DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 07-10-2024 12:10

Kadın Cinayetlerine Dur Diyoruz

Gün geçmiyor ki sabah uyandığımızda güne güzel bir haber ile uyanalım.

Yine bir can gitti.

Ve bu sefer yine akıl almaz bir vahşet sergilendi olay bir film sahnesini aratmadı ve canilik söz konusu oldu. Bu olay keşke bir film sahnesi olsaydı.

Geceleri gözümüze uyku girmiyor, gündüzlerimiz ise acı içerisinde geçiyor. Gencecik bir cana daha kıyıldı. Bir evlat kolay dünyaya gelerek kolay yetişmiyor. Canı veren nasıl Allah ise canı alacak olan da Allah olmalıdır. Oysa nasıl bir toplum ve insan olduysak artık her geçen gün bir kadın cinayeti duyarak günümüze başlıyoruz.

İstanbul’un göbeğinde gencecik bir kızın başı kesildi. Kimse müdahale edemedi başı kesilen kız henüz 19 yaşında idi. Katil kestiği başı kızın annesinin önüne attı bu tamamen bir vahşet.

Hem manevi hem maddi olarak anlatılamaz büyük bir başı boşluk içinde yaşıyoruz

.”Ateş düştüğü yeri yakıyor. ”Her zamanki gibi “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.”mantığı ile bu gibi cinayetleri ertesi sabah unutuyoruz.

Bizler bu cinayetleri unuttukça, cezalar daha caydırıcı hâle gelmediği ve toplumu etkileyen veya insanların bilinçaltına kasıtlı veya bilinçsizse yerleştirilen kötü, çirkin ve yanlış örnek olacak davranışlar ve yaşantıların önüne geçilmesi ve bilinci tam olarak oturmamış gençlere örnek teşkil etmesinin önlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gerek reklam, gerek bazı film, şarkı veya bir ürünün piyasa da ön plana çıkması ve satış yapması adına bir çok absürt dediğimiz sahne ve görsellere maruz kalarak büyüyen, büyütülen bir gençlik oldu.

Dini değerlerimizi, manevi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi  bizden sonra gelecek nesillere doğru aktaramadığımız bozulan bir nesille yüz yüze geldik veya kasıtlı olarak yüz yüze getirildik.

Yeni nesil, yeni kuşak klasik z kuşağı söylem ve yanılmalarımızı bir kenara atmalıyız. “Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. ”Atasözümüzü yeni nesillere uygun olduğunu  söyleyebiliriz. Biz her daim bakacağız,  koruyacağız, ilgileneceğiz, anlatacağız ve onlara örnek olacağız.

Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Özellikle İstanbul gibi çok büyük ve kalabalık bir şehirde çocuk büyütmek olduğundan çok çok zor.

Çocukları belli bir yaşa kadar elinin altında çok rahat tutabiliyorken belli bir yaştan sonra elinin altında tutmak gerçekten çok zor.

Anne babanın İstanbul’un ekonomik pahalılığından dolayı sabahtan akşama kadar çalışıyor olması bazen annesi, babası tarafından unutulmuş kendi başına kalmış çocukların varlığını ortaya çıkarıyor.

Anne babanın ayrılmış olmaları, İstanbul’un sürekli göç alıyorlar olması bu şartların varlığı İstanbul'da çocuk yetiştirmeyi dezavantajlı hâle getiriyor.

Bazı durumlarda ise anne baba ne kadar koruyucu ve çocuğunu sahipleniyor olsa da dış çevrenin ve arkadaşlarının çocuğuna vereceği veya verebileceği zararların önüne geçmesi yeterli gelmiyor.

Devletin sivil polislerle okullarda okul önlerinde, cafelerde, parklarda ormanlarda uyuşturucu satışı, temini ve madde bağımlılıklarına gerekli önlemleri alması ve işlenen suçlarda gerekli cezaları vermesi gerekmektedir.

Denetimlerin sıklaştırılması yasakların caydırıcı olması gerekmektedir.

19 yaşında bir genç kız hayattan koparıldı ve vahşice katledildi. Bu ve bunun gibi uykularımızı kaçıran tüm suçlar derinlemesine araştırılmalı ve bu suçun işlenmesine neden olan etkenler A dan Z ye iyi incelenerek bu suça sebep olan kişilerin caydırıcı cezalar verilmesi diğer suç işleyecek kişilere örnek teşkil etmesi açısından önem arz etmektedir.

Burada en önemli bir konuda bu kadar canımızı yakan, yetişkinlerin dahi psikolojisini olumsuz etkileyen bu tarz acı olaylardan bir grup provokatör grubun kendisine bu olaylardan malzeme çıkarmasına asla fırsat verilmemesi gerekiyor.

Artık öyle bir hale geldik ki bu kadın cinayetlerinin altında sadece bir psikopatlık yatmıyor. Dünya genelinde etki yapmaya çalışan dinler ve kimseye yararı dokunmayan ayinler ortaya atılmaya başladı. Böyle olunca tehlike küçük çaplı kalmamakla beraber tehlike evrensel boyutta olduğu görülmektedir.

NELER SÖYLENDİ?
@
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI Kurban Edilen Işık Dengenin Formülü İstanbul da deprem tehlikesi geçtimi! Kar yağdığı zaman insanlar neden mutlu olurlar? Ahlaki Çöküntü, Terör ve Ekonomik Sıkıntılar Hepimiz Şeyda Yılmaz Hepimiz Nariniz Anne-baba olmak için yeterlilik şart mı! Bir insan neden sigara içer! Hayvanları Sevmeyen İnsanları Sevemez Türkiye de Son Durum 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA
  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik