DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 11-12-2019 11:12

Her şey hakikâti görmekle başlar!

En güzel sözlerin sahibinin adıyla… Allah’ın adıyla…

  Uzun zamandan beri gerek muhalefet tarafından, gerekse terör gruplarının çıkardığı seslere baktığımızda Türkiye’nin güvensiz, yaşam kalitesi düşük, can güvenliğinin olmadığı bir ülkeymiş gibi bağırıp durdular… Oldukça da çok gürültü çıkarmaya çalıştılar, her platformda ve özellikle medyada bas bas bağırdılar. Hatta halkın içinde vuku bulan üzücü olayları allayıp pulladılar ki; ‘Gördünüz mü, biz size ne demiştik hükümetin insanları getirdiği nokta işte bu?’ demekten bile beri durmadılar.

Bizim içimiz mi kötüleşti bilemiyorum ama toplumun içinde her ne olursa olsun ‘Ya bunlar mı sebep oldu acaba?’ demekten kendimizi alamaz olduk. Niye böyle düşünür olduk?  Bu topraklarda olan her şeyin öylesine olmadığını öğrendiğimiz için her şeye şüphe ile bakar olduk! Bizim insanımız özünden vaz geçmedikten sonra onlardan böylesine kötü şeyler zuhur etmez diye bilirdik..!

  Hatırlayalım daha düne kadar içimizdeki ve dışımızdaki düşmanların bizlere yaptırım gücü terör olaylarıydı.  Terör, herhangi bir amaca (bu amaç çoğunlukla siyasaldır) ulaşmak için, sivillerin veya güvenlik görevlilerinin, propagandaya yönelik, ses getirici eylemlerle öldürülmesidir(Y. E. Karamanoğlu / İstatistikçiler Dergisi: İstatistik & Aktüerya, 2016)

  Devletin her alanda artan gücü ve kuvveti uluslararası konularda ki başarıları ve ilişkileri, terörle vermiş olduğu mücadeledeki olumlu sonuçlarının neticesi olarak,  terör grupları da  faaliyetlerinin şeklini değiştirmiş durumda. Komplo teorileri ve toplumun sinir uçlarına basmak, özellikle medya üzerinden genele yayılan,  yalan yanlış haberler oluşturmaya başladılar. Ya tutarsa mantığıyla hareket eden bu şer odakları her türlü karalama ve algıyı sürdürmektedirler.

  Güvenlik güçlerimizin bu bağlamda son dönemlerde çok başarılı çalışmaları olmuştur. Çıkabilecek birçok olumsuzlukların önünü kesmiştir. Bu kadar olumlu gelişmelerin yanında her geçen gün,  aile üzerine oynanan oyunlar başarıyla devam edegelmiştir. Kimi zaman bakıyorum sanki herkes mutsuz, kavgalı, geçimsizmiş gibi bir algı oluşturuldu. Televizyonlara çıkan herkes katil, eşini aldatan ve gayri meşru bir ilişkisi var..!

  Aile içinde ki bu olumsuzlukları da her şeyde olduğu gibi devletin boynuna dolamayı başardılar. İnsan manevi değerlerden uzaklaştıkça, menfaatlerinin peşinde koştukça mutlu olamayacak. Özendirilen seküler anlayış bizden olmadığı gibi bizim derdimize deva da olmuyor. Özellikle  sosyal medyadan paylaşılan özel yaşam alanları, faaliyetleri, tatilleri yani yaşadıkları her şeyi ‘Başkalarına sunmalık’ olarak algılayan, beğeni sayısıyla veya izlenme sayısı ve yorumlarıyla mutlu veya mutsuz olan insanları gerçekçi duygular mutlu etmemekte. Aile içinde ‘Onda var  bende yok’, ‘Onlar gitmiş biz gitmiyoruz’ …Gibi daha nice birçok konuda aileler yara almakta.

  Bizden olmayan ama bize dayatılan yaşam şekliyle mutsuzluğun kapısını araladığımız   aşikardır bunun içindir yüce Rabbimiz:

‘’ Ey iman edenler! Allah’a, peygamberine, peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve âhiret gününü inkâr eden kimse iyice sapıtmıştır’’(Nisa suresi 136.Ayet) Buyurmuştur.

  Her sorun yine dönüp dolaşıp inancımızla veya inançsızlığımızla yüzleşiyor. Sorunun farkında olmak çözümü kolaylaştırır ama her dönemin imtihanı olan  mal, mülk ve dünya sevgisi oldukça iyileşemeyeceğiz. Ne yapmak gerek o zaman? Öze ve özümüze döneceğiz..! Buna mecburuz değişimlerimizi günümüze uyarlayabiliriz, sosyal medyayı kullanabiliriz, araç gereçleri kullanabiliriz ama kendimizi ve değerlerimize sarılarak yapabiliriz…

Ravza ZEYBEK

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA