DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Gülay ALPAGUT
Gülay ALPAGUT
Giriş Tarihi : 17-04-2018 09:42

İştah Kabartan Darbe Davası

28 Şubat darbe davası bilindiği gibi 5 yıllık bir süreç neticesinde sonuçlandı. 103 sanıktan 68 sanık beraat ederken 21 sanık ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ama yaş ve sağlık sorunları nedeniyle sanıkların tutukluluk hallerine gerek görülmedi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Haftada bir gün en yakın karakola gidip  imza atarak ''Biz buradayız'' diyecekler. Ne yani hepsi bu mu?

Yapılan bunca zulümden sonra ''yok ben yaşlıyım, yok benim tansiyonum var, yok benim kalbim var'' deyip yırtacaklar. Bu durum bana uyku apnesiyle cebelleştiği söylenerek salıverilen bir damadı hatırlattı.

Yani anlayacağınız; Sağlık sorunları yaşayan darbeciler içeride fitir fitir cezalarını çekmek yerine sözüm ona sefalarını süre süre cezalarını çekiyorlar, çekecekler. Peki, şimdi kimlerin vicdanı rahat?

 Merhum Erbakan Hoca, 83 yaşındayken 2 yıl ev hapsine mahkum edilmedi mi?

 O paşalar, Merhum Erbakan Hocayı halkı kışkırttığı, birbirine kırdırdığı paranoyaklarıyla tehdit etmedi mi, ona zulmü reva görmedi mi? Kim bunların hesabını verecek... Darbe yapacaksın, sonra da çekmen gereken cezadan yaşlısın diye haftada bir kendini göstererek kurtulacaksın. Ne ala memleket değil mi?

Hangi vicdan bunu kabul edebilir ki. 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılanlar yaş ve sağlık nedeniyle tutuklanmazken mevcut tutuklamalar nasıl izah edilecek? 28 Şubat darbesinin failleri müebbet hapis cezası çarptırıldıktan sonra salıverilirken 28 Şubat'ın mağdurları niçin zindanlarda tutuluyor? O zaman 28 şubat mağdurlarına da müebbet verin ve ertesi gün hepsini salıverin.

İçeride 75, 80, 85 yaşlarında olan masum insanlar da o zindanlardan kurtulmuş olsa fena mı olur, kamuoyu vicdanının hiç mi değeri yok? Hapishanelerde 600'e yakın 28 Şubat mağduru varken kimin vicdanı rahat bilemiyorum. 21 tane paşayı sahil kasabalarında sefa'ya mahkum eden hakimlere ve savcılara bir vatandaş olarak sesleniyorum: Adalet Adil olanların eline verilmeli çünkü; Türkiye'de darbe yapmak bu kadar ucuz olmamalı. Sarf ettiğim bu sözleri lütfen sağa sola çekmeyin. Biz 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı idam kararı beklerken, FETÖ haininin Türkiye'ye iade edilip yüzlerce şehidimizin intikamının alınmasını beklerken o hain de yaş ihlaline takılacağı için herhangi bir cezaya çarptırılmayacak öyle mi?

FETÖ haininin önünde kapı gibi 28 Şubat darbecilere verilmiş emsal karar var. Şimdi tekrardan merhameti, vicdanı ve yüzyılların getirdiği örfi ve yazılı kaynakların birikimine sahip olan değerli Türk Adaletine güveniyor ve hakimlerimizin kararlarını bir kere daha gözden geçirmelerini. Bunu hem 28 Şubat mağduru rahmetli Erbakan hocanın ruhu için hem de 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları için arz ediyoruz.

Türkiye'de darbe yapanların cezası, sahil kenarlarında kadeh tokuşturmak olmasın!

Gülay Alpagut

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik