DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 22-11-2018 09:05

Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış

Son günlerde medyada gündeme gelen haberler kendilerini sıkıntıya sokmuş. FETÖ Elebaşı sının ve Adnan Oktar‘ın masonluğu gündeme oturduğunda bile o kadar tedirgin olmamışlardı. Daha önce çıkan haberler kendilerine teğet geçen konular olmakla birlikte, üstesinden gelebilecekleri cinstendi.

Bu kez karşılarında kurusıkı haber yok!

Derneğin 17 Mart 2018 tarihli Danışma Kurulu toplantı tutanağının sosyal medyaya düşmesi Büyük Locada duş etkisi yaptı. Kâmil Üstatlık yolunda biraderlere örnek olması gereken yöneticiler, meğerse paranın peşine düşmüş… Tutanaktan, danışma kurulu toplantısında ilginç konuların konuşulduğunu öğreniyoruz. “Büyük Farmason” un toplantıda söyledikleri gerçekten ilginç ; “Dul kesesinin son zamanlarda boş gelmeye başlamasının kendileri için, özellikle de loca başkanları için utanç olduğu” nu ifade ediyor.

Masonlar, her toplantının sonunda “Dul Kesesi” adını verdikleri siyah bir kese dolaştırır. Herkes kimseye belli etmeden içine para atar. Sonra keseye atılan paralar Hasenat Emini ya da Loca Başkanına gider. Bundan sonrası ilgililerin vicdanına kalmış. Kayıt dışı toplanan, hesabı sorulmayan bu paralar genellikle çarçur edilir, bazen de hayırlı (!) bir işte kullanır. Son zamanlarda bu kese boş gelmeye, yani içinden para çıkmamaya başlamış.

Demek ki; Biraderler dul kesesine iyi niyetle attıkları paraların heba olduğunu yeni yeni anlamaya başlamış olacaklar ki;  kesenin boş kalması danışma kuruluna kadar gitmiş.

Dul kesesi muhteviyatının ortadan kaybolması daha önce Yüksek Haysiyet Divanında gündeme getirildiğinde, bir Locanın Muhterem üyesi,  toplanılan kayıt dışı paraların tamamını cebine attığını herkesin önünde utanmadan, arlanmadan kabul etmişti. Buna rağmen kendisine hiçbir yaptırım uygulanmamıştı.  Bu tür keyfi uygulamalar Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinin kendi mantığı içinde yadırganmaz. Tencere dibin kara seninki benden kara misali birbirlerinin açıklarını örterler.

Aslını isterseniz dernek hemen hemen bütün organlarıyla yasalara aykırı çalışmaktadır. Valiliklere verdikleri göstermelik tüzükler onlar için resmi bir gereklilikten başka bir anlam taşımıyor. Mason locaları ilan ettikleri resmi tüzüklerle değil, el altından üyelere dağıtılan paralel tüzükler, “yazılı olmayan kurallar” ve bir İngiliz papazın 18.yy’da hazırladığı “Anderson Anayasası” ile yönetiliyor. Dahası var; Masonlar bugüne kadar kendilerine devlet tarafından tanınmış olan geniş tolerans limitleri içinde o kadar mest olmuşlar ki, birçok loca kendisine özel gayri resmi tüzükler hazırlamış. Yaklaşık dört yüz locaya ulaşan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinde neredeyse her locanın ayrı bir tüzüğü var ve bunlar devletin bilgisi dâhilinde değil. O tüzükte neler yok ki; Dernekler yasasına aykırı, seçimsiz oluşturulan gizli kurullar mı dersiniz, yoksa belli bir zümreye tanımış imtiyazlar mı istersiniz… Hatta Ankara’daki bir locada teşekkül eden gayri resmi kurul, hazırladığı sözde tüzüklere istinaden derneğin yetkili disiplin kurulu gibi çalışıyor, ifadeler alıyor, yargılama yapıyor, insanların haysiyetleriyle oynamaya kalkıyor. Kapalı kapılar ardında aldıkları kararları emir kipiyle locaya tebliğ ediyor.

Eski Türkiye’den arta kalan alışkanlıklar bunlar…

Artık kendileri tarafından çok iyi biliniyor ki; Farmasonların mazide kalan parlak günleri bir daha geri gelmeyecek. Sadece Türkiye’de değil, İngiltere’nin paralel yapısına dönüşmüş İngiliz masonluğu da artık eski günlerini arıyor. Almanya masonları “kamuya yararlı dernekler” statüsünden çıkardı. Binlerce insanı “Kardeşlik” le kandırmaları nedeniyle çok fazla muhalif kazandılar, kendileri de bilirler ki; Artık mason localarıyla uğraşanlar arasında sadece Aytunç Altındal veya Adnan Oktar gibi mason olmayanlar değil, eski üyeler de var.

Son zamanlarda İstanbul’daki  “Genel Merkez” de yaşanan paniğin nedeni de bu aslında.  Yapılan usulsüzlükler, çıkar kavgaları açığa çıktıkça, kardeşlikle kandırılan masum insanların sayısı arttıkça, “masonluk” adıyla pazarlanan “ucube” ye karşı yürütülen mücadele ciddi boyutlara ulaşacak.

Özhan Kızıltan

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA