DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Abdulkadir MENEK
Abdulkadir MENEK
Giriş Tarihi : 07-12-2021 12:32

İman Ve Hayata Dair 14

Bizi gerçek dost olarak kabul etmeyen, zamanı geldiğinde acımadan, gözyaşlarımıza ve feryatlarımıza aldırmadan bizleri kapı dışarı eden bu nankör dünyaya bu aşırı sevgi ve bağlılığımızın bir izahı var mıdır? Bu karşılıksız aşk, ne kadar manasızdır.

                                                               **********

Bizler, olayların perde arkasındaki hikmetleri çoğu zaman göremez ve hakiki sebeplerini anlayamayız. Zahiri sebeplere bakarak hüküm vermek, bizleri yanlış sonuçlara götürebilir. Çünkü zahiri sebepler genelde yanıltıcı olabilir. Onun için, bizler tam anlamıyla vazifemizi yapmalı, ortaya çıkan kaderi neticeye de rıza göstermeliyiz.

                                                               **********

Dünyevi muhabbetler muhakkak karşılık bekler. Muhabbet, karşılıksız ve Allah için olursa mecrasına oturur ve gerçek anlamına kavuşur. Dünyevi bir menfaat ve maddi bir karşılık beklemeden yaşanan muhabbet duygusu, insanları ruhen tekâmül ettirir.

                                                               **********

Dünyamız, farklı zamanlarda farklı renklere ve hayat tarzlarına bürünerek yoluna devam ediyor. Bunun görünen ve görünmeyen çok sayıda hikmetleri vardır. En önemli hikmeti, hiç şüphesiz tabi olduğumuz imtihanın bir neticesidir.  Müminler olarak bize düşen vazife ise, şartlar ne olursa olsun, Rabbimizin emir ve rızası dairesinde bir ömür yaşamak için elimizden gelen bütün gayreti göstermektir.

                                                               **********

Nefislerinin emrine girmiş insanlardaki hırs ve doyumsuzluk, hakikaten hayret vericidir. Böyle insanlar bütün dünyaya sahip olsalar bile yine kanaat etmez ve daha fazlasını isterler. Akıbetini görmek istemeyen ve ölümü düşünmeyen insanların bu çılgın halleri, gönül ve kalp ehli insanları muhakkak düşünmeye sevk etmelidir. Demek iman ve kanaat, insanı gerçek mecrasına oturtur ve kâmil manada insan mertebesine çıkarır.

                                                               **********

İnsanların dijital bir dünyada ve ayakları yerden kesik bir vaziyette yaşadıkları günümüzde, istikamet içinde en son menzile ulaşmak, çok büyük zorluk ve engellerle kuşatılmıştır. Yönümüzü hep Rabbimize çevirmeliyiz ki,  Onun rahmet ve keremi, bizleri bu seferde korumasız ve yalnız bırakmasın.

                                                               **********

Biz, Rabbimizin rahmetine münasip işler yapar ve bu çerçevede görevimizi yerine getirirsek, elbette Rabbimizin rahmet ve inayeti de bu fani dünya ile birlikte ebed yolculuğunda bize yar ve yoldaş olur.

                                                               **********

Ahir zamanın meşgale ve oyuncakları o kadar artmış ki, insanların büyük bir çoğunluğu, tabi olduğu büyük imtihanı unutmuş, oyun ve oyuncakların dünyasında kendinden geçmiş bir vaziyette zevk ve eğlence içinde gününü gün etmenin büyüsü ile sarhoş bir şekilde yaşamaktadır.  Kabir karanlığında, müthiş hesaplaşma ile yüzleşmeden evvel uyanmayan ve hazırlıklara başlamayanların vay haline.

                                                               **********

Bu dünyada hiçbir insanın bütün emel ve arzularına ulaşması mümkün değildir. En mutlu görünen insanın iç dünyasında ne kadar hasret ve isteklerin olduğunu dışarıdan bakarak anlamanın imkânı yoktur. Bu bariz hakikat bile tek başına, bu dünyanın bir imtihan mekânı, asıl vatanın ahiret yurdu olduğunu anlamaya ve iman etmeye kâfidir.

                                                               **********

Bu dünyada bir insanın elde edebileceği en güzel netice ve ulaşabileceği en büyük saadet, vazifesini iman ve istikamet ile tamamlayıp bu mutluuk ile hesap meydanına ve İlahi huzura ulaşmaktır.

                                                               **********

NELER SÖYLENDİ?
@
Abdulkadir MENEK

Abdulkadir MENEK

DİĞER YAZILARI Gazzeli Bebekler Dörtlükler- Gazze 27 Beyitler (46) Beyitlerle Dualar (15) Beyitler (45) Beyitlerle Dualar (14) En Büyük Maksat KADERE İMAN Ya Kahhar Beyitlerle Dualar 12 Dörtlükler 22 Beyitler 42 Türkiye’nin Otomobili Beyitlerle dualar 11 Rıza Dörtlükler (21) Beyitler (41) İman ve Hayata Dair (16) Beyitlerle dualar (10) İman ve tevazu Dörtlükler 20 Ezan ve İslam Kahramanı Adnan Menderes Serik Hadisesi ve Eğitim Müfredatı Muhabbet ve İslam Âlemi Biz Muhabbet Fedaileriyiz RAMAZANNAME (3) RAMAZANNAME (II) Ramazanname 1 Eğitim Sistemi ve Genel Manzara Dergâhtan Meçhule Ukrayna Savaşı ve Batı’nın Mülteci Yaklaşımı BEYİTLERLE DUALAR 9 Dörtlükler 19 İman Ve Hayata Dair 15 Beyitlerle Dualar 8 Gaziantep Savunmasının Üç Kahramanı 3 Gaziantep Savunmasının Üç Kahramanı 1 Dörtlükler 18 Beyitler 38 Beyitlerle Dualar 7 Kalbimin Kapısı İman Ve Hayata Dair 13 Müspetin islami ıstılahı nedir! 15 Temmuz’un Kahraman Şehid Ve Gazilerine Zalim Ve Mazlum Beyitler (36) Gerçek zafer Hayat Dersleri (24) Ramazaniye Dörtlükler (17) Müminin Kırmızı Çizgisi İstanbul Sözleşmesinin Feshi Ve Geleceğe Ümitle Bakmak Beyitlerle Dualar (5) Günah Yüklü Hamal 28 Şubat- Postmodern Darbesinden Günümüze Bir Bakış Beyitler (35) Dörtlükler (15) Beyitler 34 Yeni Yıl Düşünceleri Beyitlerle Dualar (4) Dörtlükler 14 En Büyük Gayret Hakikat Güneşi Peygamberime Arzuhalim Eyüp Otman’ın Ardından! Selahaddin Akyıl Ağabey Beyitler (32) Beyitlerle Dualar (3) Din Eğitim Ve İmam Hatip Liseleri Kardeşimle Hasbihal Hayat Dersleri (23) Beyitlerle Dualar (2) Dörtlükler (12) Ey Dost! Beyitler (31) 15 Temmuz ve Ayasofya Camii Beyitlerle Dualar I Ayasofya Geçmişten Günümüze Ayasofya V Dünden bugüne Ayasofya IV Geçmişten Günümüze Ayasofya III Gemişten Günümüze Ayasofya 2 Geçmişten Günümüze Ayasofya (I) Sabır Nimeti Faniden Bakiye Musibetin Dili Koronavirüs Ve Aciz İnsan! Hayat Dersleri 21 İdlip Şehitlerini Ebediyete Uğurlarken “Mavi Kelebekler” Ve Peter Handke Hayat Dersleri İşkodra, Hasan Rıza Ve Tahir Paşalar Arnavutluk’ta Enver Hoca Dönemi Ve Sonrası Arnavutluk Manastır'ın Ortasında İki Cami İhlası bekleyen tehlike! 15 Temmuz Destanı Ve Gelecek Vizyonumuz Helal Lokma
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA