DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 09-03-2022 14:09

Reddediyorum!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

‘’Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden, bu ikisinden de birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinize karşı gelmekten sakının. İsmi hürmetine birbirinizden dilekte bulunduğunuz o Allah’a saygısızlık etmekten ve akrabalık bağlarını koparmaktan sakının.Çünkü Allah sizin üzerinizde tam bir gözeticidir.’’(Nisa Suresi 1.Ayet)

Bu günün yazısını dün yazacaktım ama  dün Dünya Kadınlar Günüymüş!  Bize dayatılan belirli günlere karşı hep içimde iticilik hissederdim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü diye kutlanan neyin kutlandığını da tam anlamamış olmakla beraber,  acı bir olayın üzerinden elde edilen rantını ben kutlamıyorum.

  Batının içimize kattığı her bir ‘Şeyin’ altından muhakkak bir çapanoğlu çıktığını bilenler böyle günlerin ne kadar anlamsız olduğunu da farkındadırlar. Anadolu insanının irfanına ters olan bu bir günlük anma ve kutlamalar onlara hiç cazip gelmemiştir.  

Kadınlara, özellikle Çingene ve Mülteci kadınlara  zulmün en alâsını reva gören çağdaş Avrupa’nın ağzına Kadın Hakları-İnsan Hakları gibi kavramlar ne yazık ki  hiç yakışmıyor!

Daha bir hafta önce Ukrayna’dan göç edenlere gözyaşı döken gazetecilerin,  sadece sarışın mavi gözlüler diye kucak açan Avrupa’nın kucağında çocuğunu taşıyan bir mülteci babanın ayağına çelme takıp düşürüp aşağılaması, kadınların başörtülerini çıkartıp onlarla alay etmelerinin üzerinden asırlar geçmedi. Aynı Batının ‘’Sarışın mavi gözlüler’’ diye güzelleme  yapması  da hiç inandırıcı gelmiyor.  

‘’Onlar Hıristiyan Kardeşlerimiz’’ deselerdi  daha samimi ve inandırıcı olabilirlerdi. Ben onlara bunu çok görmüyorum da içimizde ki Avrupa sevicilerin Avrupalıdan daha çok Avrupalı oluşuna içerliyorum.

Halk arasında sonradan görme diye bir tabir vardır. Maddi imkanlara sonradan erişmiş ama kalbini ve ruhunu bu maddiyata doyuramayanlar için kullanılan bu tabiri  sonradan görme,  bizden olmayan Avrupalılar diye tanımlıyorum.  

Özüne milletine, hatta manevi değerlerine bile  saygısı olmayan insanlar bu günleri daha mı sahipleniyorlar acaba? Bakıldığı zaman biz gibi ama bize düşman insancıklarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz.

Bu medeni Batının  en büyük zevk aldığı  aslında insanları birbirine düşman etmesi. Yeri gelmişken söylemek gerekirse kadını önce kadına düşman eden bu anlayışı reddedebiliriz.  

Kadını kendi fıtratına uymayan bir yaşam biçiminin içine mahkum eden batı, aynı kadının elinden anneliğini, eşliğini ve mahremiyetini almıştır. Kadınlar tek tip olmak zorundaymış gibi bir güzellik algısı oluşturmuşlar!  Ruhsuz ve anlamsız amaçlarla mutluluğu sunmuşlar! Olmazsa olamaz davranış kalıplarının içine hapsetmişler! Onların kalıplarından değilsen aşağılamışlar ve hor görmüşler! Bunların adına modern kadın ve modern hayat tarzı demişler. Daha buraya yazamayacağım bazı şeyler daha var ki anmaya değmez.

  Ne zaman ki biz kendi öz benliğimiz ve kimliğimizden  koptuk o boşluklar hep bu medeni batının günleriyle doldu. Reddediyorum! Kadını, anneyi, sevgiliyi tek günde anan ve onlara değer veren tüm günleri reddediyorum…

 

Allah’ın bizde inşa ettiği Müslüman kimliğinin dışında kalan her kutlama dahi kendimize yaptığımız zulümdür. Tabi bunları anlatmak için öğrenmek ve bilmek gerekir. En önce dost kim düşman kim ? Bunu bilmek gerek.

 

Öğrenmenin ilk şartı sormaktır. Avrupa’da ve Amerika’da kadın haklarına yönelik  uygulamalar var mı? Uygulayan var mı? En çok kadın ticareti, kadına yönelik tecavüz ve cinayetleri hangi ülkelerde oluyor?  

 

Hangi Avrupa ülkelerinde kadınlar kendini sokakta ve çalışma ortamlarında güvensiz hissediyor?  

 

Tüm bu soruları Türkiye için sorun ve bulunan oranları bir karşılaştırın. Ukrayna’dan ülkemize gelmek isteyen bir çok kişinin Türkiye’yi güvenli bir ülke görmesini de unutmayın…

 

Selametle

Ravza Zeybek

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA