DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Orhan SARIKAYA
Orhan SARIKAYA
Giriş Tarihi : 04-10-2017 14:09

MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur!

Motor Taşıtlar Vergisi diye adlandırdığımız MTV’nin 1 Ocak 2018’den itibaren artırılmasına Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın ilk açıklamasından itibaren itiraz ettim. Hala’da İTİRAZ ediyorum. Her ne kadar da Bakanlar Kuruluna iade edilse de Torba Yasa, bir iki küçük puan düşümüyle kabul edilebilecek gibi değil. Çünkü MTV diye basite indirgemeye çalıştığımız vergi zamları Torba Yasa’nın içerisinde KÜÇÜK! bir bölüm. Torba Yasa/Kanun birbiriyle ilişkili veya birbirinden bağımsız birçok kanunda değişiklik yapan çerçeve kanundur. Şöyle ki;

MTV için günlük 1 adet sigara parası vermek istemiyorlar! Bunlar FETÖCÜ ya da Vatan Haini yaftası yapıştıranların ise BAKKAL DÜKKANI işletecek kadar muhasebe bilgisi olmadığı gibi Torba Yasanın içeriğinden de bi haber oldukları aşikar!

İlk önce bilmemiz gereken ise MTV tartışmaları ile başlayan aslında Torba Yasa olan vergi zam oranları ortalamada %50’nin altında olmadığı….

%40 diye lanse edilen MTV oranı ise Türkiye’de ki araçların sadece %14’ünü kapsıyordu. Ağırlık ortalamasına baktığınızda ise Türkiye’de ki araçların %50-%55 oranında yeni MTV oranları ile karşılaşacaktı.

28 milyar liralık bu tedbir paketine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) otomobillerde görünürde! %40 artırılırken, Gelir Vergisinin 3. dilimini %27’den %30’a, finans sektöründeki Kurumlar Vergisi oranı ise %20’den %22’ye çıkarılıyordu. Finans sektörü diye tabir ettiğimiz bankalar ve finans kuruluşlarının +%2 puanı iç bünyesinden karşılayacağını bekleyenler ise büyük bir hata içerisinde! Finans Sektörü çünkü bu vergi farkını ya Personel Kıyımı ile ya da bunu Vatandaşa %3-%5 arasında Faiz artırımı ile sunacaktı. Torba Yasa ile Finans sektörünün vergi yükü artırılıyor gibi görünse de aslında Finans Sektörüne tanınan imtiyazlar Akıllara zarardı!!!

TORBA KANUNDA PEKİ NELER VARDI?

– Sadece işleyip tekrar ihraç etmek üzere tütün işleme fabrikalarına tütün ithalat izni verilecek.

– Arazi toplulaştırmasına ilişkin yapılan işlemler üzerindeki vergiler kaldırılacak.

– Engellilere sağlanan ÖTV’siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin TL’nin altına olan araçlarla sınırlandırılıyor.

– İnternet ortamında yürütülen ticari faaliyetlere ilişkin bu işleri yürütenler tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirimde bulunma yükümlülüğü getiriliyor.

– Tasarı ile maden arama ruhsatı alan ancak arama döneminde gerekli çalışmaları yapmayan ruhsat sahiplerinin arama ruhsatlarının iptaline yönelik düzenleme yapılacak.

– Tasarı ile gümrük vergisinden muaf olan ürünler için muafiyetler kaldırılmakta, bunun yerine vergi had ve nispetleri sıfır olarak belirlenmekte.  Böylece dış ticaret politikasının gerekleri çerçevesinde Bakanlar Kurulu’na bu ürünler için de vergi getirme imkanı sağlanıyor.

– Elektronik ortamda yurt dışından Türkiye’deki nihai tüketicilere hizmet sunanlara KDV bakımından Türkiye’de vergi mükellefi olma zorunluluğu getirilmekte.

– Tasarıyla şirketlerin FX borçlanmalarını takip etmek ve riskleri belirleyip ona göre para politikası tedbirleri almak amacıyla TCMB’ye bilgi toplama yetkisi veriliyor.

– Tasarı ile finansal kiralama ve finansman şirketlerine özel karşılık ayırma ve bu karşılık tutarı kadar vergi matrahından indirme imkanı getiriliyor.

– Finansal kiralama ve finansman şirketlerine bankalar gibi takip sonucu elde ettikleri taşınmazların satışı kapsamında oluşan kazanca vergi istisnası getiriliyor.

– PPP projelerinde yurtdışından kaynak teminini kolaylaştırmak için özel amaçlarla kurulan şirketlerin getireceği finansman için düzenlenecek sözleşmelerden damga vergisi ve harç alınmaması öngörülüyor.

– Yurt dışında yatırım yapma amacıyla kurulan fonlara, ülkemizde yapacakları yatırımlar kapsamında Hazine Müsteşarlığı bütçesinden kaynak aktarılabilmesine imkan sağlanıyor.

– Hazine tarafından girişim sermayesi fonlarına ve katılım bankalarının oluşturdukları fonlara kaynak sağlanabilmesi amacıyla yasal düzenleme yapılıyor.

– Transfer fiyatlandırması ile ilgili yöntem belirleme anlaşmalarında (peşin fiyatlandırma anlaşmaları) alınmakta olan 57 bin TL harç kaldırılıyor.

Konu bu kadarla da sınırlı değildi!!!

TASARI ile cep telefonu görüşmelerinden %25, sabit telefon görüşmelerinden %15 ve Data ve İnternet hizmetlerinden %5 alınan özel iletişim vergisi,%50 oranında artırılarak %7.5 olarak tek oranda düzenleniyordu. Operatörlerin aylık net hasılatları üzerinden %5’i telsiz ücreti olarak alınacaktı.

Bu vergi artırımlarını da elbette ki operatörler Tüketicilerine yansıtacaktı!

-Veraset İntikal vergileri %100 oranında artırılıyordu! (Kesin değil.)

Peki Başka???

GELİR VERGİSİ % 30’A ÇIKIYOR

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, bütün gelirler için uygulanan Gelir Vergisi tarifesinde bir değişikliğe gideceklerini belirterek, “Bu değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018’den, diğer kazançlar için 2017 kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30’a çıkarıyoruz” demişti.

Peki bu ne demek?

Hükumet bildiğiniz üzere 2018 yılında %3,5 oranında Kamu Personeline zam anlaşması yaptı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın bu oranı ile 5. ayda verilen zam geri alındığı gibi gelir durumuna göre 7 yada en geç 8.’inci aydan itibaren kesinti oranı artacağı için ücretliler bir önceki yıldan daha az maaş alacak demekti. Kısaca 2018 yılının 7-8 hadi bilemediniz 9. aylarda ki maaşlar 2017 yılının aynı döneminin maaşlarının altına düşecekti!

-Şans oyunları ve çekilişlerde elde edilen gelirler üzerinden yapılan %10’luk vergi kesintisi ise %20’ye çıkarılıyor. 

-Geçen yıl 19 milyar adet sarma tütün içen tiryakiler, artık bir paket sigarayı en ucuz 7 liraya sarabilecekti. Şöyle ki; Yeni torba yasa tasarıyla bir yandan tütünün doldurulduğu makaronun (filtreli boş sigara tüpü) kolisine 1.100 lira Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) konuyordu. Maliye Bakanlığı torba yasayla, bir paketi 30 ila 50 kuruşa satılan makarona bir anda tam 2 lira 20 kuruş vergi koyuyordu. TBMM’ye sevk edilen torba tasarıya göre, makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara da 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecekti.

Maliye Bakanlığı Sigara/Tütün kullanan vatandaşlara ya Sigara/Tütün satışı yasal olan firmaların sigarasını, tütününü içersin yada seni 3 yıl ile 6 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırırım diyordu. Şöyle ki Sigara/Tütün kullanıcıları için “makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlar” ifadesinin ucu çok açık. Evinde doldurup belirli bir adet yada Kilogram bulunduranları bile bu kapsama alabilirsiniz. Adına da Satışa hazırlanmış kaçak tütün/sigara dediğinizde kimse sizi kurtaramazdı!

KİRA GELİRİNE %10 İNDİRİM

-TASARI ile kurumların gayrimenkul satış kazançlarında uygulanan %75 kazanç istisnası oranı %50’ye düşürülüyor. Ayrıca kira gelirlerinin beyanında kira gelirinden %25 oranında uygulanmakta olan götürü gider oranı %15’e indiriliyor.

– Vergi borçlarını süresinde ödemeyen mükelleflere yapılan ödeme emri tebligatlarında ödeme veya mal bildiriminde bulunma için öngörülen 7 günlük süre 15 güne çıkarılıyor. İhtiyati haciz ve ihtiyati tahakkuk uygulamalarında, bu işlemlere karşı dava açma süreleri de yine 7 günden 15 güne çıkıyor.

MEYVELİ GAZOZA %25 VERGİ

-KOLA üzerinden %25 oranında alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yılbaşından itibaren meyveli  gazozlar ile enerji içeceklerinden de alınmaya başlanacak, Maliye Bakanlığı bu hamle ile bütçeye 500 milyon TL gelir sağlanmasını bekliyordu.

-Torba Yasa tasarıyla Kefalet Sandığının 480 milyon TL, Türk Patent ve Marka Kurumunun 150 milyon TL ihtiyaç fazlası nakit varlığı 2018 yılında merkezi yönetim bütçesine aktarılacak. Kültür Bakanlığı bünyesinde işletilen özel hesap kapatılarak bütün gelirleri bütçeye aktarılıyor. Kısaca Maliye Bakanlığı tüm girdileri kendi bünyesinde toplamayı hedefliyordu!

10 YILINI DOLDURMUŞ LOJMANLAR İHALE İLE SATILACAK

Savunma, Güvenlik, Adalet ve İstihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, döner sermayelerin, fonların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç özel kanunla kurulmuş diğer kamu idarelerinin, KİT’lerin ve bunların bağlı ortaklıkları ile müesseselerinin ve sermayesinin %50’den fazlası kamuya ait diğer ortaklıklar ve şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan kamu konutlarından 10 yılını dolduranlar, ihaleyle satılacaktı.

Satış sonrası gelirler nerede kullanılacak net değildi!

TCDD ÖZELLEŞTİRMESİ 2020’YE ERTELENECEK

-Tasarıya göre kamu taşınmazları üzerinde turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla tahsis yapılan işletmecilerin tahsis süreleri yıla kadar uzatılabilecek. Tasarıyla TCDD’nin özelleştirme süreci de erteleniyordu. Buna göre TCDD A.Ş.’nin kamu hizmet yükümlüsü olarak süresi 31 Aralık 2020’ye kadar uzatılacaktı.

PARKLARIN AYDINLATMASI BELEDİYELERDEN

-Tasarı ile genel aydınlatma, özel dağıtım şirketlerinin faaliyet alanından çıkarılıyor. Buna göre sokak aydınlatması için TEDAŞ tarafından, yine devlet kuruluşu olan TETAŞ’tan elektrik temin edilecek. Düzenleme ile trafik sinyalizasyonu, halkın ücretsiz kullanımına açık ve kamuya ait park, bahçe, tarihi ve ören yerlerinin aydınlatılması genel aydınlatma tanımından çıkarılarak bu tesislerin aydınlatma giderleri belediyeler ile ilgili kurumlar tarafından ödenecekti.

Yerel yönetimler ise bu ek elektrik maliyetini karşılamak için Emlak, Reklam, Çevre Temizlik ve gelir kaynaklarından olan Ruhsat harçlarına ek zamlar yaparak bu gider kalemini vatandaşa yansıtacaktı. Bir çok belediyenin hali hazırda Maliye’ye SGK’ya olan borçları düşünüldüğünde bu ek vergilerin adresi yine vatandaşın olması kaçınılmazdı.

 

-Camilerin elektrik giderlerini Diyanet ödeyecekti.

Diyanet hali hazırda her Cuma günü sürekli cemaatinden para talep ederken bu gideri nasıl karşılayacak?! Elektrik borcumuzu ödeyemedik o yüzden karanlıktayız ya da Elektrik borcumuzdan dolayı Ezan’ı çıplak sesle okuduk diyen Müezzine kim nasıl cevap verecekti? Bu uygulama ile Ak Parti yoğun eleştiriye maruz kalmaz mıydı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın sunduğu Torba Yasa’da görüldüğü üzere Finans Sektörüne, Kira gelirleri sağlayanlara muafiyetler sağlarken Sigara şirketlerine ise dolaylı yoldan destek veriyordu. Ak Parti’nin RANTİYE’ye ve FAİZ LOBİLERİNE karşı olduğunu bilmesem, Bu Torba Yasa’nın Süleyman Demirel döneminin yasası derdim!

Başbakan Yardımcısı Memet Şimşek’in “Fosil yakıtlı araçlardan dolayı vergi oranı yüksek” diyerek SAVUNDUĞU, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın BU ZAMLARI YAPMAZSAK BATARIZ dediği, MTV yada Torba Yasa gerçeği budur. Özellikle Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Torba Yasa için “Bu tedbirler, devleti küçültücü, büyümeyi ve istihdamı artırıcı mahiyette” diyerek savunması ise anlaşılır gibi değildi. Zira, Dünya Ekonomi literatüründe olmayan bir şeyi Sayın Elvan zikretmiş oldu…

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in bir TV Programında ISRARLA! MTV zamları önce “Sadece 2018 yılında yeni araçları kapsıyor” demesi daha sonra da “Eski-Yeni tüm araçları kapsıyor.” diyerek durumu kotarmaya çalışması ise TAM BİR FACİAYDI.

Bu haliyle, MTV daha doğrusu Torba Yasa ile birlikte halkın alım gücü düşecek akabinde kendi içerisine kapanan halk satın almasını kısacak, Fabrikalar stok maliyetlerine direnebilmek için personel kıyımı yapacak. Banka ve Finans sektörüne bağımlı hale gelen halk biraz daha ekonomik buhrana girip intiharların yaşanması kaçınılmaz olacaktı.

Soru şu!

DSP-ANAP-MHP Koalisyonunu bitiren ve Ak Parti’ye tek başına iktidar yolunu açan ekonomik kriz dönemlerinin kapısı mı aralanmaya çalışılıyor? Yoksa Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gizli ekonomik darbe mi yapılmaya çalışıyor anlaşılır gibi değil. Zira 2019 yılı seçimleri için startın %50 zamlarla açılması Ak Parti’yi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da halkın gözünde itibarsızlaştırmaz m?

Maliye Bakanının bütçe açığını denge de tutmak için bu zamlar şart derken Finans kuruluşlarına verilen imtiyazlardan neden hiç bahsetmedi?! Hala da bahsedilmiyor! Önce Savunma Sanayi ortaya atıldı, OLMADI! Sonra vergi toplayamıyoruz dendi OLMADI! Torba Yasa’ya baktığımızda ise içerisinden FAİZCİLERE,RANTİYECİLERE VE SİGARA/TÜTÜN Pazarlamacılarına İMTİYAZLAR VE vatandaşın biraz daha fakirleştiren vergiler çıktı.

Türkiye’nin bütçe açık oranı %1, Bu zamlar yapılmazsa bu oran maksimum %1,9 oluyor. Ekonomi literatüründe kabul edilebilir maksimum oran ise %3’dür. Haliyle Maliye Bakanlığı bu çalışma ile Savunma Sanayisine ek katkı sağlaması söz konusu değildir. Belki satılan lojmanların gelirlerinden bir kısmı kaynak olarak kullanılır! Seçimler öncesi yapılan bu hamleler ile kim ne hesap yapıyor anlaşılır gibi değil.

Ancak şu gerçek ki bu hamlelerle Ak Partili kurmaylar ayaklarına değil direk kafalarına sıkarak intihar ediyor…

Jeopolitik sıkıntıları bahane olarak gösteren Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ve Ak Parti’ye Vatandaş yarın Suriyelileri geri gönderin, biz artık rahat yaşamak istiyoruz derse (Kİ DİYENLER VAR!), Bize ne dünyanın diğer ucunda ki insanlara yardım etmekten biraz da başka Müslüman ülkeler yardım etse denirse nasıl cevap verilecek? Madem durumumuz Kritik neden o zaman spor kulüplerine çok ciddi rakamlarla devlet olarak bağışı yağdırıyorsunuz? Kulüplerin neden vergi borçlarını siliyorsunuz? dendiğinde ne cevap verilecek? Bugün MTV Zammı ile bindiğiniz Mercedeslerden inin diyen vatandaşlar yarın bu sorduğum sorulardan çok daha fazlasını hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Hem Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e ve Sayın  Maliye Bakanı Naci Ağbal’a başta olmak üzere tüm Ak Partililere sorduğunda ne cevap vereceğiz? Bu arada Sayın Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ Teröristlerinin el konulan Taşınır/Taşınmaz Mallarının toplam tutarı olan 350 Milyon doların hesabını neden yapmaz?! 2019’u Lütfen zorlaştırmayalım, KOLAYLAŞTIRALIM…

Orhan SARIKAYA

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman Akaoğlu 7 yıl önce
Sizin gibi hakikati korkmadan, çekinmeden ifade edebilen ne kadar az insan kaldı. Ahir zaman işte. Allah kaleminize, klavyenize zeval vermesin.
Orhan SARIKAYA

Orhan SARIKAYA

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi? Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Trump Papazı Buldu Kaos’un Algı Operasyonu… Yalnızım Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… 30 Dakika! Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! İhale+AKP=FETÖ Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Adalet Yürüyüşü… Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA