DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Murat GÜLŞAN
Murat GÜLŞAN
Giriş Tarihi : 04-04-2022 15:39

Gümbür Gümbür Geliyorlar!

Pazartesi akşamı yorgun argın eve gelmiştim, saat 17.30 civarıydı. Telefonum çaldı arayan Yeniden Refah Partisi İzmir İl başkanlığı İç Siyasi İşler Başkanı kıymetli Aykut SEYMEN başkandı. Derhal telefona cevap verdim.

Önce hal hatırdan sonra, bu akşam saat 20.00 da partisinin İl toplantısına beni misafir olarak davet etti. "Hay hay" diyerek "o saate nasip olursa orada olacağımı" söyleyerek sözleştik.

Fevzipaşa Bulvarı Ercüment Bey iş merkezindeki parti merkezine geldiğimde Aykut başkan son derece mütevazi ve konuksever tarzıyla beni karşıladı.

Ayak üstü hoş sohbetten sonra beni sırasıyla Teşkilat başkanı Ramazan Ulusoy, Gençlik başkanı Aytaç Urçar, MKYK Üyesi  Özgür Mertgenç, Mahalli idareler başkanı Abdurrahman Karaman beyefendilerle tanıştırdı.  

İl başkanı CEMAL ARIKAN beyefendinin konuşması başlamadan önce akşam namazlarımızı küçük ve dar olan ama maneviyatı son derece yüksek olan mescid te kıldık.  

İlçe başkanlarının katılımlarıyla salon tıka basa dolmuştu. Çaylar servis edildi, sular dağıtıldı. Ve İzmir İl Başkanı Sayın Cemal ARIKAN beyefendi kürsüye çıktı konuşmasına başladı.

Ben tarafsız göz ve kulak ile dikkatlice dinliyordum.Cemal başkan konuşmasını normal üslup ile devam ettirirken bir anda çıtayı yükselterek öyle maneviyatlı anekdotlar anlatmaya başladı ki maşallah dedim, yüreğe dokunan cümleler gözlerimin dolmasına sebep veriyordu.

İslam için Milli görüş ve yaşayış için anlattıkça anlatıyor salondakileri coşturuyordu. Tam bir Mücahid örneğiyle bir Erbakan Hocadan, bir yaşadıklarından anlatıyor “gidin, gidin insanlara ulaşın kendinizi, yapabileceklerimizi anlatın korkmayın, çalmadık kapı bırakmayın” diyerek tam dava adamlığını gösteriyordu.  

Salonda Cemal başkan konuşurken ilçe başkanları ve partililer âdeta başka kanala geçmiş deruni huşu içinde başkanı dinliyorlardı. Bir Cemal başkana bakıyordum, bir de dinleyenlere yayı gerilmiş ok gibi görüyordum dinleyenleri ve umutlanıyordum gelecek için.

Umutlanıyordum çünki daha önce Erbakan hoca ve dava arkadaşları başarmışlardı. Nemi yapmışlardı kıymetli okuyucularım birkaç tane örnek vereyim gerisini sizler araştırın.

1-Refah-Yol döneminde memurlara % 102.5 maaş zammı yapıldı. O yıl enflasyon oranı % 65 olarak gerçekleşmişti. Buna göre memurun alım gücü % 37.5 kadar artırılmıştı.

2-54. hükümet döneminde fındık üreticisine, buğday üreticisine, pancar üreticisine en yüksek taban fiyatları verildi. Bugüne kadar bu rekorlar kırılamadı.

3-Et ithalatındaki fon, önce % 3‘ten % 30‘a çıkarıldı. Daha sonra da canlı hayvan ve et ithalatı yasaklandı. Böylece hayvancılık sektörü korunmuş oldu.

4-Asgari ücrette % 100‘den fazla artış sağlandı.

5-Emeklilerin maaşlarında enflasyonun üstünde % 51 reel artış sağlandı.

İşte bunlardan daha da fazlalarını yapabileceklerini anlatan bir konuşmayı Cemal başkandan dinledim ve inandım. O maneviyatlı sözleri bana tesir etmişti ümit var olmuştum.

Buradan şunu rahatlıkla söyleyebilirim yeniden Refah Partisi gümbür gümbür geliyor diye. Her ne kadar rakibi varsa korksun. Samimi olarak, inançlı olarak, tek vücut olarak aslanlar gibi geliyorlar. Salon sus pus başkanı dinliyor, sanki hepsi cenke gidecek gibi yerlerinde zor duruyorlardı.

CEMAL ARIKAN başkan salondakilerin gözlerinin içine bakarak nasihatvari olarak şu okkalı cümleleri söyledi.“Hak dava cihat anca helal parayla olur, harama tevessül etmeyin. Kelime-i Tevhidi dilinizden düşürmeyin. Yarın bu hayırlı çalışmaya gittiğinizde bir anda ruhunuzu teslim edebilirsiniz son kelimeniz Kelime-i Tevhid olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşma sonrası kendisiyle Aykut bey tarafından tanıştırıldım. Hayranlıkla memnuniyetimi belirterek kendilerini tebrik ettim. Daha sonra istikameti Buca olunca sağolsun CEMAL ARIKAN başkan bizleride o akşam Şirinyer'e kadar bıraktı.

Bende buradan şöyle söylüyorum Allah yardımcıları olsun, Hak davasında yolları bahtları açık olsun. Siz okuyucularıma diyorum ki bu partiyi takip edin neler yapıyorlar ilgilenin, yaptıkları çalışmaları, icraatlarını, basına çıkarmasalarda, sosyal mecralardan takip edin, benden söylemesi.

Beni misafir ederek ilgilenen, sohbet edip tanışan ikramlarda bulunan Yeniden Refah Partisi İzmir İl başkanlığına ve AYKUT SEYMEN beyefendiye çok teşekkür ederim var olsunlar Saygılarımla.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA