DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 18-06-2019 09:54

Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet!

En güzel sözlerin adıyla… Allah’ın adıyla…
‘ Allah yolunda öldürülenlere ölüdür demeyin, bilakis onlar diridirler, siz bilemezsiniz’ ( Bakara Suresi 154)

‘Allah yolunda şehit olmak en büyük arzumuzdur’ demişti Şehit Muhammed Mursi… Allah yolunda ve O’nun rızası için geçen bir ömrün ardından  hayatlarını imanlarına şahit kılmışlar ve Allah yolunda şehit olmuşlardır.
 
Hak ve batıl savaşında yaratılmış her insan bir tarafın, bir safın, bir yolun yolcusudur. Kimi zaman Habil olmuş, kimi zaman Kabil, kimi zaman tufanda Nuh (a.s.) gemisi olmuş binenler kurtulmuş, evlat bile olsa inanmayınca helâk olanlardan olmuş. Kimi zaman Hz. İbrahim gibi devrin tüm zalimlere ve putlarına savaş açar da zalimlerin yaktığı ateşe yüreği titremeden atılmayı bekler,  Allah kendilerine sığınanı muhafaza eder ve  ateşi bir gül bahçesine çevirir.
 
Kimi zaman yaratılmışların en güzeli olmuş da dünya nimetini ve nefse çağrıldığında  Mısır zindanlarını, o davete  tercih etmek olmuş. Allah için yaşamak ve onun rızasını talep etmek her isteğin, her menfaatin önüne geçmiş.
 
Kimi zaman Mekke’nin tüm müşrikleri birleşir de ‘Ey Ebu Talip: yeğenine söyle  mal isterse Mekke’nin en zengini yapalım, en güzel kızlarımızla evlendirilelim, ne isterse verelim yeter ki savunduğu bu davayı bıraksın’ dediklerinde:’ Sağ elime güneşi, sol elime ayı verseler bu yoldan dönmem’ diyen Allah Rasulünün  yolundan gitmekti…
 
Yollarından davalarından dönmeyen Allah ve Rasulünün yolunda giden yiğitler her dönemde olmuş ve olacaktır ve hak olan yolda düşmanlar durmayacaklar. Her insan kendi kader çizgisinde tarafını belli etmekte ve bu dünyada imtihanını vermektedir.  Onları Hak yoldan alı koyamadıkları için zorla ve hileyle, zulümle boyun eğdirmeye çalışırlar. Bu zalimlerin  her dönemde başvurduğu bir yoldur. İnanlar bilir ki; ‘Allah sabredenlerle  beraberdir’…
 
Mısır’ın seçilmiş liderinin Şehadet haberini aldık bugün. Allah’a adanmış bir ömrün yine O, Allah için feda edilen bir candır Muhammed Mursi… Kelimelerin  boğazda düğümlendiği ama kutlanmış bir şehadete tanıklık ettik. Nasıl anlatılır, nasıl ifade edilir bilinmez ama Rabbine kavuşup O’nun katında diri kalmak bir sevinçtir. Dünya gözüyle çağımızın İbrahim (a.s.) yürekli bir mü’min tanıdık.
 
Altı yıldan beri Mısır zindanlarında halkı için mücadele eden bir lider…’Fi sebilillah‘ yaşayıp bir kutup yıldızına dönüşmek. Allah’ın davasına can vermek.
 
Peki  bizler ömrümüzü neye harcıyor, neleri feda ediyoruz. Kimi kadın, kimi şan-şöhret, kimi unvan,  kimi makam ve mevki için yaşıyor. Kimi insanlarda ne için yaratıldığının bile farkına varmadan bu dünyayı terk ediyor. Niyetimiz  Allah için yaşamak ise ölümünüz de Allah için olur ve ömrünüz şahidiniz olur. Allah razı olsun ölümleri bile birer öğretmen gibi Müslümanlara son vaazlarını vererek Rabbimizin huzuruna gittiler. Bizlere şehadetin güzelliğini anlatarak gittiler.
 
Çöl Aslanı Ömer Muhtar’ın dediği gibi:’ Biz asla teslim olmayız. Ya kazanırız, ya ölürüz. Bizden sonraki nesillerle de savaşacaksınız. Bana gelince ben cellatlarımdan daha uzun yaşayacağım’ demişti. Zalimlerin isimleri cisimleri hatırlanmıyor ama kahramanlar binlerce, yüzlerce yıllar geçse de onlar hep yaşıyor aramızda, sanki tanıyoruz selamlarımıza  icabet ediyorlar.
 
Allah yolunda ve Allah için gelen ölüm bile sevgili. Ölümün şeklinin bir önemi yoktur. Allah niyetlerin karşılığını en güzel şekilde verendir sonuçta.
  
‘’Ölüm bize ne uzak, bize  ne yakın ölüm,
 Ölümsüzlüğü  tattık bize ne yapsın ölüm’’
                                                                                               
Ravza Zeybek

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA