DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 13-09-2022 10:33

Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü

Masonluğunun yanı sıra ilginç çıkışlarıyla zaman zaman haber konusu olan Tunç Soyer, 9 Eylül’deki konuşmasıyla da kendisini manşete çekmeyi başardı.

Aslında mason olduğunu söyleyen bir belediye başkanının pek de kıymeti harbiyesi olmamasına rağmen, özellikle sosyal medyanın gündemini fazlasıyla meşgul etti.

Bölgesinde liderliğe oynayan Türkiye için kendine has düşünceler o kadar da önem taşımıyor aslında.

Tunç Soyer, Fransız Masonluğu ekolünü devam ettiren Özgür Masonlar Büyük Locası’na üye olmasına rağmen, yanına Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyelerini de alarak İzmir’de adeta “Mason Mutabakatı” kurdu.

Konak Belediye Meclisi üyesi Ulvi PUĞ, yanındaki en önemli aktör. Akıl hocası desek yeridir. Ulvi PUĞ yazdığı fıkramsı hikâyeler ve siyasetteki ilişkileri nedeniyle masonlar arasında son zamanların öne çıkan şahsiyetlerinden biri oldu.

Sosyal açıdan gayet mütevazı çizgisi olan PUĞ, kafasına taktığı şapkalar ve CHP’deki pozisyonu ile hitap ettiği kesimin ilgisini çekmeyi fazlasıyla başarıyor. Milli Kütüphane Vakfı ve Milli Bayramları Kutlama Komitesi Başkanlığı omuzlarına takılmış rütbeler adeta…

Aslında bunların hitap ettiği kesim ısrarcı şekilde aklı ve bilimi savunduğu halde en kolay aldanacak insanlardan oluşuyor. Tarihsel bakış açısından yoksun olmaları, kitapseverlikle birlikte pek az okuyup üzerinde hiç düşünmeyip, nihayetinde Yılmaz Özdil ne yazarsa ona göre karar vermeleri, yerden yere vurdukları kesimden daha bilinçsizce davranışların gözlenmesine yol açıyor.

Bu nedenle Sayın PUĞ’un İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı olması da fazla okuyup araştırmayan takipçileri için karizmayı destekleyici “İYİ BİR ŞEY”

Herkes kendinde olmayanın peşinde azizim…

Türkiye’de İki büyük mason locası var birinin adı Özgür,  diğerinin adı Hür ile başlıyor. Bana sorarsanız üyelerinin çoğunluğu fikri esaret altında.

Törenlerinde akıl ve bilimi kutsarcasına cümleler kuranları biraz yakından tanıma fırsatı bulduğunuzda ne kadar yaman bir çelişki içinde olduklarını görüyorsunuz.

Masonların içine düştüğü (ya da içine itildikleri) çelişkiler sadece localarda tekrarlanan Hipnotik Ritüellerle, nur alıp verme seanslarıyla sınırlı değil elbette.

Aynı çelişkiler Atatürk ile kurdukları ilişkiye de yansıyor. Lafa gelince Altı Ok’a hepsi saygı duyar ama onlar için varsa yoksa Laiklik. Bir zamanlar başörtüsü düşmanlığına kadar götürdükleri o meşhur kavram uykuya yatırıldı, şimdilerde kayıtsız şartsız Batı yandaşlığına dönüşmüş gibi duruyor.

Batının da bu kesim üzerinde yaptığı tüm algı çalışmaları Çağdaş Yaşam ve Laiklik algısı üzerinden…

CHP’li belediyelerin önemli bir kısmı düzenledikleri festival ve kutlamalarda laiklik, çağdaşlık kavramları üzerinden ekmek yemeye çalışıyor. Hatta bunu öyle ileri götürdüler ki bir belediye başkanı Gülşen adındaki şarkıcının dekoltesini yetersiz bulduğunu sahnede söyleyebildi.

Soyer’in düşünce evreni de onunkinden çok farklı değil, az çok tanıdık geliyor. Çağdaşlık olarak yorumladıkları “Batıcılık” giderek Batı hayranlığına, Türk kültüründen uzaklaşmaya ve İslam karşıtlığına dönüşmüş durumda. Buna Gardırop Atatürkçülüğü eklendiğinde ortaya inanılmaz bir kokteyl çıkıyor.

Mason Localarının Gardırop Atatürkçülüğünü yaygınlaştırma çabası var. Localarda oluşturulan algı çalışmaları Vals yapan ve Rakı içen Atatürk üzerinden olabildiğince ilerlemiş durumda, fazlasını onlar da bilmiyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin patronluğunda, Mason Ulvi Puğ’un önderliğinde düzenlenen kutlamalardan lümpenlik ve yüzeysellik yerine derin bir mesaj beklemek tabii ki mantıklı olmayacaktır.

 

Aklınızın bir tarafında Bizans’a ait bayrağı yeniden hortlatmak dururken, yaşadığınız toprakların kurtarıcısı Emir Timur’u anmanız ne kadar gerçekçiyse aynı zihniyet ile Atatürk’ü anlamanızın da o kadar gerçekçi olacağını düşünüyorum. Bir taraftan Osmanlı Saltanatını ihanetle suçlarken, diğer taraftan Konak sahiline koyduğunuz sefil bir dubanın üzerine AGAMEMNON yazacak kadar çelişki içerisindesiniz.

Repertuarınızın bu yönden kısıtlı olduğunu, destekçilerinizin arasında çok sayıda çifte pasaportlu bulunduğunu da gayet iyi bilmekteyiz. O nedenle hakikatten uzaklaştırılmış, özünden koparılmış Atatürkçülüğünüzü de benimsemiyoruz. Diğer birçok belediye gibi sizin kutlamalarınız da yüzeysel algılar oluşturmaktan öteye geçemediğini, hatta Atatürk adına onunla ilgisi olmayan siyasetlerin, kavramların örtünün altına saklanmasına izin verecek motiflerle dolu olduğunu görüyoruz.

Bu nedenlerle sizleri daha fazla ciddiye almaksızın, İzmir’den gideceğiniz günlere hürmeten; size de topluma yaymaya çalıştığınız “Festival Atatürkçülüğü” ne de inanmadığımızı söylemekle yetineceğiz.

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA