DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Abdullah BİR
Abdullah BİR
Giriş Tarihi : 04-03-2020 18:30

İngiliz İstihbaratı, Bbc, Algı Operasyonları Ve Vatan Hainliği

Bundan yaklaşık bir hafta önce İngiliz BBC kanalı sözde Asgari Ücretli, gerçekte yatlarda parti yapacak kadar ekonomik durumu iyi CHP li ve çakma başörtülü bir Y*sma ile “Türkiyede ki Ekonomik Durum ve Halkın Günlük Yaşamı”  temalı ÇAKMA RÖPOTAJI servise soktu.

Geçmişte olsa İçimizde ki Vatan Hainleri ve Düşmanlarımızın çok işine yarayacak bu kurgu/çakma/sahte röportaj da ki Y*sma’nın gerçek kimliğinin kısa sürede deşifre edilmesi Toplumsal Algı Operasyonu bombası hainlik ve vatana ihanet konusunda tecrübeli ve uzman olan Şerefsizlerin elinde patladı.

Bir başka ifade ile evdeki hesap çarşıya uymadı, yani birileri için

“Her Şey Güzel Olmadı”

Ancak “Polisin yakaladığı suçlular veya engel olduğu suçlar değil yakalayamadığı suçlular ve engel olamadığı suçların yaptıkları haber olur” gerçeğinde olduğu gibi BBC ve benzeri algı operasyonu uzmanı kişi ve kurumların yaptığı ama devlet tarafından “suçüstü” yapılamayan veya “zamanında deşifre edilemeyen” birçok buna benzer algı operasyonu olduğu da bilinmektedir.

İstanbul halkı şu anda bu algı operasyonlarından birisine inanmanın bedelini ödüyor.

….

İngiliz Hükümeti, Derin Devleti özellikle İslam ve Müslümanlar ile ilgili olarak fiili şer bir işe girişmeden önce kendi insanlarına veya başına çorap örmek istediği ülkelerin hükümetlerine ve halkına Algı Operasyonu yapmak için daha önce birçok defa BBC isimli haber kanalını kullanmıştır.

BBC nin İng. istihbaratı ile ortak yaptığı ve aşağıda detaylarını yazdığım bu tür algı operasyonlarından bir tanesinin neden, nasıl yapıldığını ve bu operasyonun sonuçlarının ne olduğunu öğrendiğinizde ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız.

Geçmişte (yanılmıyorsam yıl 2008) İngiltere de ki yasal göçmen Müslüman nüfusun ve bu Müslüman insanlara devletin yaptığı maddi yardımların miktarının artması İngiltere de lortlar kamarasını ve hükümetini rahatsız eder. Ancak Müslümanlara verilen sosyal ve ekonomik hakların halkın ve Müslümanların tepkisini çekmeden geri alınması konusunda ne yapacaklarını, tabiri caiz ise bu işi gürültüsüz-patırtısız nasıl çözeceklerini bir türlü bulamazlar. Bir süre sonra Hükümet bu konuya kalıcı ve kabul edilebilir bir çözüm bulması için el altından (gayri resmi olarak) İng. İstihbarat Servisi MI-5 i görevlendirir.

İngiltere de ailesiyle yaşayan ve İng. İstihbaratının bir süredir takip ettiği Pakistan uyruklu Radikal Müslüman Topal Hoca lakaplı bir mollanın bu konu için uygun birisi, hatta biçilmiş kaftan olduğuna karar verilir.

MI-5 BBC ile irtibata geçer, biri güzel bir kadın olmak üzere iki elemanını kameraman ve muhabir kılığına sokarak röportaj yapmak üzere Topal Hoca ya gönderir.

Sekiz çocuğu olan Topal Hoca sakat olduğu için çalışmamaktadır. İng. Hükümetinin çocukları ve kendisi için yaptığı sosyal ve parasal yardımlar ile geçinmektedir.

Görünürde muhabir gerçekte İng. İst. elamanı olan kadın sözde radikal Müslüman görünen ama aptal Topal Hocanın kadınlara karşı zaafı olduğunu fark eder ve röportajın bir bölümünde konuyu poligamiye ( çoklu evlilik) getirir.

Bizim sazan Topal Hoca sözde BBC muhabiri olan kadının bu yemine balıklama dalar ve:

”Maddi İmkânım olsa ikinci, hatta üçüncü hanımı alacağım, hatta İng. Hükümeti bana bu imkânı sağlamak zorunda… İngilizler ve diğer Hristiyanlar kafirdir, Müslümanlara zulmediyorlar, Hristiyanlar cehennemliktir, dünya üzerinde ki zulmün önlenmesi, Müslümanların kafirleri yenmesi için Müslümanların sayısının arması lazım” vb tarzda bir takım ipe sapa gelmez sözler söyler.

İng. İstihbaratı istediğini almış bir şekilde topal hocanın yanından ayrılır. Akabinde elde edilen görüntüler ve topal hocanın Hristiyan İng. Halkı için söylediği olumsuz sözler, eleştiriler, hakaretler ve poligami ile ilgili düşünceleri BBC tarafından yaklaşık bir ay süreyle ve her fırsatta gündeme getirilir, haber bültenlerinde ilk haber, tartışma programlarına ana konu yapılır.

Ve medya her fırsatta İng. halkına “Ey İng. halkı ülkemizde hiç çalışmadan yaşayan, sizi kafir olarak gören, sizi cehenneme yollamak isteyen bu insanlara daha ne zamana kadar vergilerinizle destek olacaksınız, sizin vergilerinizle geçindiği halde size düşman olan bu insanları beslemeye devam etmek istiyor musunuz” sorusunu sorarak konuyu sürekli sıcak ve gündemde tutar.

BBC’nin MI-5 ile birlikte yaptığı bu algı operasyonu sonucunda İng. halkının İslam ve Müslümanlar aleyhine yeteri kadar işlendiğine, doldurulduğuna karar veren hükümet bir taşla birkaç kuş vurmak üzere harekete geçerek hem göçmenlere yapılan maddi yardımları iptal eder, hem de İngiltere de ki Müslümanların 50-60 yılda elde ettiği sosyal kazanımları bir röportaj ile toz duman eder.

O tarihten sonra İngiltere de yaşayan Müslüman azınlık ve göçmenler İng. hükümetinin aldığı bu yaptırım kararları nedeniyle uzun bir süre sıkıntı çeker.

DipNot: Bizim Türk okurunun uzun yazı okuma alışkanlığı olmadığı için konuya bir sonra ki yazımızda devam edeceğiz inşallah…

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA