DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Orhan SARIKAYA
Orhan SARIKAYA
Giriş Tarihi : 26-03-2019 13:41

Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi?

Yenidünya düzeni artık kalıplaşmış değerleri yavaş yavaş yok ediyor. Yeni kapitalist sistem ile birlikte kalıplaşmış değerlerin büyük çoğunluğu önümüzdeki elli yıl içerisinde birer birer yok olacak. İyi de bu kalıplaşmış değerler neler? Kullanmış olduğumuz şuan ki paradan tutunda , insanoğlunun inanç sistemine hatta duygu ve düşüncelerine kadar her şey. Kısaca insanı insan yapan değerlerin tamamı…

Tabii ki bu Küreselciler ve ulusalcılar olurda Rothschild ve Rockefeller aileleri olmaz mı? Bu iki ailenin savaşıdır Ulusalcılık ya da Küreselcilik! ABD’li Rockefeller ailesi ulusalcı bir yapı ile devam derken İngiliz Rothschild ailesi küresel sermaye tarafında yer alıyor. Her ikisi de Yahudi aileler diye olaya bakarsanız tamamen yanılırsınız, Zira bu aileler her ne kadar da Yahudi aileler olsalardı aslında kabala inancına sahip ve faklı dini ritüelleri olan aileler. Haliyle bu aileleri sadece Yahudi Aileler olarak adlandırdığınızda çok şeyi kaçırırsınız!

ABD’li Rockefeller ailesi ABD Dolarının küresel sermaye de devamlılığını savunurken ki biz bunlara Ulusalcı diyoruz, İngiliz Rothschild ailesi ise ABD Dolarının artık devrini tamamladığını ve ekonomi de artık yeni enstrümanlar kullanmanın zamanının geldiğini savunuyor. Ve öyle ki önümüzde ki 10 yıl yada maksimum 15 yıl içeresinde sanal paraların yoğun olarak kullanılacağı ve kağıt paraların ise yavaş yavaş tedavülden kalkacağı bir dönem geliyor…

İngiltere hükümeti ve Kraliyet ailesi ise bu konuda farklı düşünüyor. Brexit sürecinin çıkmaza girmesi bu işin en büyük göstergelerinden. Çünkü ABD Doları üzerinden yenilen pasta oldukça büyük ve İngiltere'den son dönemde kaçan sermaye Brexit sonrası daha da büyüyecek ve Güneşin batmadığı imparatorluk olarak adlandırılan İngiltere'nin ekonomik karanlığa gömülmesi an meselesi olacak...

Türkiye ise bu işin neresinde? Ulusalcı bir yolda mı? Yoksa küreselci diye adlandıracağımız sermayedarla mı birlikte?

İşin aslını soracak olursanız ne Ulusalcı kanatta ne de Küreselci kanatta, Ancak Türkiye’nin bazı hamlelerine baktığınızda Küreselci kanada daha yakın politikalar izlediğini söyleyebiliriz. Öte yandan da öyle politikalar ve hamleler üretiyor ki kendi ulusal politikasını sürdürme noktasında zerre kadar ödün vermiyor.

İpek yolu projesi dünyanın en büyük Küreselci projesi ve bu projeye Çin, İngiltere, Rusya ve AB ülkeleri destek verirken ABD yani Rockefeller ailesi karşı çıkıyor. Türkiye ise Küreselci sermaye ile birlikte bu harekete destek veriyor ve adımlarını ona göre atıyor. ABD’nin sürekli olarak ipek yoluna karşı olduğuna dair açıklamaları ise maalesef ulusal medyada yer bulmuyor.En son 10 Mart 2019’da ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü ve Başkan Donald Trump'ın Özel Asistanı Garrett Marquis İtalyan hükümetinin Çin'in Bir Kuşak, Bir Yol Projesi'ne katılarak "meşruluk kazandırmasına" karşı çıktı. Ve Marquis "İtalya önemli bir küresel ekonomi ve büyük bir yatırım mekanıdır. İtalyan hükümetinin Çin'in gösteriş amaçlı altyapı projesine meşruluk kazandırmasına gerek yok" dedi.

Peki Türkiye İpek yolu projesinin neresinde?

İstanbul 3. Köprü diye adlandırdığımız Yavuz Sultan Köprüsünden geçenler bilir, Köprü üzerinde tam ortasına gidiş geliş olarak raylı sistem yapıldı. Senelerce süren ve yeni hizmete giren Gebze-Halkalı hızlı tren hattı da aynı zamanda İpek yolu projesinin bir ayağı olduğunu bilmemiz gerekiyor. Keza Çanakkale’de yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve hali hazırda kullanımda olan Osman gazi köprüsü de Küresel Sermayenin Karasal taşıma noktasında desteklediği projeler.

Çin, ülke olarak yoğun nüfusu olan beslenme problemi olan aynı zamanda kendi içine kapanık bir ülke iken şimdilerde dünyaya ucuz mal temininde bulunan her kalitede ürünü yaptırabileceğiniz, Adı Komünist ama uygulamaları ile Küresel Sermayenin kapitalist sistemi olarak çalışıyor. Şimdiye kadar Çin, Ülke dışına yatırım yapmayan bir ülke iken, artık Çin dış ülkelere de yatırım yapan bir ülke konumunda. Özellikle Afrika Kıtasında birçok ülkeye yatırımlar yapıyor. Aynı keza kara Afrika diye adlandıracağımız ülkelere yüksek faizlerle borç para veriyor. Tabii ki bu borç paraların karşılığında ülke kaynaklarına Çinli şirketlerle ipotek koyuyor. Sri Lanka, Zambiya, Cibuti ödeyebileceğinden çok daha fazlasını Çin’e borçlanan ülkelerden. Yeni hedef ülkeleri ise Güney Afrika. Yoğun bir şekilde bu ülkelerin ödeyebileceğinden fazla bir şekilde borçlandırılması ile birlikte bu ülkelerin yer altı kaynakları ipotek altına alınıyor ve bu kaynakların Çin’e aktarılması ve Çin’in dünya üzerinde ki ticaret hacminin artırılması planlanıyor. Ödeme enstrümanı olarak ta sanal paraların önünün açılması planlanıyor…

Türkiye ise gerek Afrika üzerinden taşınacak hammadde için gerekse Avrupa’ya taşınacak ticari mallar için kritik nokta. Her iki anlamda da ulaşımın tamamen sağlanacağı lojistik destek verecek ülke konumunda.

Samsun’da, Adapazarı’nda, Konya’da kurulan hatta Kanal İstanbul’ un hemen yayında Avrupa’nın en büyük lojistik üssünü inşa ediliyor olması sizce tesadüf mü?! Mersin ve İzmir Limanlarının lojistik anlamında değerinin artması peki?

Alibaba'nın kurucusu, Çinli dar gelirli bir ailenin çocuğu olan, şu an ise Çin'in en zengin iş adamı olan Jack Ma’nın önümüzdeki yıllarda bize vermiş olduğunuz siparişleri 24 saat içerisinde size teslim edeceğiz demesi peki sizce neyin göstergesi?!

Türkiye’nin ise hali hazırda ve önümüzdeki yıllarda en büyük sorunu ise enerji. Petrol, Doğalgaz ve Elektrik üretimi hali hazırda Türkiye ekonomisinin en büyük çıkmazı. Nükleer Enerji santralleri ve yapılan barajlara rağmen hali hazırda enerji açığından dolayı her yıl milyarlarca dolarlık ithalat yapmak zorunda kalıyor.

Türkiye’nin doğalgaz arama için sondaj gemilerini kiralamak yerine satın alması aslında bu sorunu kökten çözme konusunda gayretini gösteriyor. Zira Akdeniz’de doğalgaz bulundu ve önümüzdeki günlerde bu doğalgazın çıkartılması için sondaj çalışmaları başlayacak. Bu da Türkiye’nin enerji açığını uzun yıllarca kapatacağı gibi dışa bağımlı hale gelmesinin de önünü kapatacak. Hatta Doğalgaz ihracatı yaparak Türkiye ekonomisini rahatlatacak hamleler yakın dersek yalan söylemiş olmayız….

Enerji açığı ve Enerji fiyatlamasının dolar üzerinden yapılıyor olması, Türkiye ekonomisi için en büyük handikaplardan bir tanesi. Aynı keza kırılgan ekonomik yapısından dolayı da dolar spekülasyonlarından en çok etkilenen ülkelerden bir tanesi.

Özellikle Akdeniz’de bulunan Doğalgaz ve Petrol yatakları Türkiye’nin kendi kendine yetebilirliği noktasında Ulusalcılık olarak adlandırırsak, Bu Petrol ve Doğalgazın sevkiyatı ile Küresel sermayenin yolunu açacağını görmemiz gerekiyor. Haliyle yakın gelecekte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yerine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ibaresi ile karşılaşırsak kimse şaşırmamalı. Buna Mukabil olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının merkezinin Ankara’dan İstanbul’a da taşınması elbette rastgele alınmış bir karar değil. Zira yenidünya düzeninde İstanbul sadece kültürel bir başkent değil, Ticaretin ve Borsaların merkezi konumuna hazırlanıyor.

ABD’nin ulusalcıları yani Rockefeller ailesi ise bu durumdan en rahatsız olanlardan. Zira ABD doları ile istediğinde aleni olarak tehdit eden ve istediğini yapan sistem için artık bitiş düdüğü çaldı çalacak…

Türkiye’nin S-400 Savunma füzelerine karşı çıkılması, Hatta S-400’ler alınırsa bunun karşılığında F-35 uçaklarını teslim etmeyiz diyende aynı keza Ulusalcılar yani Doların dünya üzerinde ki egemenliğinin sürmesi isteyenler, yani Rockefeller ailesidir. Türkiye, Rusya’dan S-400 alımlarından vazgeçse bile ABD’nin Ulusalcı kanadının Türkiye üzerindeki tehditkâr söylemleri bitecek mi? Elbette ki HAYIR!

Çünkü Türkiye Yeni Dünya Düzenine destek vermesi ile birlikte İpek Yoluna yatırım yapması, ABD’li ulusalcı kanadı yani Rockefeller ailesini oldukça kızdırıyor. Hatırlayın yine aynı keza TANAP Projesine ABD’nin ulusalcı kanadının karşı çıkmasını…

Sizin elinizde dünyayı sömürü aleti olarak kullandığınız bir ABD Doları gibi bir enstrüman olsa yok olmasını ister misiniz? Dünyanın hem jandarması olan hem de elinde ABD Dolarını kırbaç gibi kullanan bir sisteminin yok olmasının ABD’nin küresel güç ve Sermaye olarak yok olmasının ne demek hiç düşündünüz mü?

Hele hele ki ABD Dolarını yok edecek sisteme Lojistik olarak destek verecek ve Üretim ile hammadde merkezlerine yakınlığı ile Kilit ülke olan Türkiye’yi elinizden kaçırmak ister misiniz?

Önümüzde ki yıllar özellikle 2023’e kadar geçecek süre Hem Yeni Dünya Düzeni için Hem de Türkiye için çok farklı senaryoların dünya jeopolitik siyasetinde hazırlanacağı ve uygulamaya sokulmaya çalışılacağı hatta bazı noktalarda sokulacağı bir dönem olacak, O yüzden DİKKAT TÜRKİYE!!!!

Orhan SARIKAYA

NELER SÖYLENDİ?
@
Orhan SARIKAYA

Orhan SARIKAYA

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Trump Papazı Buldu Kaos’un Algı Operasyonu… Yalnızım Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… 30 Dakika! Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! İhale+AKP=FETÖ Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur! Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Adalet Yürüyüşü… Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA