DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Saadettin BAYÇELEBİ
Saadettin BAYÇELEBİ
Giriş Tarihi : 08-04-2017 08:37

Gerçekten yaşıyor muyuz?

Geçtiğimiz hafta bir dağ köyüne davetliydim. Davet eden kişi ise bana birkaç ay önce hasta olarak gelen bir koyun çobanıydı. Onu muayene ettiğim gün öğrenmiştim bir dağ köyünde yaşadığını ve koyun çobanlığı yaptığını. Hayattan bıkmış bir hali vardı. Sırt ağrıları vardı. Buna rağmen koyunlarını ve yaptığı işi seviyordu. Eşinin baskılarına rağmen ( ki bu tartışmayı benim yanımda yapmışlardı ) koyunlarını bırakıp şehre taşınmak istemiyordu. Baktığım son hasta olduğu için biraz sohbet etmeye fırsat bulmuştum. Benim tabiata ve tabii yaşama olan sempatim nedeniyle bu sohbet hoşuma gitmişti. Onlara aslında doğru bir yaşam tarzı seçtiklerini anlattım. Yanlışlık tabiattan değil bizden kaynaklı dedim. Biz elimizdekilerin değerini bilmiyoruz. Elimizdekileri geliştiremiyoruz. Araştırmıyoruz. Daha iyisini yapabileceğimize inanmıyoruz diye ifade ettim. Kendilerince dert ettikleri konuları anlattılar. Köylü oldukları için aşağılandıklarından dem vurdular. Üzüldüm. Hala böyle insanlar var mı gerçekten? Bunu söyleyen ya da hissettirenler aşağılık insanlardır, onların seviyesine inmeye lüzum yok dedim. Önce sizin kendi değerinizin farkına varmanız gerekiyor. Sizler olmasanız bizler şehirler de yiyecek yemek bulamayız.

Anlaşılan sohbet onlara da tatlı gelmişti ki; devamı için benden telefon numaramı istediler. “Hocam bir gün mutlaka köyümüze gelin sizi misafir edelim, yaşadığımız yerleri, şartlarımızı bir gör, bize akıl ver, daha nasıl yapabiliriz, sohbete doyamadık” dediler. Gülümsedim. “inşallah” dedim. Bizim insanımız işte buydu. Samimi, sevecen, misafirperver, hoş sohbet… Aslına bakarsanız pek gitmeye de niyetim yoktu. İşten güçten fırsat bulunca ilgilenmemiz gereken o kadar şey var ki. Bu tür davetleri genelde ertelerdim. Sonra da kalır giderdi, ancak bu beyefendi ve hanımı biraz ısrarcı olup 3. Kez davet ettiklerinde kendimi gitmek zorunda hissettim.

Ve evet 1,5 saatlik bir tozlu, sarsıntılı, çukurlu, inişli çıkışlı, virajlı bir yolculuktan sonra dağların arasında kalmış, 26 haneli, mis gibi dağ çiçekleri kokan köye vardım. Size gördüklerimi anlatayım, çünkü bu gördüklerim bana “biz gerçekten yaşıyor muyuz, biz gerçekten bu ülkenin değerini anlıyor muyuz, bu insanların kıymetini biliyor muyuz diye düşündürdü. Köy, uçsuz bucaksız devlet arazilerinin bir köşesine kurulmuş, sık ağaçların içinde kalmış, akşam olunca köye dönen hayvancıkların çıngırak sesi kadar gürültülü, alabildiğine geniş dingin mavi bir gökyüzünün altında çok sevimliydi. Orada birden hayatınızın şehirde,  ne kadar gürültülü, ne kadar hızlı, ne kadar kendinizi ihmale sebebiyet veren bir ortamda olduğunu fark ediyorsunuz. Her ne kadar yol şartları çok iyi olmasa da şehir hayatının pek çok olumsuzluklarından uzak da insanlar daha sağlıklı bir çevrede yaşıyorlardı. Yani, alt yapı mükemmel. Geriye sadece biraz devlet desteği, biraz bilinç, biraz teşvik, biraz azim, biraz gayret kalıyor. Sonuç, milletçe şahlanışımız olacak inşallah.

Sağlıcakla…

Saadettin BAYÇELEBİ  

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Saadettin BAYÇELEBİ

Saadettin BAYÇELEBİ

DİĞER YAZILARI Sessiz Gemi Öyle Bir Geçer Zaman ki… Ahh vatan! Kuduzzz Yarının Büyükleri Tehlike büyük! İşte sebebi! Neden yüksek? CO Tavuğun Dünyası Herşey Zamanında Güzel Demedi demeyin! Et Fiyatları Üzerine… Hastalanmayı beklemeyin! Kim kurar içindeki saati? Aman yükselmesin! Kaybolan Değerlilerimiz-2 Kaybolan Değerlilerimiz-1 Buğdayın hayatı! Kurbanlık Sağlık Buğdaysız Hayat -3 Buğdaysız hayat! -2 Buğdaysız hayat! -1 Su Hayattır Ama… Sıcaklık Yükseliyor! Biz Üç Kardeştik… Tatil kazalarına dikkat! Yaz kızım! Eğitim şart! Hey Gidi Gençlik… Kardeşten Öte… Bir Nefes Sıhhat Yazınız kışa dönmesin! Sadece beş dakika! Ya tutarsa! Altın Ekmek Anamızın Ak Sütü Atı alan üsküdar’ı geçti! İsrafın bu kadarı... Bizi biz yapan değerlerimiz! Evet Varım!  Var mısınız? Varlık Fonu, Sağlık Fonu Check – Up Veya Çekap Acil haller! Sadece Süt Biz Bu Coğrafyanın Rüzgârıyız İnce Hastalık Çocuklarımızı bekleyen tehlike! Duyduk duymadık demeyin! Hayallerinizden vazgeçmeyin! Gribin binbir yüzü! Kuşa Dönmeyelim Canım Öğretmenim Ne zaman unuttuk? Aman aklımızı karıştırmasınlar! Beni Yakacaklar Yeniden Efendi Olmak Fış Fış Gelen Kış Biz Hala… aktarlardaki tehlikeli otlar-2 Aktarlardaki Tehlikeli Otlar-1 oku! Kurban keserken kurban olmayalım! Bebeğin Sağlığı Annesiyle Başlar b12 zirvesi Sevgili Denizlerimiz Şimdi Güneş Ve Deniz Zamanı Köprüden Önceki Son Çıkış: Rusya Hadi yürüyüşe çıkalım! Artık Uyanma Vakti Amerikan İlişkileri Darbe Ve Yakın Gelecek Kahraman Milletime Tavsiyeler Sınırsız değil korkusuz tüketelim! BU NE HERZE, BU NE HEZEYAN.?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA