Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
KÖŞE YAZISI

Koronasız bir 2021 yılına!

Oktay ZERRİN Oktay ZERRİN Yazarın tüm yazıları
02-01-2021 06:21 2 dk okuma
Paylaş:

2020 Yılı; kelimenin tam anlamıyla,acıların, gözyaşı ve felâketlerin ciddî anlamda  yaşandığı bir yıl olarak, umutlarımızı, dilek ve duygularımızı alıp da gitti !

Özellikle de şu korona, kovid- 19 virüsü; tüm dünyayı kasıp kavurdu ve milyonlarca insanın hayatını yitirmesine sebep oldu.

Evler, hastaneler, yoğun bakım üniteleri, yataklar hasta ve ölülerle dolup taştı.Bu acılara, bu kederlere gözyaşlarımız, üzüntülerimiz eşlik etti ama gidenler maalesef geriye dönmedi.Her Allah' ın günü; yeni ölümler, hastalanmalar oldu. Hastane ve aciller, koronalı hastalarla dolup taştı.

Doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımızı da maalesef nice değerli şahsiyetlerle birlikte bu koronadan kaybettik. Çok sayıda vatandaşlarımız da hastanelerin yanısıra; evlerinde karantinada!

İşte böyle acılarla, hüzünlerle, gözyaşlarıya uğurladık 2020 yılını. 2021 de de bu acılar, gözyaşları ve bu ölümler bitecek gibi pek görünmüyor! İnşallah bu korona musallatından bu yıl kurtuluruz

Zira; başta esnaflarımızın, tüm çalışanlarımızın ekonomik sıkıntıları ayyuka yükseldi.Çaresizlik içesinde çareler üretmeye çalışıyoruz ama yapılan iyileştirme hamleleri henüz bu ekonomik sorunları, kökünden çözümleyecek gibi de görünmüyor.

Öte yandan; okullarımız, öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimiz; uzaktan, yakından, yüz- yüze eğitim, sınav kaygıları ve derslere, konulara hazırlanmada çeşitli sorunlarla baş başa ve düşünceli durumdalar.

Yâni; anlayacağınız her kesim her meslek alanında; insanlarımız bir arayış ve beklenti içersinde. Kimse ne yapacağını bilemez bir durumda.Çay ocakarı, kahvehaneler, müzisyenler,, sanatçılar, A' dan Z' ye kadar herkes, ne yapacağını şaşırmış durumda sağa sola koşuşturmakta!

Eğer, en kısa zamanda kalıcı ve çözümleyici bazı tedbirler alınmazsa yada almakta geç kalınırsa; durumar daha da katlanarak telâfisi mümkün olmayacak bir kaosa doğru seyredebilir!

Tabi ki en başta sağlığımız söz konUsu ve öncelikli bir durum. İnsanlarımız her an, her saat ve dakika " acaba ben de koronaya  yakalanır mıyım, ne yapmalıyım? " gibi korku içersinde ve çaresizlik girdabına düşmüş bir durumda !

Allah sonumuzu hayreylesin. İnşallah; 2021 yeni ve mutlu, sağlıklı ve bereketl bir yılın başlangıcı olur. Bu duygu ve düşüncelerle 2021 Yeni Yılı; tüm insanlarımıza, hepimize hayırlı olsun.

Saygılarımla.

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Oktay ZERRİN — Diğer Yazıları

Tümü

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat