DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 06-03-2021 07:53

Resmin Bütününe Bakalım

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler, Allah’ın lutûf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku  bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.’(Al-i İmran 169-170)  Buyurur Rabbimiz.

  Yine bir Mart ayındayız ve yine bir helikopter kazası ve şehit haberleri aldık. Şehitlerimizin makamları âlî olsun. Rabbim ailelerine sabırlar versin. Şerefli bir acı, şerefli bir imtihandır arkada kalanlar için…  Özellikle helikopter kazası dendiğinde nedense içimde garip bir his meydana gelir. Rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun  25 Mart 2009 yılında ki   helikopter kazasında şehit olduğundan artık kazalara  bir şüphe ile bakar oldum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düştüğünde çok ağır hastaydım. Hiç unutmuyorum gelişmeleri gözyaşlarıyla hasta hasta takip etmiştim. Kaza mıydı yoksa bir suikast mı hala bilmiyoruz? Kendisiyle birlikte birçok gizi de götüren Muhsin Başkana, eğer  tuzak kurulduysa  şimdi aynı tuzak ve oyunları devreye sokulmaya çalışanlar var diyebiliriz!

Ülkemiz ne zaman güzelliklere gebe olsa, ülke menfaatini gözetecek, bağımsızlığını ve sadece kendi halkı için değil tüm Müslümanları ilgilendirecek hayırlı gelişmelere vesile olsa içerde ki satılmışların, dışarıdan talimatlarıyla tuzaklar devreye giriyor. Türkiye artık eski Türkiye değil bunu en iyi bilenlerde yine bu tuzakları kuranlardır.

Bunları artık kundakta ki bebekler bile biliyor. Tek bizim ülkemiz için değil küresel ülke baronlarının isteklerine ters düşen bir gelişmeye izin vermeyeceklerinin mesajıdır bunlar. Cumhurbaşkanımızın ‘Başaramayacaksınız! Milletimizi bölemeyeceksiniz! Bayrağımızı indiremeyeceksiniz! Vatanımızı parçalayamayacaksınız! Devletimizi yıkamayacaksınız! Demesi boşuna değildi. Ya da ‘O, birilerinin’ NewYork’da reklam panolarına Yazı yazdırmaları asla tesadüf olmasa gerek! Ama artık uyuyan dev uyandı! Resmin bütününü görüp olaylar öyle yorumlanıyor.

Özüne  ve özünde ki kuvvete yeniden dönen, küllerinden yeniden dirilen bir milleti korkutamayacaklar.

Ölümsüzlüğe aşık olan bir milleti ölümle korkutmak kadar abes bir iştir. Şer güçlerin anlayamadığı budur. Vatan ve millet sevdalısı her Türk, vatanı ve milleti için seve seve ölüme koşar.

Her kışın ardı bahar olduğu gibi her karanlığın ardı aydınlıktır. Yeter ki Vatana, Millete ve Devlete olan güveni koruyup aramıza nifak tohumları saçmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bundan sonra üzerimize daha fazla iş düşüyor. Vatan için millet için ümmet için ‘Bana ne canım’ demek gibi bir lüksümüzün olmadığının farkına varalım. Hepimizin yapabileceği bir şeyler muhakkak vardır. Üzerimize oynanmak istenen oyunların farkında olmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi içine çekmeye çalıştıkları çukurların yollarını kapatalım.

‘Gevşemeyin. Üzülmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimselerseniz üstün olan sizlersiniz.’(Al-i İmran 139)

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA