DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 01-08-2022 17:37

Ne oldu bize?

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Bu kaçıncı seferdir içimde dönüp duran cümleleri yazmak için klavyenin tuşlarına dokunup dokunup,  yazmaktan vazgeçiyorum. Öyle hızla tükeniyoruz ki bu hız beni korkutuyor. Fıtrat olarak günümün bir bölümünü içimin iç sesini duymaya yönelik,   dinlemeyle geçirdiğimden bu hız beni çok yoruyor. İnsanın insanı tüketip yok ettiği bir dünya aslında gözümü korkutuyor.

Ahir zaman denilen zaman şimdi midir Allah bilir ama dünya her daim inananlar için çok cazip bir yer olmamış. Şimdi ki zamanda ise dünya gelinliğini giyen süslerini takıp takıştıran bir gelin gibi herkesin gönlünü mest etmek için elinden geleni yapıyor. Amaçlarla araçlar yer değiştirmiş şu dünyada insanlık bu aldanışın içinde ‘’Huzuru’’arıyor.

Kimi duyarsak dillerinde’’ Huzurumuz yok, tadımız yok, mutlu değiliz’’ sözlerini duyuyoruz.  Teknoloji hayırlı bir amacın dışında kullanılınca herkes herkesin hayatını merak eder, sadece malına mülküne değil, yaşamına, huzuruna, tebessümüne bile haset eder duruma gelmiş. Allah’ın verdiğine razı olan kullar nerede?

 ‘’De ki; ’’Sizi yaratan, size işitme duyusu, gözler ve kalplar veren O’dur. Ne az şükrediyorsunuz’’ (Mülk suresi.23.Ayet)

Bu dünyayı bir dinlenme yeri sayıp aldanmadan aldatmadan Allah’ın rızasını kazanmak tek gaye olup emaneti teslim etmek isterken ne oldu bize? Ahiret inancımız elimizden çalınıyor farkında mıyız? Dünyaya aldanmanın en büyük sebebi ahiret inancının zayıflaması, her bir bireyin hesap vereceğini unutmasından başka nedir?  

 ‘’ Dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibarettir. Şüphesiz ahiret yurdu korkup sakınanlar için daha hayırlıdır. Akletmez misiniz?’’ (En'âm suresi 32.Ayet)

Göz açıp kapayıncaya kadar geçen dünya hayatı bizi aldatmasın diye bir birimize Hakkı ve sabrı tavsiye etmeyi bırakmadan elimizden ne geliyorsa Allah için yapmak lazım.

Allah’ın koyduğu yasayı ve düzeni bozmaya yönelik ne kadar  oyun varsa insanlara oynamaktadırlar. Bu gidişe bir dur demek için önceliğimiz kendimiz ve ailemiz olmak üzere en yakın halkadan başlamalıyız. Allah’a düşman olanlar yer yüzünde fesat çıkaran bozguncuların ta kendileridir.  Kıyamete kadar bitmeyecek olan bu düşmanlığa karşı Hz. İbrahim a.s.’ın mücadelesi, Hz. Musa a.s.’ın duruşu ve Hz. Muhammed s.a.v efendimizin öğrettikleriyle Allah’ın rızasını talep etmektir.

Hz. Peygamberin bizim için endişe ettiği zaman bu zaman mıdır bilinmez ama bizlerde ki yara almış kardeşlik şuurunu yeniden canlandırmalıyız. O zaman yanlışa yanlış hataya hata diyebiliriz.  Kardeşi saymayınca hatasında ve ya günahında ‘Bana ne canım’’ der olduk.

Unutmamak gerekir ki bizi kardeş yapan âlemlerin Rabbi olan Allah’tır. İslam kardeşliği ve ümmet olma bilincini yeniden diriltmek lazım. Bizi tüm dünyada zulme karşı dik duran, insana olan hürmeti arttıran, Allah’ın rızası için yaratılanı sevdiren bu kardeşlik duygusu ve ümmet bilincidir.

Elimizden alınan onca değerleri yeniden yaşatabiliriz. Bu inancı yeniden yeşertmek adına atacağımız adımları hazreti peygamber efendimiz şöyle sıralıyor;.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:.

 

“Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız!”.

Müslim, Îmân 93-94. Ayrıca bk.Tirmizî, Et’ime 45, Kıyamet 56; İbni Mâce, Mukaddime 9, Edeb 11

Vesselam…

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA