DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Alperen CARUS
Alperen CARUS
Giriş Tarihi : 01-04-2018 17:27

İyi Parti Kongresi ve Samsun’a yansımaları

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü’nün hesapta olmayan bir şekilde MHP İl Başkanı olması ve sonrasında İYİ Parti’ye evrilen sürecini konuyu yakından takip eden okurlarımız bilirler.

Ömer Süslü’nün bu süreçte ön plana çıkmasında öncelikli sebep Samsun’un dengeleri ve kendisinin genç bir isim olması sebebi ile sempati toplaması idi.

Ömer Süslü, siyaseten yollarımızı ayırmadan evvel gelinen son noktada herkesin kendi adına ve ilkeli siyaset yapması beklentilerini maalesef karşılayamadı.

Ben de insan olarak kendisiyle hiçbir problemim olmamasına rağmen bir çok kişi gibi yolumu ayırmak durumunda kaldım. Daha sonra İYİ Parti sürecine de hiç girmeden kendi adıma noktayı koydum.

Peki neydi Ömer Süslü’nün bu süreçteki hata ya da hataları ?

Ömer Süslü ile defaten  yaptığımız konuşmalarda "kendi adına siyaset yap, başkasının kontrolünde görünmen doğru değil. İnsanların sempatisi senin şahsına, seni yönlendiren kişi ya da kişilere değil. Kendi adına siyaset yaparsan arkanda oluruz, yoksa yolarımız ayrılır" mealinde uyarılarımız oldu.

Ancak kendisi her defasında "ben kendi adıma siyaset yapıyorum, beni kimse yönlendirmiyor" diyerek bize itiraz etti.

Kısaca herkesin gördüğü ve bildiği bir gerçeği bize açıkça inkar etme yolunu seçti.

Bu konuşmayı eminim birçok kişi ile de bu şekilde yapmıştır. Zira bildiğim kişiler de var bu uyarıyı kendisine aynen yapan.

Peki  Ömer Süslü’yü kim yönlendiriyordu?

İnsanların yüzlerce mail, faks ve her türlü iletişim vasıtası ile Genel Başkan Meral Akşener’e şikâyetlerine rağmen Ömer Süslü kimin arkasında durmaya devam ediyordu?

Tabii ki İbrahim Özyer.

İbrahim Özyer, Ömer Süslü’nün hem akrabası hem de siyasette akıl hocası olarak hiç geri plana çekilip Ömer Süslü’nün önünü açmaya yanaşmadı.

Ömer Süslü ise hem kendisine hem de Samsun’a zarar verdiğini bile bile İbrahim Özyer’e “Abi, sen biraz kenara çekil” demedi, diyemedi.

Yani sonuçta birbirlerine destek olmak düşüncesi ile yaptıkları iş aslında birbirlerini uçurumdan aşağı çekme noktasında süratle ilerlemeye devam ediyor.

MHP’de yıllarca Devlet Bahçeli fedailiği yapmasına rağmen sonuçta elleri boş kalan İbrahim Özyer kendisi ile birlikte akrabası Ömer Süslü’yü de aynı sona doğru sürüklüyor.

Bugün yapılan İYİ Parti Genel Merkez Kongresinde listeyi elinize alıp incelediğinizde bu durum net olarak görülüyor.

Ömer Süslü’nün ağzından "Karadeniz’de en yüksek oy oranına sahip olduğumuz il Samsun" cümlesini hatırlarsınız.

Beklenir ki bu iddialı cümlenin doğruluğu karşısında Samsun’a hak ettiği paye verilsin, mesela Samsun’lu bir Genel Başkan Yardımcısı olsun İYİ Partinin ama maalesef öyle bir şey olamayacak.

Çünkü Ömer Süslü’nün İbrrahim Özyer ısrarı ve Samsun’luların İbrahim Özyer nefreti Meral Akşener’in elini rahatlatmış anlaşılan.

Ömer Süslü, İbrahim Özyer diye tutturup tahminim başka isim vermediği ya da veremediği ve Samsun’un tamamına yakını da bu isme karşı çıktığı için, tıpkı yıllarca Devlet Bahçeli’nin MHP’de yaptığı gibi yapmış Meral Akşener de, "İbrahim Özyer’i yazarsam bir avuç insan mutlu olur, bütün Samsun’u küstürürüm. İbrahim Özyer’i yazmaz hatta Samsun’dan kimseyi yazmasam bile herkes mutlu olur İbrahim Özyer hariç" demiş ve konuyu noktalamış.

AK Parti’nin her dönem bir bakan verdiği Samsun’a İYİ Parti bir GİK üyeliği bile vermedikten sonra,

“niye böyle oldu” demeyeceksin…

           

NELER SÖYLENDİ?
@
bir milliyetci 6 yıl önce
selamlar Alperen Bey Ömer Süslü gibi bir siyasetciniz sizle ne isi olabilir bende bunu anlamadim? aBir sonraki yazinizda bunu anlatirsaniz seviniriz.
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA