DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 21-11-2020 07:31

Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar!

Devletini, milletini seven  Türk bayrağının dalgalandığı her yere giderek öğretmenlik mesleğini elindeki tüm imkânları en güzel şekilde kullanarak yapan 5 yıl ve üzeri öğretmen olarak çalışmış. Öğretmenlik mesleğine gönül vermiş  devlet kadrolarında milli eğitime bağlı devlet okullarında ücretli öğretmen olarak uzun yıllar çalışan 4 yıllık fakülte mezunu olan eğitim fakültelerinden pedagojik formasyon eğitimi almış tüm ücretli öğretmenler 24 Kasım 2020 gününde müjdeli haberi almak için gece uyumadan saygı, sevgi ve umutla kadroya alınacakları haberi duymayı bekliyorlar.

Ülkemizde bakanlar, başbakanlar, belediye başkanları değişmiştir. Mesleğine gönül vermiş öğretmenlerin yerleri hiç değişmemiştir. Öğretmenler hiç bir siyasi çıkar gözetmeden emek vermiştir.

Bir öğretmen ne kadar rahat olur mutlu yaşarsa yetiştirdiği çocuklarda o kadar iyi yetişir. Öğretmenlerin mutlu ve huzurlu olması için onlara sağlanan imkanların kısıtlı olmaması gerekiyor. Heran işten çıkartılacağı baskısı ve korkusu ile çalışan öğretmenler sağlam nesiller yetiştiremezler . Yetiştirseler dahi kendi öz yaşam haklarından çalarak veya büyük fedakarlıklar yaparak yetiştirmek zorunda kalırlar.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE 2020 YILININ SONUNA GELİNDİ. ARTIK KADRO VERİLMESİ YOLU AÇILMALIDIR.

Ücretli öğretmenler raporlu ve izinli oldukları günlerde ücret alamamaktadır. Bu da demek oluyor ki ücretli öğretmenler hasta dahi olsa uzun yıllardır izin kullanmadan çalışmak zorunda kalıyorlar. Öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılırken birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Özellikle yerini ve şartlarını beğenmeyen ücretli öğretmenlerin görevlerini bırakıp gitmelerinden dolayı mağdur öğrenciler kitlesi oluşuyor bu durumda eğitimde başarısızlıklara neden oluyor.

Hiç kimsenin beğenmediği için gitmek istemediği yerlere Milli Eğitim tarafından ücretli öğretmenler görevlendirilmek zorunda bırakılıyor. Ücretli öğretmen görevlendirilmesi için geçen sürede öğretmensiz kalan sınıfların yönetiminde okul idaresi de çaresiz kalabiliyor ve eğitimde başıboşluk oluşuyor. Bu durum dada öğrencilerle etkili öğrenme gerçekleşmemiş oluyor.

Atanamayan öğretmenler en fazla bir, iki dönem ücretli öğretmenlik yapabiliyor. Hatta 1 hafta gibi kısa süreli ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri dahi olabiliyor. Görev alan öğretmenin tekrar görevini bırakmasından kaynaklanan durumlardan dolayı.

Ücretli öğretmen olarak çalışan atanamayan öğretmenlerin KPSS sınavına hazırlanarak diğer taraftan da ücretli öğretmenlik yapmaları onları yorduğu için sosyal ve psikolojik sorunlara da itmektedir.

Ücretli öğretmenlikte kalıcı iş garantisi olmadığı için ücretli öğretmenler psikolojik, sosyal, ekonomik sıkıntılar yaşamakta ve bu durumdan aileleriyle birlikte olumsuz etkilenmektedirler.

Haftada ful derse girilse de sigortaları 16 gün yatmaktadır. Bu durumda emekli dahi olmalarının çok zor olacağını göstermektedir. Öğretmenlik yıpratıcı bir meslektir. Gerek çalışma şartları olsun gerekse sınıf mevcutlarının kalabalık olmasından kaynaklı.

 

EMEKTAR ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE ACİLEN KADRO MÜJDESİ VERİLMELİDİR!

İlçe milli eğitim müdürlükleri ücretli öğretmen ihtiyaç listelerini hazırlayarak okullara sunmalı okullarda ihtiyaçları doğrultusunda emektar ücretli öğretmenlerden kadrolarını oluşturmalıdır. Emektar ücretli öğretmenler kadrolu öğretmenler kadar çalışmıştır. Ve onlara verilen maaşın 3 te 1 ini almıştır. Hatta emektar ücretli öğretmenler çoğu zaman kadrolu öğretmenlerden daha iyi çalışmışlardır. Emektar ücretli öğretmenlerin arşiv araştırması yapılarak 24 Kasım 2020 de kadroya alınacakları kararı ile müjdelendirilmelidirler.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA