, inanmayan eziklere yapacak bir şey yok. Onlar için bir ilaç edilmemiştir. Kumaşı yerli olan bir Anadolu çocuğu bunlara karşı çıkmaz. Devrim arabasını akim kılan yanlış kafa, yerli Toog’u engelleyememiştir. Toogumuz yollardadır. Uçak filomuzdaki göreceli artış, deniz filomuzun hızla büyümesi ayrı bir başarı öyküsüdür. Bunların tümü rahmetli Erbakan’ın rüyaları değil miydi? Evet. Onun yoldaşı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları bunu başarmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Ak Partiyi başarılı bulduğum bir alan da savunma sanayisidir. Erbakan Hocanın da önem verdiği ve ağır sanayi diye adlandırdığı alan giren savunma araçları, artık yerli ve milli olarak üretilmektedir. İha, Siha, Ak Sungur, Akıncı, Anka, Kızıl Elma, Göktuğ, Anadolu vb. yerli isimlerle adlandırılan ürünler ordumuzu güçlendirmiştir. İhalara dokunanlara bizde de dokunuruz. Karabağ zaferi, Libya ve Suriye operasyonları ordumuzun operasyonel gücünü ortaya koymuştur. Olası bir iktidar değişiklikleri buralardan ricat etmektir. Dikkatli oy kullanalım. Kumaşı yerli bir cumhur ittifakı buralara sahip çıkacaktır. Millet ittifakı zaten çekileceğini belirtiyor! Savunma sanayi yerlilik oranı yüzde sekseni bulmuştur. Ukrayna-Rusya savaşını bile, yerli siha,iha ve duronlarımız yönlendirmektedir. İhalar için klip yapan Ukraynalı yurtseverler varken, Sihaları üretmeyeceğiz diyen ezikleri de unutmamak lazım. Aman dikkat derim. Biden askerleri ve yerli coniler pusuda bekliyor.

Merhum Necmettin Erbakan’ın yoldaşlarının başarılı bir alan da enerji bağımsızlığı ve yerli enerji üretme çabalarıdır. Bakarkörler, çıkan gazı bile os.ruk zannediyor! Doğalgaz arama, hes, barajlar, rüzgar gülleri, maden arama, petrol kuyuları, güneş enerji santralleri, nükleer enerji santralleri birer devrimdir. Sinop ve Akkuyu nükleer enerji santrallerini kapatacaklarını söyleyenler, gafil değilse işbirlikçidirler. Bunlar dahili ve harici bedhahlardır. Bunlar frankafon kafalı batıcı işbirlikçilerdir. Fonlandıkları ülkenin çıkarlarını savunurlar. Yenilenebilir enerjide aldığımız mesafe önemlidir. Enerjideki en ufak gerileme memlekete ihanet olacaktır. Bizi batıya ve Rusya’ya bağımlı kılacaktır. Yerli enerji beka meselesidir. Rüzgâr tribünü ve güneş enerjisi plakaları her yeri sarmış vaziyettedir. Bu da halkımızı mutlu etmektedir. En son yaptığımız bor karbür fabrikası ayrı bir katmadeğer unsurudur. Kendi borumuzu işleme ve katmadeğerli parçalar üretme yolunda hızla ilerliyoruz. Batı kulübü bundan rahatsızdır. Onun için bu seçime çok asılıyorlar. Yedili grup onların tam desteğine haizdir. Yeşil Sol Parti de masanın altından üstüne çıkma cesaretini göstermiştir. Hdp’nin hazırladığı politik tutum belgesi kandilin bölünme projesinin mücessem halidir. ABD, İng. Alman büyükelçileri seçim çalışmasına katılmaktadırlar. Olay büyük.

Ak Partinin sosyal kalkınmadaki başarısı da yadsınamaz. Sosyal konut projeleri; Kiptaş, Toki, Emlak Konut vb. uygulamalar halkımızda karşılık bulmaktadır. Kentsel dönüşüme, rantsal dönüşüm; Toki’ye takır tukur diyen ezikler orda mı? Yaşadığımız deprem, kentsel dönüşüme karşı gelenlerin ne kadar gerici olduğunu açık etmiştir. Sınıf farkı gözetmeksizin yapılan bu sosyal projeler milletimize büyük yarar sağlamaktadır. Toki konutlarına yapılan yüz binlik başvurular bunu kanıtlamaktadır. Ak Partinin başarılarını konuştuğumuz kadar, kendini anlatmakta zorlandığını da belirmeliyiz. Ak Partili vekillerin bir kısmının konuşmakta ve demeç vermekte zorlandığını görmekteyiz. Tivit atmak, fesbuk ve insagram sayfası açmak zor mudur? İl ve ilçe örgütleri hızla toparlanıp sosyal medyayı tesis etmelidirler. Cumhur İttifakı bileşenleri medyada kendini daha iyi anlatmalıdır. Siyasetsiz bir yaşam, doğaya uymaz. Siz birşeyler konuşmaz ve yazmazsanız, ortalık fondaşlara kalır. Selam ve duayla kalınız.

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA